woensdag 15 augustus 2012

Een project van 10 jaren

Afgelopen winter is het me eindelijk gelukt om een quilt af te maken waar ik 10 jaar geleden aan begonnen was. En weet je wat het bizarre was.... alleen de buitenste rand moest nog gequilt worden, verder was de quilt al helemaal af.

Voor een samplercursus moest ik 10 jaar geleden 12 voorbeeldblokken maken. Met dat stapeltje blokken wilde ik toch een quilt maken, maar dan niet in zo'n traditionele setting. Ik heb toen een middenblok gemaakt met geappliceerde  harten, dat blok op de punt gezet en een rand met flying geese erom gemaakt. Daar omheen kwamen de samplerblokken, afgewisseld met hartenblokjes. Om het geheel weer een rand met flying geese.


De stofjes die ik gebruikt heb, waren allemaal Hollandse ruitjes en streepjes in rood en blauw. Als achtergrondstof is donkerblauwe katoen gebruikt en ongebleekte katoen, je weet wel, die je zo lekker goedkoop op de lappenmarkt kunt kopen. 


Maar goed, het geheel heeft dus jaren opgeborgen gelegen in een bergruimte, tot ik afgelopen winter ineens weer de quiltkriebels kreeg. 

Er lag ook nog een andere quilttop al die jaren stof te vergaren. Inmiddels is daar een rand omheen genaaid en zijn de eerste quiltsteekjes gezet. Foto's daarvan in een volgend berichtje.

Geniet van de warme dagen. Ik krijg alleen een beetje klamme handjes van dit weer en dat breit niet zo lekker, maar ik mopper maar niet, eindelijk zomer, joehoe!!5 opmerkingen:

Marian zei

Ik vind hem geweldig, zo mooi met al die verschillende blokken.
Gek is dat, dat je soms iets zo lang laat liggen wat eigenlijk in een dagje afgemaakt kan worden.

Elizabeth zei

Wat een prachtige quilt... En ondanks dat je er 10 jaar geleden mee begonnen bent echt niet uit de tijd. Rood en blauw zijn volgens mij echt jouw kleurtjes!
Ga je em ophangen of als sprei gebruiken?

Paula zei

Ik vond het ook wel grappig om te zien dat de stofjes nog best van deze tijd zijn, met 'Boer zoekt vrouw' en 'Ik hou van Holland' en andere Hollandse hypes.
De quilt is veel te groot voor aan de muur, het is een flinke eenpersoons sprei geworden, die rondom flink over het bed heen hangt. Zulke grote lege muren heb ik helaas niet :-)

Anoniem zei

Pracht van een quilt en wat een fijn idee zal dat zijn dat het nu toch een mooi eindresultaat geeft. Wie wat bewaard die heeft wat ;o)

Annet zei

Wat een prachtige quilt is dit! Heel apart die layout.