zondag 10 februari 2013

Virus

Help, nu heb ik ook een virus onder de leden. Nee, geen griep.
In de jaren 90 van de vorige eeuw, dus echt al héééél lang geleden (een verhaal uit de oude doos ☺) had ik dit virus behoorlijk te pakken. En in 2001 was het vrij plotseling helemaal over. Maar nu keert het in alle hevigheid terug. Ik heb me ertegen proberen te verzetten, maar ik ben weer zwaar besmet geraakt door al het moois op verschillende blogs. Waar heb ik het over???????
Het quiltvirus. 
In die jaren 90 heb ik stapels quilts gemaakt, de meesten liggen op mooie stapels.... in het berghok....
Her en der hangt ook nog wel wat aan de muur.
Vorig jaar vond ik nog een top waar nog geen rand om zat. Die lag dus al meer dan 10 jaar te liggen in een doos. Eindelijk heb ik er vorig jaar een rand om gezet, te top gesandwicht en vervolgens weer weggelegd. Ik dacht daarmee het virus weer onderdrukt te hebben. Maar nee hoor, het lukt niet meer. Dus de top ligt nu op de quiltstandaard en zo af en toe quilt ik een paar steken. Nog niet veel, want zoveel tijd heb ik niet. Maar het is nog steeds zo heerlijk om te doen!
Het is trouwens wel grappig om te zien dat er ook met quilts zoiets is als mode. Quilts die je toen veel zag, zie je nu nauwelijks meer, nu zie je hele andere quilts op al die blogs. En mijn eigen smaak is ook veranderd, denk ik. De quilts met een beetje een antieke look, zoals die van Quilting Jeannet, vind ik nu geweldig.
En ja, ik doe nou eenmaal graag vanalles en nog wat en kan moeilijk weerstand bieden als ik eenmaal iets leuks heb gezien. Op het blog van Supergoof zag ik steeds maar sterretjes voorbij komen. Dat is zo'n heerlijk projectje om met de hand te maken. Je snapt het al, ik ben voor de bijl gegaan.
Het eerste sterretje is klaar, de tweede in wording. In de huiskamer staat een tafeltje waar een mooi quiltje op moet komen te liggen, dus dat wordt de bestemming voor een sterrenquiltje. Heel hard zal het niet gaan, met alle andere projecten die ik ook maar niet kan laten liggen ;-)

Maar gelukkig ben ik niet alléén maar met handwerken bezig. Vanmorgen was de wereld buiten zo geweldig mooi dat ik eerst maar 2,5 uur ben gaan wandelen met mijn lief. GENIETEN! En dat op loopafstand van mijn huis. Ja, ik ben een mazzelmens!


Nou ja, niet altijd een mazzelmens hoor. Toen ik na het wandelen thuis kwam, trof ik een ravage aan in de keuken. Pippin klimt nogal eens op het aanrecht als ik er niet ben en nu had hij het theeglas en schoteltje met theezakje op de grond gegooid. En ja, daar kan serviesgoed niet tegen, dus lag de boel in honderd scherven op de grond. En wat kan zo'n kat dan onschuldig kijken, grrrrrrrrrr.
Ik wens jullie allemaal een hele fijne week met heel veel handwerkplezier.


13 opmerkingen:

Angélique zei

Oh, prachtig handwerk die quilt! Ook de sterren worden zo mooi!
Ach, een virus meer of minder... ;-)
Veel plezier met al je fijne projecten!

Marloes Kreatief zei

Wat een mooi quilt is /wordt dat en met die scherfjes kan je weer leuk mozaïeken ...hi. Hi dan maak je van de nood een deugd gr marloeskreatief

Anoniem zei

owww ja juist die onschuldige blik hihihi......kon je na de lekkere wandeling gelijk rommel gaan ruimen

prachtige foto's heb je gemaakt
en je quilt werk is schitterend vind het een kunst op zich

lieve groet jenneke

hester horden zei

Schitterende foto`s heb je gemaakt.
Mooi zeg een quilt!!
Och ik kan bijna Niet geloven dat Pippin een ravage heeft gemaakt,als ik aan die onschuldige oogjes denk......dat zijn de kabouters geweest!
Lieve groet Hester

Rita Janssen zei

Van dat virus heb ik gelukkig nog geen last, quilten lukt me niet meer sinds ik geopereerd ben van borstkanker, die arm tolereert dat niet meer. Niet zo erg, ik kan nog heel veel andere dingen wel! Die sterretjes gaan heel mooi worden, dat zie je zo!
En wat de poes betreft, die verhaaltjes ken ik :)
Mooie foto's heb je van de sneeuw.
Groetjes, rita.
En laat het virus maar betijen, dat is een gezonde ziekte.

Moos zei

Gewoon aan toegeven .... dat quiltvirus .... dat levert alleen maar veel moois op!!!!!

Enne scherven brengen geluk zal Pippin gedacht hebben ;-)

Annet zei

Ja, die onschuldige blikken ken ik ook! Hier ook een lekker pak sneeuw, maar ik ben lekker binnen gebleven! groetjes, Annet

Annelies zei

Heel goed dat je daar mee verder gaat !

Marian zei

Mooie quilt heb je in de standaard en leuke sterretjes, gelukkig een gezond virus waar je behept mee ben ;-), jammer van je serviesgoed, ik leef met je mee, ik ken die blik maar al te goed :-).

Amarins zei

Wat een geweldige quilt, super. het is een super virus hoor hahah. Groetjes, Amarins

zenuwpees zei

Wow ziet er mooi uit Groetjes Marie-Claire

quilting Jeannet zei

Paula, er zijn veel ergere virussen hoor....ik hoop dat je deze nog lang hebt, enne...dat van de kat is helaas hier ook maar al te herkenbaar.

Elizabeth zei

Bij Supergoof moet je niet al te vaak kijken, dat kan ik je wel vertellen. Ze laat veel te leuke dingen zien, en tja voor je het weet heb je het te pakken..
Ach, ik herken het wel, ik ben ook zo'n vlagenmens..
Maar ik vind het wel leuk dat jij dat ook hebt, dan gaan we weer leuke nieuwe dingen zien!
Prachtige sneeuwfoto's heb je gemaakt, je boft maar met je woonomgeving!

grjts, Elizabeth