zaterdag 2 februari 2013

Logboekje

In mijn vorige berichtje vertelde ik dat ik mijn kunstzinnig werkstuk klaar had. Maar ik was nog wat vergeten: het logboekje. Het is namelijk de bedoeling dat we ook een logboekje inleveren waarin duidelijk wordt wat het 'proces' is geweest. En dat is een beetje een apart verhaal, hihi.
Eigenlijk wilde ik iets gaan doen met oude borduurtechnieken. 'Oude borduurtechnieken in een nieuw jasje' en dat kun je dan heel letterlijk opvatten. Een gaaf idee vond ik zelf ;-), maar na enige tijd sloeg de paniek toe. Daar gaat zoveel tijd in zitten, dat ga ik nooit op tijd klaar krijgen, hèèèèèèlp.........
Maarja, als dat het niet ging worden, wat dan wel???????? Ik bleef maar malen en kwam er niet uit. Maar zoals het vaak gaat in dit soort situaties, kwam de oplossing op een moment dat ik het niet verwachtte... Een vriendin exposeerde in een piepkleine kapsalon in een prachtig middeleeuws pandje en samen met haar ben ik daar gaan kijken. Ik keek mijn ogen uit. Ze heeft prachtige sculpturen met kippengaas gemaakt. Zij is zó creatief, daar word je jaloers van. Maar daar, op die expositie, viel ineens het kwartje.
Dat was in december. Het kwartje moest nog wel een lang pad afleggen door het mechaniek van mijn bovenkamer, maar toen rolde er dan toch een ideetje uit.
Mijn lief had nog een plaat hout in de garage staan, die heb ik (ongevraagd, hihi, het duurde even voor hij erachter kwam) ingepikt. Kippengaas gehaald bij de bouwmarkt, nog wat materiaal en ik kon beginnen. Nee, het is geen sculptuur geworden. 

En nu is behalve het werkstuk ook mijn logboekje klaar.

Wordt vervolgd.............

Een fijn weekend en veel handwerkplezier.
9 opmerkingen:

Marloes Kreatief zei

Ons niet steeds zo in spanning houde hè ......hi. Hi

Anoniem zei

ha ha je bent zelf ook zo creatief als ik weet niet wat...................leuk dat logboekje zeg ♥

lieve groet jenneke

ben het helemaal met marloes eens ha ha ha

Annet zei

Wat is dat een leuk boekje geworden! groetjes, Annet

Rita Janssen zei

Wat een tof logboekje Laura, erg leuk om in te kijken zo te zien! Wat je kippengaasding wordt... ik ben benieuwd, je houdt het graag spannend hé!
Groetjes rita.

Elizabeth zei

Leuk hè dat ergens gaan kijken of iets meemaken kan leiden tot een nieuw idee...!
Ik ben natuurlijk minstens zo nieuwsgierig als mijn voorgangers, maar ik wacht rustig af.
Vond je het leuk om dit logboekje te maken? Ik vind zoiets alleen maar leuk als het vanuit mezelf komt, niet als het voor de opdracht zou moeten...

groetjes, Elizabeth

Tineke Bolleboom zei

Meid wat prachtig, creativiteit knalt eraf, leuk gedaan
Tineke
bollies53.blogspot.com

Jessie zei

Leuk je logboekje, zelf schrijf ik altijd alles op in een schrift waar ik mee bezig ben, patronen vandaan heb enz. Als het project dan om een of andere reden is blijven liggen kan ik zo de draad weer oppakken.
Ben benieuwd naar het kippengaas avontuur.

Esther zei

Leuk logboekje heb je gemaakt. Groetjes Esther.

zenuwpees zei

heel mooi gedaan ,groetjes Marie-Claire