zondag 4 november 2012

En het wordt.....

Al tijdens het breien van de eerste blokjes bedacht ik me dat ik een deken niet zou gaan gebruiken. En dan is het best jammer om al die mooie gebreide blokjes in een dekenkist te laten belanden.

Lang geleden, héél lang geleden *Ü* toen ik nog een klein meisje was, heeft mijn oma een poncho voor mij gebreid. Ze waren toen helemaal in de mode. En dit najaar zie ik ze ineens weer overal verschijnen. Anders dan de poncho's van toen, maar ze brengen toch hele fijne herinneringen terug. Zo kwam ineens het idee bovendrijven om van de blokjes een poncho te maken. En nu begint het project eindelijk op te schieten.
Het was nog even puzzelen hoe je de blokjes aan elkaar moet maken om de poncho-vorm te krijgen met slechts twee punten, maar dat bleek makkelijk bij rechthoeken van 3 bij 4 blokken.
De breinaalden bovenin zitten daar niet voor de versiering. Het lijkt me lekker om een flinke warme col aan de poncho te hebben, dus die ben ik nu aan het breien. Langs de randen wil ik nog een rand haken om het geheel mooi af te werken en een mooie gelijke rand te krijgen.
't Is trouwens een behoorlijk gewicht wat er nu aan mijn breipennen hangt. En er staan rondom bijna 200 steken op de pennen, dus dat duurt nog een paar uurtjes voor de col klaar is.
Klaar is ie dus nog niet, maar het eind is in zicht!

Ik wens jullie allemaal een hele fijne week en veel handwerkplezier!


18 opmerkingen:

marloes zei

Wat een leuk idee en ziet er mooi uit ,leuk bedacht en lekker functioneel ook nog
Groet marloeskreatief

Miriam zei

Een goed plan en zo hoef je iets minder blokken te breien, dat is ook wel een voordeel.

Groeten, Miriam

Marian zei

Wat goed van je, lekker warm straks wanneer hij klaar is, vooral bij de koude avonden die gaan komen. Om lekker in weg te kruipen. Ik vind hem schitterend.

Rita Janssen zei

Wat een goed idee Paula om met die blokjes een poncho te maken! En hij ziet er nog heel mooi uit en lekker warm bovendien. Laat hem nog eens zien als hij helemaal klaar is, ik ben benieuwd om hem te zien :)

Groetjes, Rita.

Angélique zei

Wat een goed idee!
Daar ga je helemaal de show mee stelen!

Esther zei

Paula, oma had ook voor mij een poncho gebreid. Ik zie hem nog zo voor me, wit met gekleurde randen en franjes langs de rand. Wat was ik er blij mee. Ik hoop dat je er net zoveel plezier van zal hebben als destijds. Veel groeten vanaf het eiland, Esther

Anoniem zei

prachtig heb je dit gemaakt, het eindresultaat zal wel verbluffend zijn ♥ meis meis je kan er wat van!!!
maar zwaar aan de pennen dat zal ie zeker wel zijn

lieve groet jenneke

Anoniem zei

Wat een geweldig idee om dit van je lapjes te maken, in een woord PRACHTIG!

Anoniem zei

Paula , wat mooi!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ik denk dat er wel zijn die je volgen.
Suces ermee.
Groetjes Willy

Amarins zei

Schitterend, super idee om de lapjes zo te gaan vewerken. Ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Groetjes, Amarins

bommelmien zei

Wat een prima vondst! Je lapjesponcho ziet er geweldig uit. Kruip er maar lekker in weg als ie klaar is.
Ik denk wel dat anderen dit voorbeeld gaan volgen.
Succes met al je handwerken. Groeten van Willemien.

Annet zei

Wat mooi, Paula, een geweldig idee! Ik had als klein meisje een gehaakt exemplaar, gekocht op een bazaar van een handwerkclub. groetjes, Annet

marion zei

heel heel erg mooi, prachtig

Esther zei

Waaauuuuw Paula wat Prachtig zeg, groetjes Esther.

Petra zei

wat een supergoed idee zeg!! Top!! ziet er echt heel mooi uit en daar zul je veel plezier van hebben. Groetjes, Petra

Marga zei

Ik heb er ook aan gedacht, maar ik kreeg de vorm niet zo aan elkaar.....toen heb ik er toch maar een kleine deken van gemaakt. Maar nu ik het zo zie wil toch ook nog wel een poncho idd. met col maken. Mooi hoor!

Anoniem zei

DAT IS EEN GOED IDEE!!! En het ziet er heel mooi uit!!
groet Rian

ina zei

Wat een leuk idee vind hem prachtig, ik ben met zwart begonnen maar weet niet goed hoeveel steken ik moet opzetten voor de vierkanten, zodat hij niet te groot of te klein wordt ik heb maat 42 ongeveer, ik hoop dat je mij kunt helpen om ook zo`n prachtige poncho te maken bedankt voor dit moois ik kon geen mooi patroon vinden voor een poncho maar heb hem nu gevonden.

groetjes Ina