maandag 26 november 2012

Breiwerkjes voor kinderen

Tijdens de cursus leren we nu hoe je jonge kinderen kunt leren breien. Ook daarover maken we weer een didactische analyse. Ik ben gaan prakkedenken over een paar projectjes waarmee je het schooljaar voor het grootste deel zou moeten kunnen vullen. Ik begin dan met wolverkenning en dergelijke. Daar zal ik jullie niet mee vermoeien, haha. Wel wil ik jullie laten zien wat er volgens mij zoals gebreid kan worden door jonge kinderen.
Dit kaboutertje heb ik gemaakt naar een voorbeeld wat we in de les te zien kregen. Het bestaat uit een simpel vierkant lapje wat je dubbel vouwt en vult met lontwol. Belletje aan de 'muts' en klaar is Kees.

En deze hebben we vroegen allemaal wel eens gebreid denk ik. Sommigen hebben er een trauma aan overgehouden, anderen zijn voor het leven besmet met het breivirus :-)
Tja, en toen wilde ik iets bedenken waarbij ook averecht gebreid kan worden. Het moet ook nog eens iets zijn wat kinderen leuk vinden. Oef, best lastig.
En dit is het geworden, een tasje.

Van een paar mede-cursisten heb ik hun da-model al gemaild gekregen. Ohohoh, wat zitten daar weer leuke en creatieve projecten tussen! Misschien komen daar nog foto's van op dit blog (alleen als zij het goed vinden, natuurlijk!)
Zaterdag hebben we weer les, maar mijn da-model hoef ik pas de zaterdag erna in te leveren. Dus nu anderhalve week de tijd voor andere handwerkjes!

Veel handwerkplezier.
9 opmerkingen:

Angélique zei

Je bent goed bezig!
Ik kan me niet herinneren ooit zo'n prachtige bal te hebben gemaakt, lijkt me ook erg lastig voor kinderen op de basisschool. Mooie projectjes hoor!

Annet zei

Dat tasje ziet er leuk uit! Ik kan me nog herinneren dat we op de lagere school babyslofjes in ribbelsteek moesten breien, eentje alleen recht en eentje alleen averecht. Dat moest (in theorie dan!) twee dezelfde slofjes opleveren.

marion zei

wat een hele gave tas, die zou ik nog wel willen breien voor mijn dochter

Anoniem zei

dat poppetje en tasje zijn heel erg leuk

wij kregen op de lagere school helemaal geen handwerken, ja dat wel, HOUT bewerken, en een enkele x eens borduren, hier zie ik het nu ook veels te weinig ...nou ja weinig NIET op de school, en dat is erg jammer

lieve groet jenneke

marloes zei

Wat een leuke resultaten, en ja het is wel belangrijk dat je iets maakt wat je leuk vind,
Wij maakten een col ,die nam ik mee naar huis daar breide oma hem voor me af ,hi. Hi Veelste groot project maar dit ziet er lekker overzichtelijk uit ,Gr. Marloeskreatief

Marian zei

Leuke dingen heb je weer gemaakt, die bal heb ik ook gebreid vroeger, toen vond ik het nog leuk, daarna moesten we een washandje breien met vier naalden, zo'n lelijke kleur groen en rood, brr, vreselijke combinatie, toen heb ik inderdaad een klein traumaatje gekweekt, later is het weer helemaal goed gekomen :-)

Rita Janssen zei

Jullie maken toch zo'n leuke dingen daar op cursus. Is dat voor je job? Of puur uit interesse dat je dat volgt? Dat tasje en ook het "groene" kindje vind ik geweldig!

Groetjes, rita.

Anoniem zei

Dat popje is schattig en zeker erg leuk, en ik denk aan die stalen breinaalden met katoen en van die zweethanden, diep beledigd omdat juf niet wilde geloven dat ik al lang kon breien, en we maakte een inktlap en een soort van luierbroekje geloof ik. In het geel vreselijk haha.
Het was wel leuk hoe of ze het voordeed met van die hele dikke pennen en een draad gemaakt van panty's armen hoog boeven haar hoofd met de rug naar ons toe en wij moesten haar dan na doen .....Goh dat ik dat nog zo weet ;o)
Nu lijkt alles me veel leuker voor kinderen om te leren breien.

Quadraad zei

Erg leuk Paula! Ik herinner me dat ik vroeger ook eens zo'n soort tasje heb gehad maar weet niet of ik dat toen ook zelf heb gemaakt. Ik denk dat kinderen het een reuze leuk breiproject zullen vinden!

Groetje van titia