donderdag 21 februari 2013

Lesdag 8, deel 2

Hèhè, eindelijk, daar is dan het tweede deel van mijn verslagje over de achtste cursusdag. De hele week druk met van alles en niks, maar nu ga ik er eerst even voor zitten.

Altijd als we het lokaal binnen komen, is het weer een verrassing wat er nu weer allemaal in de vensterbank ligt. Onze docenten nemen altijd van alles mee. Nu ook weer een heleboel boeken die te maken hebben met het onderwerp van deze les: Kleur.
En speciaal op mijn verzoek hadden ze ook een boek van de vorige les nog een keer meegenomen, een boek over vormtekenen.
Dit is zo'n super mooi boek, ik zou het dolgraag willen hebben, maar het is zó duur! En tja, je moet ergens grenzen stellen voor jezelf hè. Maar aan het einde van de les heb ik me nog even zitten verlekkeren. Ach, over 11 maanden ben ik weer jarig, wie weet ;-)

De ramen waren beplakt met transparanten. Moet je eens kijken hoe leuk!
Dat beloofde dus wat voor het praktische deel van de les.Er lag ook een stapel zijdevloeipapier voor ons klaar. In het laatste deel van de les gingen we daarmee aan de slag.
Maar nu gooi ik de volgorde van de les helemaal door elkaar. Want aan het begin van de les had niet alleen ik mijn kunstzinnig werkstuk laten zien, ook twee medecursisten hadden zich heerlijk kunstzinnig uitgeleefd.
Dini was aan het vilten geslagen en had deze prachtige kleurige tas gemaakt.
Op de foto zie je het niet duidelijk, maar het is een hele grote. Er past een A3 map in! Ook het houten handvat heeft ze zelf gemaakt. Ze vertelde wel dat ze flink spierpijn had gehad van het vilten, zwaar werk!

Ook Janny heeft een tas gemaakt, met hele andere technieken. Een heleboel verschillende handwerktechnieken verwerkte zij erin.
Ik weet niet precies wat de voor- en wat de achterkant is, maar die zijn helemaal verschillend.
Mooi hè!

Zo, nu zijn jullie weer helemaal bijgepraat. En ik ga maar weer eens lekker aan de freubel!
Fijne avond nog en veel handwerkplezier.

14 opmerkingen:

Amarins zei

Heerlijk je verhaal en wat een prachtige creaties, helemaal super. Het boek ziet er inderdaad heel mooi uit, nu maar sparen of inderdaad wachten tot over 11 maanden! Groetjes, Amarins

Elizabeth zei

Dat was weer even lekker meegenieten onder het genot van een kopje thee...
Erg leuk om te zien hoe verschillend mensen opdrachten aanpakken.
Ik vind de transparanten erg mooi, en dan met verschillend licht erop... Yep, dat is sfeer!

groetjes, Elizabeth

hester horden zei

Heb genoten van al je foto`s!
Dat boek, zou je bijvoorbeeld bij bol.oom daar hebben ze ook wel eens tweedehands boeken of marktplaats..denk alleen even mee he..
Wat een fantastische creaties allemaal zeg.
Dank voor het delen hiervan
Lieve groetjes Hester

Marloes Kreatief zei

Wat leuk weer allemaal die tassen enig en met dat papier die kleuren gr marloes

Ellen van Vuuren zei

goh kan me voorstellen dat je daar veel indrukken opdoet ! lijkt me wel heel gezellig :-) haha daar zou ik dan weer voor gaan LOL. Dat boek is misschien wel te koop via marktplaats ofzo ? gewoon even googlen !.
je creatie vind ik mooi !
liefs, Ellen

Moos zei

Owwww die tassen ..... geweldig meis!!!!!!
Alle foto's trouwens hoor .... zo veel inspiratie!!!!

Ik zou dat boek zeker even via marktplaats enzo in de gaten houden meis! Bol.com heeft tegenwoordig ook tweedehands boeken ..... wie weet?!?!?!?!

bommelmien zei

Zijde vloei is overal goed voor... prachtig materiaal. De tassen zijn allebei verschillend kunstzinnig. Vooral de gevilte spreekt mij aan. Ik weet dat het een zware techniek is die heel wat van je krachten vraagt. De andere heeft prachtige, leuke onderdelen, maar ik vind het niet echt een geheel.
Ik kan jouw email adres nergens vinden. Ik wil je eea over weven laten weten en dat kan beter even via de mail. De mijne is wkz@home.nl
Veel succes met al je creatieve uitspattingen en een groet van Willemien.

creatie's and stuff by jenneke zei

he heerlijk zeg
en wat een mooie foto's
ook prachtige tassen van de mede cursisten zeg

lieve groet jenneke

Rita Janssen zei

Zo'n wondermooie tassen Paula, er zijn toch wel talentvolle mensen met heel veel inspiratie, ik sta elke keer opnieuw verbaasd over wat jullie cursisten daar allemaal presteren. Ook over de variëteit aan interpretatie van een opdracht zie je heel veel verschillen, maar dat is het leuke eraan :) Heel nieuwsgierig naar wat jullie nu weer zullen maken.
Groetjes, rita.

Esther zei

Heerlijke inspirerende foto's en wat een gave tassen, groetjes Esther

zenuwpees zei

Prachtige kreaties groetjes Marie-Claire

Marian zei

Prachtige kleuren allemaal, mooie foto's en zoveel inspiratie. Mooie tassen, dank je wel voor het delen, is elke keer weer even genieten van alles.

ida zei

wat een mooie dingen weer allemaal, die tassen zijn
super!.. heerlijk lijkt me dat om zoveel inspiratie
op te doen.

groetjes Ida

Annet zei

Ik vind het iedere keer weer heel leuk om te zien wat jullie allemaal doen. De tassen zijn prachtig. groetjes, Annet