dinsdag 13 november 2012

Jeugdsentiment

Tijdens de vorige cursusdag vroeg ik mijn docente of ze ook punniken met de kinderen. Ze gaf als antwoord dat veel kinderen daar tegenwoordig niet handig genoeg meer voor zijn.
Nu ging ik me afvragen of dat nou echt zo is. In mijn herinnering hebben mijn broertjes, zusje en ik vroeger kilometers gepunnikt. Dus maar even de punnikklos opgezocht en weer eens, voor het eerst in héél veel jaar aan het punniken geslagen. En het lukte nog natuurlijk, haha.
Toen zat ik ineens met een paar gepunnikte koorden. Daar wil ik dan toch ook wel weer wat mee doen. Even gekeken wat ik nog voor spulletjes had liggen die ik kon gebruiken en toen kwam er dit uit:

Jeugdsentiment!13 opmerkingen:

Miriam zei

Dag Paula,

Het lukt echt heel aardig bij de kinderen, een aantal van hen kunnen trouwens ook prima breien. Wel is het tijdelijk verkrijgbare plastic punnikklosje van Zeeman met zes haakjes met een haakje aan de bovenkant handiger. Eigenlijk een soort mini breiring, snap je. Het levert meteen een iets dikker werkstuk op. Verder werkt de al genoemde breivork ook goed. Het systematisch werken van het punniken(geen haakje overslaan) is in allerlei opzichten goed.

Groeten, Miriam

Angélique zei

Hihi, die neus van die sneeuwman! Ik vind hem leuk!
Ik heb overigens op mijn blog ook een kleine werkbeschrijving staan van een kerstboom met gepunnikt koord http://mwlbyangelique.blogspot.nl/2011/12/tutorial-snelle-kerstboom.html. misschien heb je er iets aan...

Anoniem zei

nou paula dat het je nu super mooi gedaan, ook ik heb kilometers gepunnikt heerlijk!!!! en mijn meiskes die gaan het eerdaags ook doen☺
lieve groet jenneke

marion zei

heel erg leuk......... met de punniksliert zou je ook kunnen haken met een dikke naald of breien

marloes zei

Super leuk ik punnik ook nog regelmatig met de kleinkinderen van mijn zus ,en straks ook met Bram mijn kleinzoon ,vind het altijd erg leuk en inderdaad jeugd sentiment heb verschillende punnik klosjes van rommelmarkten ,heb zelf ook km gepunnikt wat jij gemaakt heb is ook leuk

Moos zei

Wat leuk zeg!!!
Wij hebben afgelopen zomervakantie 1 van de buurmeisjes op de camping punniken geleerd hihihi.

Rita Janssen zei

Dat is echt jeugdsentiment, ook van mijn jeugd want ook ik heb veel gepunnikt toen! Je hebt er een leuke sneeuwman mee gemaakt Paula, tof ideetje!
Groetjes, rita.

Berkeboom zei

Wat een schattige sneeuwman is het geworden. En als antwoord op de Juf dan hebben ze het vast nooit geprobeerd. Groetjes Gré

Anoniem zei

Ik denk eerder dat de docenten het niet meer weten of ze het te veel werk vinden, vorige week heeft mijn moeder mijn nichtje ( 13 jaar )nog leren punniken en ze vond het hartstikke leuk.
Geinig sneeuwpopje.

Ans zei

Ik heb iedere woensdag knutselclub met kinderen van 6 t/m 12 jaar. Ik ben daar leiding van, en iedere week als het knutselwerkje klaar is mogen de kinderen hun tijd volmaken met punniken. En dat vinden zij leuk!

Marianne zei

Ja echt jeugdsentiment, wat heb ik meters gemaakt zeg!
Ik denk dat de kinderen het zeker kunnen leren, beetje geduld en enthousiasme als leiding en het gaat zeker lukken.
groetjes,Marianne

Unknown zei

Hoi Paula,
Dat we kilometers gemaakt hebben met punniken kwam ook omdat we op een gegeven moment een punnikautomaat hadden,een blauwe, draad erop zetten en draaien maar en voor je het wist was er weer een meter klaar ;-) Maar wat we er van maakten?????
Astrid

Annet zei

O ja, ik heb ook heel wat metertje gepunnikt vroeger. Ook mijn dochters vonden het leuk om allerlei restjes aan elkaar te knopen en hiermee te punniken. Ik kan me niet herinneren dat we er ooit iets van gemaakt hebben! De sneeuwman vind ik een leuke vondst, groetjes, Annet.