dinsdag 28 augustus 2012

Er is weer wat gefreubeld

De afgelopen week niet zo heel veel tijd gehad om te freubelen. In het weekend anderhalve dag aan het klussen geweest bij schoonvader. Man en oudste zoon hebben laminaat gelegd in de woonkamer en ik heb de hal en het trapgat behangen. Ja, zo'n lekker klusje, met al die schuine stukken bij de trap. Na afloop zaten mijn armen onder het opgedroogde behangplaksel. Maar het is mooi geworden en schoonpa is weer helemaal blij met zijn opgeknapte huisje.

Op de andere dagen 's avonds toch nog wat kunnen doen. Gelukkig, want een dag niet gehandwerkt..... Daar kan ik echt niet zo goed tegen, haha.


De blokjes van de meebreideken kun je ook zo lekker breien als je op de bank voor de buis zit. Nu zit ik daar hooguit om het journaal te kijken, toch lukt het zo om wat blokjes te fabriceren. En het lijsttrekkersdebat was ook weer goed voor een half blokje. Het linkerblokje was trouwens een lastige, zoals Elizabeth er ook al bij gezet had. Na 4 keer uithalen is het toch gelukt en nog wel op de heetste zondag van dit jaar, in de tuin op een plekje in de schaduw met mijn voeten in een bak koud water. Tja, je moet er wat voor over hebben, hè :-)

Het derde hartje van het chicken scratch project is ook klaar. Het rood dat daarin is gebruikt is bijna dezelfde tint als van de ruitjes. Toch blijf ik het witte hartje het mooiste vinden.
Nu wil ik het lapje nog verder gaan vullen met wat randjes, dus ik ben aan het googelen geslagen om ideetjes op te doen. Wordt nog vervolgd dus.

Met het hardanger SAL project ben ik inmiddels ook gestart. Het eerste deel is bijna klaar. Ik moet nog een beetje opschieten om bij te blijven. De start van het project was begin augustus, ik ben twee weken later gestart. Deel twee moet ik nog doen en komend weekend komt deel drie al uit. 

Het borduren kost meer tijd dan ik verwachtte. Hardanger is vooral tellen, tellen en nog eens tellen. Maar wel heel leuk om te doen!

Afgelopen winter zijn bijna alle rozen in de tuin doodgevroren, in die ene week met strenge vorst. Manlief heeft allemaal nieuwe rozen geplant en ook maar eens andere soorten, voor de afwisseling. De leukste vind ik de Happy Chappy. Ik hoop dat ie nog lang doorbloeit en zo het herfstgevoel nog een beetje op afstand houdt.


Nu ga ik nog even een paar steekjes borduren in mijn freubelparadijsje. Misschien volgende keer daar een paar foto's van. Veel handwerkplezier!


9 opmerkingen:

@nke zei

De chicken borduurtjes zijn om van te smullen, evenals de meebreideken.
Dank voor alle leuke patronen .

bommelmien zei

Je bent heel leuk bezig met verschillende dingen... Al die patronen van Elizabeth vind ik ook erg leuk, maar ik brei ze niet omdat je keuzes moet maken... Jouw hartjes lukken heel goed. Ik denk er over om mijn oude borduur technieken lap af te maken met het jaartal 1967, want toen heb ik die lange lap gemaakt... of het er van komt??
Hardanger borduurwerk heb ik ook wel gedaan. Ik moest draden wegknippen.... een heel precies werkje. Zo ben je toch met heel veel dingen bezig... Op internet zijn heel veel leuke projecten te vinden.. Bedankt voor je reactie op mijn blog. Ik heb er een opmerking bij gemaakt.
Kijk lekker bij anderen; daar leer je ook heel veel van. Goed zo! zegt juf. Tot een volgende keer.
Groeten van Willemien

Anoniem zei

Wat worden je hartjes mooi maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik de witte de meest kantige uitstraling vindt hebben, aan Hardanger heb ik me nog nooit gewaagd.... en je hebt ook nog aan een blok gewerkt en dan nog zo geklust........

marloes zei

Oh wat worden die hartjes enig zeg ,echt heel mooi ,maar ook je hardanger vind ik al echt wat worden ,en als klap op de vuurpijl wat ga je hard met de lapjes deken die ligt bij mij helemaal stl ,maar goed je kan nou eenmaal niet alles al word ik door jouw wel weer gestimuleerd ,mooie rozen Gr. Marloeskreatief

Rein zei

Prachtig breiwerk!

Anoniem zei

weer leuk om al je werkjes te zien. Misschien een tip om de rode hartjes iets te breken met een aantal /of randje witte steken erin te borduren, wordt het geheel wat minder "zwaar" en krijgt het een meer kantachtige uitstraling. Hoewel ze zo ook mooi zijn.
je meebreideken vordert goed, het is inderdaad leuk om telkens met een ander patroontje bezig te zijn.
groet Rian

Annet zei

Heerlijk he, om af en toe te switchen tussen projectjes!

@nneke zei

Dat klussen is wel een ding, maar als het af is geeft het je een heel voldaan gevoel. Prachtige rozen en ook de hardangerlap is geweldig mooi. Groet @

Elizabeth zei

Prachtig vind ik dit hardangerborduurwerk... Ik hoop er ooit ook nog eens aan te beginnen!

Groetjes, Elizabeth