dinsdag 29 januari 2013

Temperament-handpopjes

Voor de cursusopdracht temperamenten heb ik handpopjes gebreid. Foto's van de eerste staan in dit blogberichtje en over de tweede kun je hier lezen. Afgelopen zondag heb ik de laatste klusjes aan de popjes afgerond.

Het melancholische popje kijkt verdrietig.
Het sanguinische popje is veel vrolijker.
Per popje heb ik de breisteken ook aangepast aan het temperament. Bij het sanguinische temperament vond ik de ajoursteken het beste passen.
In december hadden we lappen stof geverfd met textielverf. Daarover heb ik in dit berichtje geschreven. 
Ik had dus 4 lappen stof, geschilderd in de vier verschillende temperamenten. Wat ik daarmee wilde doen, wist ik niet zo goed. Tot ik op mijn werk met Kerst een kerstpakket kreeg in een mooie vierkante doos. Eerst wilde ik de doos weggooien, maar ineens riep de doos: 'Je kunt mij toch mooi gebruiken om de popjes in te bewaren!'. En toen viel het kwartje. Dus hebben de popjes nu een mooie opbergplek.
De stof heb ik gebruikt om de deksel te bekleden. De doos was aan de buitenkant zwart. Ik had niet genoeg stof om ook de zijkanten te bekleden, dus die heb ik geverfd. Eerst een laag Gesso erop, zodat de verf beter hechtte op de ondergrond.
Alles bij elkaar was het voor mij een flink project, dit hele popjesverhaal. Voor mezelf heb ik er een logboekje over bijgehouden. Dat moest natuurlijk ook onder handen genomen worden.
Heerlijk gekliederd met verf, stempels en embossingpoeder (had ik allemaal nog liggen).

Zo, en nu is het KLAAR. Op naar het volgende project ;-)

Groetjes en veel handwerkplezier.
9 opmerkingen:

Marian zei

De popjes zijn leuk en de doos is mooi, je hebt de temperamenten goed in beeld gebracht. Van mij krijg je een dikke 10.

Angélique zei

Oh, wat heb je goed je best gedaan, knap werk, het ziet er fantastisch uit!

Elizabeth zei

Je hebt je er echt in uitgeleefd..., heerlijk op verschillende manieren de temperamenten uitgebeeld en zelf beleefd. En je popjes vind ik ook echt grappig en sprekend!

bommelmien zei

Een prachtig project. Heel compleet en zo'n logboek is heel goed om het proces te beschrijven. Een mooi afgerond geheel.
Je bent nog bezig met het kunstzinnige project? daar ben ik ook wel benieuwd naar. Ik stel af en toe een vraag want ik weet ook niet alles..... en het interesseert me wel. Het is toch wel prettig dat je wat materiaal in huis hebt. Succes en groeten van Willemien.

creatie's and stuff by jenneke zei

jemig paula.....dit heb je geweldig afgerond zeg....vind ze allen even mooi ♥...ik zou zeggen kom er maar op......TOF

lieve groet jenneke

Marjolein zei

wat een mooi project is dit geworden en zo mooi opgeborgen, nu worden de popjes in ieder geval geen stoffige popjes en kun je ze ieder gewenst moment gebruiken.
knap bedacht hoor!

Rita Janssen zei

Oh Paula, je temperamentpoppen zijn geweldig! Je kan ze echt goed thuiswijzen wat ze voorstellen.
En dan die doos met je stof bekleed is het helemaal! Zo'n geniaal idee om ze daarin te bewaren samen met het logboekje. Knap gedaan!
Groetjes, rita.

Annet zei

Wat zijn je popjes mooi geworden! Leuk om ze in een bijpassende doos te bewaren. Wat een goed idee om gesso op de doos te doen, ik vergeet steeds dat gesso zo veelzijdig te gebruiken is. Dan je wel voor de reminder! groetjes, Annet

E Strea Chikitu zei

ze zijn erg leuk geworden!
maar melancholisch is echt niet altijd verdrietig hoor!