zondag 25 november 2012

Barbara's merklap

In dit logje heb ik al geschreven over Barbara's merklap, die door Dieuwke helemaal op patroon is gezet. Ik vind hem zó mooi, ik kon het niet laten om er meteen aan te beginnen. Dus de materialen bij elkaar gezocht.
Wordt dit wonderwel toch weer een stashproject, ik had alles in huis. Voor twee kleuren heb ik een alternatief gezocht, maar dat is niet zo moeilijk te vinden in mijn doos vol borduurgaren :-)
De eerste steekjes zijn gemaakt. Zoals je misschien ziet, heb ik niet veel ruimte overgelaten aan de onderkant. De bedoeling is ook niet om deze merklap in te lijsten, maar hij moet onderdeel worden van mijn Souvenir de ma vie. Dat wordt nog een beetje lastig, omdat de lapjes voor mijn Souvenir niet breder mogen zijn dan 25 cm. Ik denk dat het niet helemaal uitkomt, maar daar ga ik wel wat op verzinnen.
De patroontjes van Barbara's merklap vind ik prachtig.

Dit is wel het laatste borduurwerk wat ik van mezelf mag beginnen voorlopig (kijken of dat lukt, haha). Eén van de opdrachten voor de cursus is het maken van een Kunstzinnig Werkstuk. Ik heb al een idee, het wordt iets met borduurtechnieken. Het moet in april klaar zijn. Dat lijkt nog ver weg, maar wat ik in mijn hoofd heb, betekent wel veel werk. Dus dan is het april voor je er erg in hebt. En tussendoor zijn er ook nog opdrachten van de verschillende handwerktechnieken die we behandelen. Kortom, deze winter kan me niet lang genoeg duren :-)

Nog een fijne zondag en veel handwerkplezier.10 opmerkingen:

Anoniem zei

owww dat heb je alweer prachtig gemaakt, het is elke keer weer een verrassing als ik bij je kom kijken, succes met je verdere projecten

lieve groet jenneke

marloes zei

Genoeg te doen en dit is een erg mooi begin je nieuwe werk
En die erwten doet hetzelfde als rijst Hi...hi Gr. Marloeskreatief

bommelmien zei

Het is echt borduur weer. Wat een wind. Fijn dat je zo veel plezier hebt met al je handwerken. De merklap patronen zijn erg mooi.
Van mij mag het overigens wel snel april zijn... ik houd niet zo van de winter... Fijne zondag en groeten van Willemien.

Rita Janssen zei

Ook ik vind het echt borduurweer, daarom ben ik aan een SAL begonnen, meer hierover op mijn blog. Elke woensdag komt er een stukje bij van een ABC.
Maar ook jouw project vind ik heel mooi, ik had het bij het vorige logje al bekeken.... en dat jeukt, niet?

Groetjes, rita.

Paula zei

Ik houd eigenlijk ook niet zo van de winter hoor, Willemien. Maar ik heb nu zoveel plannetjes in mijn hoofd dat ik alle tijd die ik kan vinden, goed kan gebruiken. In de zomer wil ik graag en veel naar buiten en blijft er minder tijd over om te handwerken. Vandaar :-)

Paula zei

Rita, kun je mij nog een keer het adres van je blog doorgeven? Op een of andere manier ben ik het kwijt en via je naam kom ik alleen maar op Google+ en vind ik je blog niet. Ik wil graag je berichtjes over de SAL lezen!
Groetjes,
Paula

Esther zei

Hij word vast prachtig het begin ziet er al erg mooi uit. Su66 verder. Groetjes Eshter.

Anoniem zei

Leuk om te zien dat je weer zo fijn bezig bent, dit gaat weer een pracht van een souvenir de ma vie deel worden.....

Annet zei

Wat een leuk idee om dit toe te voegen aan je pronkrol. Ik ben heel benieuwd naar je Kunstzinnig werkstuk!

Annelies zei

Wat leuk dat je hieraan begint. Toevallig heb ik vandaag voor hetzelgde lapje naar kleurtjes lopen zoeken. Succes !