zondag 28 oktober 2012

Cursusopdracht zintuigen

Vandaag heerlijk bezig geweest met het project voor de cursus. Ik kan zo genieten van het werken met mooie kleurtjes. Zoals zo'n doos met garen, dat is toch om te smullen!
Gisteren liet ik een foto zien van een stapel lapjes. Vandaag heb ik daar eerst elf kleinere lapjes uit gesneden.
Daar vervolgens cijfers op geplakt met vliesofix en deze met dat mooie gekleurde garen gezigzagd.
Van de vitragestof heb ik dezelfde vormen gesneden, maar dan iets kleiner. Maar wat gaat dit nou worden?
Vlaggetjes....
Maar wat hebben vlaggetjes met zintuigen te maken? 
Het zijn geen gewone vlaggetjes, maar vlaggetjes met inhoud. In elk vlaggetje zit een objectje met een duidelijk voelbare vorm, steeds twee dezelfde, zodat er een soort memorie-spel mee gespeeld kan worden. 
Dit wordt dus en Vorm-Voelen-Vlaggetjes-Memoriespel. Wat een suffe naam. Als jullie een goede suggestie voor een naam hebben..... graag!!!
De 'voering' van vitragestof zit erin om het objectje op z'n plaats te houden, zodat niet alles in de punten van de vlaggetjes zakt. En het maakt ze wat minder doorschijnend zodat de vormen niet te zien zijn als ze bijvoorbeeld voor het raam hangen.

Het project is nog niet helemaal klaar, de vlaggetjes moeten nog een slinger worden en er moet ook nog een opbergzakje komen. 
De oplettende kijker heeft misschien al opgemerkt dat er elf vlaggetjes liggen, het kan dus niet dat er steeds twee dezelfde objecten in zitten. Goed gezien. Van één object is er maar eentje. Dat is nu het spel, die te vinden. 
In eerste instantie wilde ik de vlaggetjes vullen met dingen als rijst, bonen en dergelijke. Maar ik bedacht me dat het misschien wel handig is als de slinger gewassen kan worden, omdat er steeds kinderhandjes aan zullen zitten, het zal niet schoon blijven, denk ik. Dus nu zitten er gordijnringen, platte houtblokjes en dergelijke in, platte voorwerpen met wel een duidelijke vorm.

Van de week heb ik ook nog twee breiblokjes gemaakt. Nog eentje te gaan :-)
Sorry voor de slechte foto, trouwens.
Tot slot wil ik de nieuwe volgers nog hartelijk welkom heten. Leuk dat jullie mijn blog volgen!

Nog een fijne avond en tot het volgende berichtje.


 

11 opmerkingen:

Anoniem zei

meis meis je hebt het er maar druk mee, maar wat leuk gedaan zeg die vlaggetjes er is duidelijk wel goed over de vulling door je nagedacht!! en wederom 2 breiblokjes...knap hoor!!

lieve groet jenneke

Rita Janssen zei

Wat leuk gevonden paula, die vlaggetjes met dingen gevuld om te voelen! Hoe kom je erop? Echt origineel. Een naam: zoek de vormvlag.
Groetjes, rita. Trouwens ook mooie breiblokken, wil ik ook ooit eens maken.

marion zei

voel je feestelijk.................

Angélique zei

Geniaal bedacht, denk ik zo!
Pas op, één dezer dagen krijg je vast 's nachts een fantastisch idee voor een naam; leg maar een kladblokje op je nachtkastje!

marloes zei

Super leuk en die naam tja voelvlaggetjes Gr. Marloeskreatief

Anoniem zei

heel leuk die "vlaggenvoelslinger".
Wat goed bedacht om het zo uit te werken!
groet Rian

Annet zei

Wat een leuk idee, die vlaggetjes. Het doet me denken aan een eenvoudige variatie op de I Spy quilts. Geen idee hoe je dat zou moeten noemen! groetjes, Annet

astrid zei

Raoul zijn suggestie voor de naam: vlammorie

ida zei

wat een leuk idee die vlaggetjes!

groetjes Ida

Marian zei

Leuk zijn je vlaggetjes en al die kleurtjes garen, daar wordt ik ook altijd zo blij van :-)

Elizabeth zei

Wat ben je ijverig bezig! Gaaf uitgevoerd met deze vlaggetjes in felle kleurtjes.. Ik weet er niet echt een naam voor, helaas...

Groetjes, Elizabeth