woensdag 28 november 2012

Barbara's merklap, het beginnetje is gemaakt

Wat een leuk werkje is dat, het borduren van Barbara's merklap. Volgens mij zijn er al meer borduursters aan begonnen. Het is op zich een simpel kruissteekpatroon, zonder halve kruisjes of stiksteekjes, dus het schiet wel lekker op. Zover ben ik inmiddels:
Het is wel goed dat het zo lekker opschiet, want ik heb nog zóveel andere plannen. Volgens mij moet ik maar eens wat minder surfen over het Internet, want nu zie ik steeds weer nieuwe leuke dingen. Eerst maar eens wat afmaken. Een goed voornemen, maar of ik het ga volhouden????

In mijn vorige logje vertelde ik al dat mijn medecursisten zulke ontzettend leuke dingen maken. Een van hen, Titia, heeft ook een blog. Moet je eens gaan kijken wat een super leuke breiwerkjes zij heeft gemaakt. Je zou toch jaloers worden op zoveel creativiteit! Als ze nu op alle scholen de kinderen dit soort dingen laten maken, dan komt het helemaal goed met de toekomst van het handwerken. Want volgens mij vindt elk kind dit leuk.

Fijne dag nog en veel handwerkplezier.

13 opmerkingen:

marion zei

mooi wordt je merklap........ en je hebt gelijk, een half uurtje ravelry geeft alleen al voor een jaar plannen

Anoniem zei

gaaf je merklap je hebt er alweer een stuk bij gemaakt!!!....ja ik doe ook zoveel dingen in mijn hoofd op dat ik gewoon niet kan bolwerken meer hihi
lieve groet jenneke

Angélique zei

Ik vind jouw kaboutertje, tasje en bal anders ook erg mooi, aan creativiteit heb jij geen gebrek ;-)
Je merklap wordt ook mooi!

Marian zei

Prachtige merklap wordt het, mooie frisse kleuren.

Amarins zei

Dit wordt een prachtige lap!
Groetjes, Amarins

Evelyne zei


Ha Paula bedankt voor je reactie op mijn kerstquiltje.
je bent aan een mooie merklap bezig! Ja, je hebt gelijk van veel op het net surfen loopt je hoofd over van alle leuke dingen die je tegenkomt en ook zou willen maken!
Je vroeg of ik mijn quilt label had geprint, dat heb ik inderdaad gedaan op Photofabric op een inktjetprinter.

Succes met je steekjes en groetjes, Evelyne

Annelies zei

Wat wordt het mooi. Toevallig heb ik het er vandaag ook over.

Rita Janssen zei

Je maakt heel goede vorderingen Paula en het wordt heel mooi, dat zie ik nu al! Succes ermee, ik blijf je volgen hoor.

Groetjes, rita.

Annet zei

Dat schiet lekker op!

betty prins zei

Bedankt voor het delen van het patroon van dit merklapje. Ik ga er ook aan beginnen, eerst 'even' wat andere dingen afmaken, maar het patroon ligt klaar voor een rustiger moment!

Petra zei

oh wat wordt dat leuk!! mooie kleurtjes ook van de merklap. En je breiwerkjes in het vorige logje zijn zo herkenbaar...idd...laat de kinderen maar lekker breien! Groetjes, Petra

bommelmien zei

Je hebt al een flink stuk klaar. Kruissteekjes borduren is een heel werk.
Wat hebben jij en je medecursisten leuke brei ideeën voor de beginnende brei kindjes.. Heel wat beter dan mijn zalmrose inktlap..... met een lapje flanel er tussen.
Fijne zaterdag; dan mag je weer naar je cursus..
Groeten van Willemien.

marcella zei

je schiet lekker op, Paula, met Dieuwke's merklap, een beetje verslavend, zo'n nieuw patroontje, als je het mij vraagt ;) Leuk dat er al een tweede (en straks ook een derde) lap naar het origineel van Barbara is te zien. Ik ben benieuwd wie er nog meer volgt ;)

groet, marcella