zondag 13 januari 2013

Zesde cursusdag

Na een lange kerstvakantie hadden we gisteren de eerste cursusdag in het nieuwe jaar. De vorige les zijn we bezig geweest met textielverf. De helft van de cursisten moest gisteren haar DA-model temperamenten inleveren. Sommigen hadden de geverfde lappen van de vorige keer gebruikt. Er werden weer veel creatieve dingen op de kijktafel gelegd. Kijk je mee?
Janny had haar lap gebruikt om een omslag voor een map te maken. Met gekleurde 'dotten' ongetwijnde wol had ze er bloemen op gemaakt. Dit is voor kinderen een leuke en simpele manier om bloemen te maken.
Mirjam heeft de vier temperamenten verbeeld in een mobiele. De temperamenten draaien om elkaar heen en houden elkaar in evenwicht. 
Dini had nog een lap in Kerstsfeer gemaakt. Op zelf geverfde textiel heeft ze met wascokrijt een tekening gemaakt. Van een andere lap maakte ze een leuke pop.
Helène is met haar klas aan de gang gegaan met temperamenten. Omdat zij op een reguliere basisschool werkt, waar niet met temperamenten wordt gewerkt, heeft ze het anders verwoord, maar de resultaten waren erg leuk en verrassend. Ze laat de kinderen onder andere een stokpop maken. Dit is er eentje in wording:
En dit vind ik ook zo'n leuk idee van haar. Een spinnenweb maken met allerlei materialen. En weet je wat ze als basis heeft gebruikt? Een klerenhanger, zo eentje die je vaak van de stomerij terug krijgt. Kinderen kunnen zich hier heerlijk creatief op uitleven!
Caroline heeft voor zichzelf een werkstukje in een mooie lijst gemaakt van een van de temperamenten. Ze is volgens mij van plan er voor elk temperament eentje te maken.
Ook had ze van de stof nog een popje gemaakt.
En hier nog een foto van de prachtige handpoppen die Titia heeft gemaakt. Op haar eigen blog staan veel mooiere foto's van de temperamentpoppen. Ze hebben ook allemaal een leuke, passende naam en de karakters heeft ze ook heel beeldend beschreven. De andere poppen heeft ze samen met haar kinderen gemaakt van de stoffen die ze de vorige les had geverfd. 
Anne-Marie en Karlijn werken beiden met kinderen met een laag niveau en hebben lessen bedacht voor deze kinderen. Daar heb ik geen foto's van. Ik heb veel bewondering voor het werk wat zij doen!

De volgende les moet de andere helft van de cursisten het DA-model temperamenten inleveren. Ik dus ook. Nu moet ik nog even hard aan de slag, er is pas één popje klaar. Alle vier ga ik dus sowieso niet redden, maar het idee is er in ieder geval :-).  Mijn kunstzinnig werkstuk wil ik 16 februari gaan inleveren. Daar moet ook nog een heleboel aan gebeuren, werk aan de winkel dus. Mag je op 13 januari nog een goed voornemen maken? Vast wel. Bij deze: de komende tijd ga ik me alleen bezig houden met cursusprojecten, zodat die af komen. Alle andere dingen moeten maar even wachten, haha. Dus is het wat stil op dit blog of mis je mijn reacties op het jouwe, dan komt dat omdat ik achter de schermen hard aan het werk ben. Jullie blogs lees ik wel! Ik blijf alles natuurlijk volgen.

Terug naar de cursusdag: Na het bespreken van de DA-modellen zijn we natuurlijk ook weer aan de slag gegaan. Dit keer met de tweede klas (groep 4) en haken. Daarover meer in het volgende blogberichtje.

Een fijn weekend nog en veel handwerkplezier!
10 opmerkingen:

bommelmien zei

Wat leuk, zo veel verschillende uitwerkingen over het zelfde thema. Iedereen heeft duidelijk z'n eigen invalshoek.
Kan me voorstellen dat je je concentreert op je opdrachten voor de cursus. Bloggen kost veel tijd, maar het is o zo leuk.. Fijne zondag en groeten van Willemien.

Annelies zei

Leuke foto's. Wat een inspiratie doe je dan op door te kijken naar elkaars werk.

Anoniem zei

owwwww weer zo verschillend allemaal wat enorm leuk zeg dat je dat hier weer neer hebt gezet

allemaal even leuk en mooi'

lieve groet jenneke

Rita Janssen zei

Alweer allemaal hard gewerkt en zoveel verschil in creativiteit en interpretatie van het onderwerp, dat vind ik zo leuk en interessant eraan.
En wij mogen mee genieten door jouw foto's!
Paula, werk goed aan je cursus, het is zeker leuk voor jou denk ik, maar vergeet de bloggers toch ook niet, want dan missen we je :)
Groetjes, rita.

Annet zei

Leuk om de verschillen in uitwerking te zien. Succes met je opdracht.

Amarins zei

WAt leuk om te zien hoe verschillende het allemaal geworden is, super! Veel plezier met je cursus. Liefs, Amarins

Elizabeth zei

Ik vind het iedere keer weer erg leuk om te lezen wat jullie allemaal aan opdrachten en lesstof krijgen!
Tja, en nu moet je noodgedwongen toch een keuze maken; vind je het niet jammer om je andere handwerk voorlopig te moeten laten liggen..? Het loopt natuurlijk niet weg..
Gewoon de zaken aanpakken zoals je denkt dat het beste is. En wij lopen niet weg hoor...

Succes met alles, en af en toe een blogbericht vinden we wel leuk hoor....!

groetjes, Elizabeth

Marloes Kreatief zei

Leuk al die verschillende dingen ,en ja soms moet je keuzes maken ben benieuwd naar de resultaten gr marloeskreatief

zenuwpees zei

Allemaal leuke handwerkjes

Moos zei

Leuk al die verschillende interpretaties!!!!!

Ben benieuwd naar jou bijdrage meis :-)