maandag 22 oktober 2012

Herfst en stash project

Herfst

Genieten jullie ook zo van de herfst? Al die mooie kleuren in het bos....
Gisteren heerlijk gewandeld in de omgeving van Doorn. Veel bomen hebben al prachtige kleuren, maar doordat het zo bewolkt en heiig was, komen op veel foto's de kleuren niet zo goed tot hun recht. Maar het was zo mooi, ik sla de beelden maar op op het harde schijfje in mijn bovenkamer.
Wat ook opviel tijdens het wandelen: Ontzettend veel paddenstoelen en ook hele groepen vliegenzwammen. Ja, dat was echt genieten.

Stash project

Gisteravond weer een blokje afgebreid. Nummer 21. Ik heb er nog 3 nodig, dus brei nog even door. Voor het mooie wil ik wel 3 ajourblokjes maken. Daar heeft Elizabeth er genoeg van beschreven, dus ik kan uitkiezen. 

Cursus

Nu wil ik even wat kwijt over de cursus Handwerken die ik volg. De cursus wordt gegeven op Pabo Hogeschool Helicon. Deze Pabo leidt leerkrachten op voor het Vrije school onderwijs. Dat is gebaseerd op de leer van Rudolf Steiner en is op antroposofische leest geschoeid. Ik ben juist aan déze cursus begonnen omdat het, voor zover ik heb kunnen nagaan, de enige vakopleiding Handwerken is die er in Nederland nog wordt gegeven. Zelf werk ik niet in het onderwijs. Van Antroposofie en Vrije school onderwijs weet ik (nog) zo weinig dat ik daar nog geen mening over kan vormen. Maar ook als je niets met deze leer hebt, kun je deze vakopleiding volgen. Het is wel zo dat op de Vrije school nog veel aandacht wordt besteed aan handwerkonderwijs. Op de meeste reguliere basisscholen gebeurt dat helemaal niet meer en dat is wat ik zo jammer vind. Tijdens deze cursus word je dus niet opgeleid tot volwaardig docent, maar je leert wel hoe je kinderen handwerkles kunt geven.

En dan is het nu de hoogste tijd om aan mijn huiswerk te gaan :-). Is even wennen hoor, weer huiswerk maken. Maar het is wel héél leuk huiswerk. In mijn volgende blogberichtje zal ik er meer over vertellen.

Geniet van het mooie weer en veel handwerkplezier.
11 opmerkingen:

marion zei

ik ben benieuwd wat voor huiswerk je hebt. En je hebt gelijk. Je moet het los kunnen koppelen. Ik merk dat ik daar nog moeite mee heb. Sorry

marloes zei

Heerlijk om daar mee bezig te zijn en de vrije school is erg op de nartuulijke ontwikkeling van een kind gericht mijn kinderen zaten op de jenaplan school ook een beetje in die richting erg leuk onderwijs beide ,en oh het is zo belangrijk voor kinderen die kreativiteit te ontwikkelen daar heb je je hele leven wat aan Gr. Marloeskreatief nu weten we nog niet wat het gaat worden Hi hi

Elizabeth zei

Lekker hè die herfst...! Och, ik vind alle jaargetijden leuk, heerlijk die afwisseling.
Groot gelijk dat je de leukste blokjes gaat kiezen, dat dacht ik vorige week al. Ik heb ook echt m'n voorkeur wel voor een aantal.
Ik hoop dat je lekker veel over je handwerkopleiding gaat schrijven, stiekum ben ik wel een beetje jaloers hoor...

Groetjes, Elizabeth

Anoniem zei

ja klopt ik heb er wel eens over gelezen, de lager school waar mijn jongste op zit die besteden er vrijwel niets aan zo jammer.....en dan moet ik toegeven dat die andere school dat wel doet.
hartstikke leuk dat je het volgt, je doet het gewoon lekker voor jezelf en ik wens je veel huiswerk plezier ( gnif)...mooie foto's en een mooi handwerkje

lieve groet jenneke

Esther zei

Wauuuwww z'n opleiding lijkt mij nou ook erg leuk maar ja Zeist is wel een heeel eind hier vandaan. Je herfst foto's zijn prachtig. Groetjes en veel plezier met je huiswerk :-) groetjes Esther.

Angélique zei

Prachtig, die herfstkleuren, daar kan ik echt van genieten!
Ik ben wel heel benieuwd wat je allemaal op je cursus leert.

Catherine zei

Wat mij betreft vertel je heel veel over de cursus, kunnen wij er ook nog het een en ander van leren. Bedankt voor je tip over de bossen rond Doorn, mijn lief en ik waren ook van plan om daar te gaan wandelen, maar wij wisten niet of de bomen al aan het kleuren waren, nu weten we zeker dat we op het juiste tijdstip de reis naar Doorn zullen maken. Groetjes, Catherine.

Annet zei

Prachtige herfstfoto's, Paula. Veel plezier met je huiswerk!

Petra zei

ik zie veel bekends in je vorige logje. onze meiden zitten op de vrije school en daar ben ik nog steeds zo blij mee. als ik zie hoe handig ze alledrie zijn..ze hebben het echt met de paplepel ingegoten gekregen. Een belangrijke vorming voor een mens vind ik het, het hoofd wordt in deze tijd toch al wel voldoende aangesproken. Vertel maar lekker veel over de cursus, ik vind het heel leuk! Groetjes, Petra

Anoniem zei

leuk om te lezen over de cursus die je volgt. Handwerken en creatieve vakken zijn zo belangrijk voor ontwikkeling op een breed niveau. Ik hoop nog veel over je cursus te lezen op jouw blogger.
de herfstfoto's zijn mooi!!
groet Rian

Anoniem zei

haiiiii lieve blogdin dank je wel voor je berichtje maar ik heb bovenaan in dat blog even een extra aanpassing gemaakt misschien vind je het wel leuk!! ( een give away)

lieve groet jenneke

http://creaties-jenneke.blogspot.nl/2012/10/tilda-tutorials.html?showComment=1351179003264#c6613056432395293363