zondag 24 februari 2013

Soms rommel je maar wat

Ken je dat? Zo'n week dat je wel lekker aan het freubelen bent maar er eigenlijk weinig bijzonders uit je handen komt?

Een sterretje hier
Een steekje daar
Hier nog een paar krabbeltjes
En daar nog een probeersel


Maar ik ben niet ontevreden hoor, een heerlijk relaxte week, een beetje in de 'don't worry, be happy' modus. Nog net geen dreadlocks in mijn haar en rasta muts op mijn hoofd ;-)

Dat breiwerk is een proeflapje, ik ben eens aan het proberen of ik kan dubbelbreien. Voor- en achterkant zijn daarbij allebei de goede kant, in tegengestelde kleuren. Een van mijn medecursisten, Margreet, is echt een brei-kanjer. Zij heeft een prachtige sjaal gebreid met de dubbelbreitechniek in prachtige overlopende kleuren. Zo'n breiwerk waar je terstond jaloers op wordt! Dat dubbelbreien wil ik dus ook leren. Het is natuurlijk geen snelle breitechniek. Met 'mijn' manier van breien schiet het echt niet op. Margreet breit 'continentaal', waarbij je de draad om je linker wijsvinger draait en dus niet omslaat met je rechterhand. Dat breit al een stuk sneller. Nu ben ik aan het proberen of me dat ook wil lukken. Valt nog niet mee kan ik je vertellen :-)  Komende zaterdag hebben we weer cursus. Ik neem een breiwerkje mee. Margreet zal me laten zien hoe zij het doet. Ik ben heel benieuwd of ik dat ook onder de knie kan krijgen!

Een fijne zondag nog en veel handwerkplezier.
20 opmerkingen:

Annelies zei

Heerlijk toch, van alles wat.
Fijne zondag.

Ans zei

Voor mij heel herkenbaar, met van alles bezig zijn. Heerlijk!

Lisa zei

Wat ben je met veel dingen bezig!!
En je studie vind ik ook fantastisch, je kan je werkelijk uitleven!
Ik vind haken leuker dan breien, maar mijn manier is ook met de draad om mijn linker wijsvinger!Geleerd van mijn oma en moeder.....oorspronkelijk Hongaars.
Veel plezier met je werk!

Marian zei

Heerlijk zoveel verschillende dingen waar je aan bezig bent, houd ik ook zo van. Dubbelbreien valt niet mee, ben er ook wel eens mee bezig geweest.

creatie's and stuff by jenneke zei

lekker hoor meis van alles wat , dat zit er ook wel eens bij

en dat breiwerk is inderdaad erg mooi
lieve groet jenneke

Jeanny zei

Dat is een heerlijke week geweest, zo hoort het leven eigenlijk te zijn;))
Mooi dat breiwerk met twee voorzijden !
Lieve groet

Juffrouw Waardvleugel zei

Ik ken het gevoel, sterker nog ik doe hetzelfde...;) ik rommel maar wat aan, ik zal straks ook mn blogje schrijven hierover... Grappig. Groet van De Juffrouw

hester horden zei

Ik vind je vanalleswattes wel heel erg leuk, je bent indirect erg met mij bezig he ,....heSTER.
Zeer benieuwd naar het eindresultaat.
Lieve groet Hester

Grit zei

Wonderful woe. I love your stars.

Greetings from Germany, Grit

Angélique zei

Je bent lekker bezig geweest, er hoeft niet altijd persé iets af te zijn (al is dat natuurlijk ook leuk :p ) Maar zo ontspannen bezig zijn is ook heel fijn.
Een nieuwe techniek aanleren is weer een heel ander gevoel, veel spannender en als het dan lukt... Yeah! dan ben je een beetje in feeststemming :-)

Marloes Kreatief zei

Kan je dan voor ons een tutorial maken met die li vinger breien ...hi hi

zenuwpees zei

Heel mooi gedaan proficiat groetjes Marie-Claire

Esther zei

Heerlijk zo met van alles bezig, dat heb ik ook. Groetjes Esther.

Muts en meer...haken zei

Dubbel breien, wauw, ik kan niet eens enkel breien!
Wordt mooi hoor!
Tineke

Moos zei

Rommelen .... maar met een geweldig resultaat meis :-)

bommelmien zei

Lekker toch zo'n ontspannen week. Ik vind die sterren erg mooi. Dat je met een gestreept stofje zo'n verschillend effect kunt bereiken.
Dubbel breien heb ik nog nooit gedaan; lijkt me heel interessant. De continentale manier van breien heb ik me een paar jaar geleden aangeleerd. Vind het heel prettig om te doen.
Ben wel benieuwd hoe dat dubbel breien werkt.
Groeten van Willemien.

Elizabeth zei

Ja, zo gaan die dingen... De ene week ben je van alles aan het uitproberen en doe je voor je gevoel maar wat en de volgende week zit meteen de vaart erin! Ik laat het altijd maar gebeuren.
Ik heb ook nog nooit dubbel gebreid, lijkt me echt ingewikkeld, maar ik volg het met spanning!

groetjes, Elizabeth

Annet zei

Af en toe is het gewoon lekker om met van alles en nog wat bezig te zijn. Het dubbel breien ziet er mooi maar ingewikkeld uit. Succes met het leren van de nieuwe manier!

Petra zei

hihi maar alles bij elkaar heb je toch lekker wat gedaan! ooh die sterren...super dat rood! en ben je ook aan het Kolamtekenen? ik heb pas een nieuw boekje gekocht over Kolams..leuk! Lieve groet,Petra

Anoniem zei

Ja dat dubbel breien is erg leuk om te doen. Ben er ook mee aan het oefenen. Je hebt er mooie kleurtjes voor uitgekozen.
groet Rian