maandag 6 augustus 2012

Welkom

Goh, ik ben er helemaal beduusd van. Vanmorgen heeft Elizabeth op haar blog verteld over dit 'Souvenir de ma vie-blog' en meteen hebben een heleboel mensen mijn blog gevonden. Dank je Elizabeth!

En een warm welkom aan iedereen die mijn blog bezoekt. Bedankt voor alle lieve berichtjes. En voor de volgers: aan mij nu de eer om ervoor te zorgen dat dit blog het bezoeken waard blijft :-). Ik ga mijn best doen!

Koeientas

Een poosje geleden heb ik me voorgenomen om eens flink aan de slag te gaan met alle materialen die ik door de jaren heen verzameld heb. Want dat is het nadeel als je allerlei handwerktechnieken leuk vind.... Je koopt iets voor een project, maar je houdt altijd van alles over. Eigenlijk had ik met mezelf afgesproken dat ik niets meer mag kopen voordat ik door de stapel materialen heen ben. Maar dat ga ik niet volhouden :-)

Op de stapel lag al jaren en jaren een blauw-wit geruite lap katoen, ooit eens ergens bij cadeau gekregen. In deze ene lap zaten verschillende ruiten en strepen. Lang wist ik niet wat ik ermee zou gaan doen. Tot ik in  Stitch at Home een leuk patroon vond van een vrolijke koe. Voor wie Stitch at Home niet kent: het is een blad voor machinaal borduren.  


Machinaal borduren vind ik eigenlijk niet leuk om te doen. Het is me te saai. Het patroon van de koe kostte  een uur om te borduren en al die tijd zit je maar naar de machine te staren en af en toe moet je een andere kleur draad inrijgen. Te inactief voor mij. Maar ik heb nou eenmaal die machine (ooit min of meer toevallig aan gekomen) en nog een voorraadje bijbehorend borduurgaren. Afijn, met het patroon van de olijke koe en allerlei restjes stof plus de genoemde blauwe ruitenlap deze tas gemaakt. En daarmee is mijn stapel spullen een héééél klein beetje kleiner geworden.
8 opmerkingen:

Elizabeth zei

Leuk joh, al die volgers!
En minstens net zo leuk vind ik je tas, enige combinatie van stofjes en kleurtjes. Echt Hollands.
Het mag dan een beetje saai wezen achter de borduurmachine, maar het gaat wel lekker snel!

Groetjes, Elizabeth

bommelmien zei

Die tas is heel leuk! De stofjes zijn heel mooi gebruikt en die koe ziet er erg vrolijk uit. Succes met je blog. Groeten van Willemien út Fryslân.

Annet zei

Wat een leuke tas! Ruitjes zijn trouwens heel leuk om met de hand te borduren, Google maar eens op chicken scratch.

Anoniem zei

Wat een vrolijke tas is het geworden en ik snap wat je bedoelt met het machine borduren misschien kan je er met een ander handwerkje bij gaan zitten ;o)...

Opoe gea zei

Wat een leuke tas
Gezellige Hollandse kleuren
Als mijn machine borduurt ben ik op een andere machine aan het naaien, of ik doe de was ha ha
Groetjes Gea

Paula zei

@Annet: Chicken Scratch, wat een naam voor een borduurtechniek, hoe verzinnen ze het, haha. Ik heb even gegoogeld en dit is zeker een techniek die ik eens wil uitproberen. Zo leuk en zoveel mogelijkheden!
@Gea: Je hebt vast een betere borduurmachine dan ik. Die van mij moet je echt in de gaten houden, want er gaat nogal eens wat mis, dus ik moet er met mijn neus bovenop blijven zitten.

Rian zei

een hele mooie en erg gezellige tas!!
Kunnen lekker veel handwerkspulletjes in.

groet Rian

Anoniem zei

Fijn dat je volger bent geworden van mijn blogger.!!! doet me goed.
groet Rian