zondag 9 december 2012

Vijfde cursusdag

Gisteren hadden we alweer de vijfde les van dit eerste cursusjaar. Het gaat hard! Gelukkig waren de wegen weer goed begaanbaar na alle sneeuw van vrijdag. In Zeist zag het er prachtig uit!
Deze keer werden de da-modellen van de tweede helft van de groep besproken. Kijk eens wat een leuke projectjes er door iedereen zijn bedacht. Je kunt kinderen van groep drie zulke leuke dingen laten breien!

Mitsuko heeft een variant gemaakt op het kaboutertje dat de docenten als voorbeeld hadden laten zien. Deze heeft een mooi vilten manteltje gekregen, wat de kinderen ook zelf in elkaar kunnen naaien.

Karlijn is zelf pas begonnen met leren breien. Zij maakte dit leuke konijntje.

Margreet is een zeer ervaren breister (ze is zelfs wereldkampioen sokkenbreien). Voor haar was het een hele worsteling om helemaal terug te gaan naar de basis. Ze maakte dit schattige knuffelpopje.

De kinderen van Annika zitten op een Vrije school. Daar maken ze 'fluitkabouters'. Die worden op de bovenkant van de fluit gezet als alle fluiten worden opgeruimd, zo kunnen de kinderen hun eigen fluit weer terugvinden. Annika bedacht dat het leuk zou zijn als de kinderen ook andere sprookjesfiguren voor de fluiten kunnen breien. Dus naast de kabouter (rechts) maakte ze ook een koning, koningin en een fee. Kijk eens hoe simpel maar ontzettend leuk. 

Anne-Marie werkt op een ZMLK school en heeft een les bedacht voor een kleine groep 'meiden'. Ze hebben een oude wieg gepimpt en daar deze bekleding voor gemaakt. Een van de meiden kan naaien. Zij maakte het lakentje en kussentje, de rest heeft lapjes gebreid voor het dekentje.

Mijn frutsels heb ik in een eerder logje al laten zien. 

Als je al deze werkstukjes ziet, dan moet het voor kinderen toch héél leuk zijn om te leren breien! Jammer dat het op reguliere basisscholen zo weinig meer wordt gedaan.

In het theoretische deel kwamen weer twee temperamenten aan bod. Daarna zijn we heerlijk aan de slag gegaan met textielverf. Daarover meer in het volgende logje.

Fijn weekend nog en veel handwerkplezier!
8 opmerkingen:

Annelies zei

Waarom geen workshops aanbieden voor kinderpartijtjes ? Menig ouder, in ieder geval hier in het Gooi, vraagt zich vaak af wat nu weer te verzinnen.
Zit er meteen wat educatie bij.

Amarins zei

Hier wordt nog een paar keer gebreid, kinderen mogen 4 weken hetzelfde doen, zo wordt er gerouleerd. Onze dochter heeft ooit een zeehondje gemaakt en wat was ze er blij mee. Dit heb je in ieder geval super gedaan. Liefs, Amarisn

Annet zei

Wat zijn er veel leuke dingen te maken met een eenvoudig gebreid lapje! groetjes,
Annet

marloes zei

Hartstikke leuk allemaal als je je fantasie maar gebruikt dan kan er veel Gr. Marloes

Rita Janssen zei

Leuk om zoveel verscheidenheid in handwerk te zien en zoveel creativiteit in de ontwerpen! Je kan met heel simpele dingen zoveel leuks maken...
Groetjes, rita.

marion zei

mooi werk en je hebt er ook mooie foto's van gemaakt

Anoniem zei

leuke kleurrijke werkjes
groet Rian

bommelmien zei

Wat heeft iedereen leuke, goed uitvoerbare breiseltjes gemaakt. Mooi dat je dit allemaal laat zien. Zo met elkaar bezig zijn werkt heel inspirerend.
Tot een volgende keer en groeten van Willemien.