vrijdag 10 augustus 2012

Eerste lapje is klaar!

Joepie! Het begin van mijn 'Souvenir de ma vie' is er! Het eerste lapje is klaar.


Alle lapjes in het Souvenir moeten 25 cm breed worden, het lijkt me mooi om er op die manier een beetje eenheid in te brengen. Deze is dus ook 25 cm breed geworden. Het is geborduurd op 28 count crèmekleurig linnen met DCM garen kleurnummer 321, een hele mooie kleur rood. Het lapje is trouwens nog niet gestreken, dat komt nog wel een keer als ik er zin in heb. Zowel het lapje als het garen komt van mijn 'stapel spullen'. Yes, weer iets opgemaakt. 


Behalve kruissteekjes zijn er ook stiksteekjes gebruikt, koninginnesteken en een steek die ik heb gevonden op Internet: Algerian eye.  Geen idee wat de Nederlandse naam is voor deze steek.

De randpatroontjes komen uit een oude Libelle creatief uit, niet lachen, 1990. Na het overlijden van mijn moeder, alweer bijna 2 jaar geleden, kreeg ik van mijn vader haar handwerkspullen mee. Daar vond ik deze Libelle tussen en een aantal patroonbladen uit oude ariadnes. Van die patroonbladen komen de letters.


In mijn eerste berichtje vertelde ik toch over mijn oma. Die overleed toen ik 18 jaar was (dit wordt geen verdrietig logje, hoor!). Ze had zelf bedacht wie wat moest krijgen als ze er niet meer zou zijn.  Ik kreeg haar naaimachine. Je snapt vast hoe blij ik daarmee was en nog steeds ben. Lang heeft de machine weggestopt in een bergruimte gestaan omdat ik er domweg geen geschikte plaats voor kon vinden. Maar toen jongste zoon vorig jaar uitvloog, heb ik zijn oude kamer omgebouwd tot een freubelparadijsje. Op Marktplaats voor een prikkie een grenen sidetable op de kop getikt, deze wit geverfd en het blad grijs gemaakt en zie daar: een prachtig plekje voor de oude Singer. Is ie niet schitterend?!?!


Nu het eerste Souvenir-project af is, kan ik lekker met de volgende starten. Dit lapje wordt de basis:


Wat ik ermee ga doen? Chicken Scratch.... Chicken wat????? :-)
Wordt vervolgd.

Geniet nog van het lekkere weer en tot het volgende berichtje.

8 opmerkingen:

Marian zei

Mooi eerste lapje heb je al en de Algerian eye ken ik als de koninginnesteek.
Ben benieuwd hoe je je chicken scratch gaat maken.

bommelmien zei

Mooi borduurwerk heb je gemaakt. Die steek is idd de Koninginnesteek. Er worden heel wat mooie variaties gegeven; ik ga die pagina even opslaan: je weet maar nooit.... Groeten van Willemien.

Anoniem zei

Wat een mooi borduurtje en dat naaimachien is ook al een echt souvenier van vroeger zo leuk om naar te kijken.

Elizabeth zei

Prachtig borduurlapje, Paula! En dat rood is heel mooi om mee te borduren.
Toen ik je Libelle Creatief zag, vond ik hem meteen wel erg bekend voorkomen. En ja hoor, ik heb hem ook! Geweldig die oude tijdschriften. Ik heb er ook één over tuinen en over antiek van Libelle.
En je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt naar je volgende project, geen idee wat chicken scratch is.. Ik ga zometeen even op Google kijken hoor..

Fijn weekend, groetjes Elizabeth

@nke zei

Wat een beauty is je 'souvenir' geworden.
En je volgend project, geen idee wat dat zal gaan worden.....
Quiltgroetjes *+*

Annet zei

Je sampler is mooi geworden. Volgens mij heet de Algerian eye in het Nederlands de stersteek. De Libelle special heb ik ook, het is leuk om daar af en toe in te bladeren. Ik ben benieuwd naar je chicken scratch, dat is zo leuk om te doen. Je hebt er het perfecte lapje voor!

Anoniem zei

een heel mooi borduurtje. Wat is je plan met de werkjes, omdat je dezelfde maat aanhoud??
groet Rian

Paula zei

@ Rian,
Ik wil een 'Souvenir de ma vie' gaan maken, ofwel een Pronkrol. Alleen de Franse benaming vind ik leuker :-). Het gaat een lange rol worden met allemaal werkjes in verschillende (borduur)technieken. Google maar eens op 'Pronkrol' of 'Souvenir de ma jeunesse', dan vind je wel links.