zaterdag 4 augustus 2012

Weer een paar steekjes

Het eerste lapje voor mijn 'Souvenir de ma vie' vordert al aardig. Het grootste deel heb ik geborduurd in kruissteken, maar het hoeven niet alléén maar kruissteekjes te zijn, vind ik. Op de patroonbladen uit een stokoude Ariadne stond ook een alfabet in Koninginnesteek. Leuk voor de variatie!


In mijn Souvenir de ma vie wil ik graag zoveel mogelijk verschillende borduurtechnieken gebruiken. Maarja, waar leer ik die? Ik heb flink wat zitten surfen op Internet om te kijken of ik cursussen kon vinden bij mij in de buurt. Dat valt nog niet mee. Uiteindelijk vond ik wel iemand die cursussen gaat geven namens de Royal School of Needlework, maar dat is verschrikkelijk duur en eigenlijk bedoeld voor mensen die van het borduren hun werk maken. Voor mij blijft het een hobby natuurlijk :-).
Op een gegeven moment kwam ik op de site van De Digitale Handwerkjuf. Zij geven DVD's uit waarop steken en technieken worden gedemonstreerd. De DVD's van deel 1 heb ik inmiddels ontvangen. Alles wordt heel duidelijk uitgelegd, heel mooi! De DVD's van deel 2 verschijnen eind augustus pas, dus die moet ik nog ontvangen.

Ik zal proberen de verschillende borduursteken in beeld te brengen en op het tabblad 'Borduursteken' te laten zien. De Koninginnesteek staat er al op. Als het niet goed te zien is of je hebt tips voor me om het beter in beeld te brengen, laat een berichtje achter, ik hoor het graag.

Meebreideken blok 7

Dit blokje breidde lekker weg! Een eenvoudig kabeltje, altijd leuk om te breien! Het patroon komt natuurlijk weer van het blog van Elizabeth.

Nog wat borduurtjes

Van mijn ene schoondochter in spé kreeg ik voor mijn verjaardag een borduurpakketje van een boekenlegger. Zelf had ze een andere, we hebben natuurlijk patroontjes uitgewisseld. Hoewel ze niet groot zijn, zat er toch nog behoorlijk wat werk in, met name veel back-stitchwerk. Maar zijn ze niet schattig?Er wordt zoveel geklaagd over de zomer in Nederland, maar ik vind het weer prima zo. Als het heel warm is, doe ik bijna niets de hele dag. En niets doen is niks voor mij :-), laat mij maar lekker bezig zijn. En dat gaat prima met de temperaturen die we deze zomer hebben. En al dat water? Dat scheelt een hoop gesjouw met gieters in de tuin. En de bloemen bloeien prachtig nu. Kortom, mij hoor je niet mopperen.
Roos Happy Chappy

Lelie

Groetjes van Paula

2 opmerkingen:

Elizabeth zei

Wat een leuke dingen allemaal om te zien! Je bent een echte bezige bij, denk ik...
Leuk al die verschillende borduursteken. Ik heb onlangs een heel leuk boekje op de kop getikt, 250 borduursteken uit de serie van marie claire. Ook op diverse blogs kun je borduursteken met uitleg vinden. Maar de DVD's zijn natuurlijk ook super handig!
Volgende week ga ik even je blog promoten (als je het goed vind), weet zeker dat je dan snel een aantal volgers krijgt!

Fijn weekend, groetjes Elizabeth

Annet zei

Wat een leuk blog heb je! Leuk dat je ook nieuwe borduursteken wilt leren. Op Pin Tangle is dit jaar een uitdaging Take A Stitch Tuesday: iedere week met z'n allen een nieuwe steek leren. Het is al de derde keer dat deze uitdaging er is en elke keer leer ik weer wat bij, je kunt TAST hier vinden:
http://pintangle.com/category/challenges/take-a-stitch-tuesday/