zondag 14 april 2013

Alweer de elfde cursusdag

Tjonge wat gaat het 'schooljaar' hard. Gisteren hadden we alweer de elfde en dus een na laatste lesdag van het eerste jaar van de opleiding. En als vanouds was het weer een dag vol inspiratie.

Deze keer hadden we les in een ander lokaal. Maar ook daar lag al vanalles klaar voor de les.
We gingen het dus hebben over weven. Maar eerst kwamen er nog werkstukken aan bod die gemaakt waren. Ik heb deze keer een paar compilaties van foto's gemaakt, anders wordt het berichtje weer zo ontzettend lang. (Als je op de foto klikt, krijg je een vergroting. Ik denk dat je alles dan best goed kunt zien.) Hier dus wat werkstukken van de opdracht kleur. 
De vorige les zijn we bezig geweest met het breien op 5 pennen (en natuurlijk hoe je dat de kinderen kunt leren). Een paar medecursisten zijn daar thuis meteen mee aan de slag gegaan. En er waren ook weer een paar mooie mapomslagen.
Altijd zo leuk om te zien hoeveel verschillende dingen er uit de bus komen.

Zoals ik al zei, hadden we les in een ander lokaal. Normaal zitten we beneden, gisteren zaten we boven. En daar stond op de gang een kast. En in die kast...........
Leuk hè. De foto's zijn niet heel mooi, er zat glas voor en ik moest flitsen. Maar het geeft toch een aardig idee.
Dat wil ik toch ook nog een keer leren. Wat een prachtige popjes! En wat denk je van deze kaboutertjes?
De laatste foto voor vandaag: in het lokaal hing ook nog een wandkleed. Het had wat weg van een quilt, maar dat was het toch ook weer niet helemaal. Maar mooi was ie zeker!
Dit was niet alles van gisteren hoor. We zijn ook echt aan het weven gegaan op takjes. Het lukte me niet erg, ik ga het thuis nog eens proberen. Ben al wel begonnen met een ander weefwerkje. Weet nog niet of weven nou echt 'mijn ding' is, maar het is wel heel leuk om er kennis mee te maken. Je moet tenslotte alles een keer geprobeerd hebben, toch?

Er waren gisteren ook weer een aantal kunstzinnige werkstukken. Ik moet nog even met die foto's aan de slag. Die volgens dus nog.

Groetjes, een fijne avond nog en heel veel handwerkplezier!

7 opmerkingen:

Marloes Kreatief zei

Leuk weer ,en die kabouters kan je ook prima helemaal naald vilten!

Jessie zei

Wat veel verschillende technieken heb je al geleerd, heel erg leuk.

zenuwpees zei

Alles is even mooi proficiat groetjes Marie-Claire

Rita Janssen zei

Plezant dat wij altijd kunnen meegenieten van jouw cursusdag die weer heel geslaagd was! Die prachtige werkstukken van iedereen, wauw! En dan wat je zegt in die kast, intrigerend, net als de kaboutertjes en dat schitterende wandkleed :)
Benieuwd naar de vervolgfoto's...
Groetjes, rita.

Esther zei

Wat een prachtige spulletjes laat je ons weer zien. Lieve groetjes Esther

ida zei

Wat een leuke dingen hebben jullie
weer gemaakt! Ach, die antroposofische poppen heb ik een tijd geleden ook gemaakt; is ook zo leuk om te doen en dat weven
lijkt me ook erg leuk!

groetjes Ida

Annet zei

Het is altijd genieten als je weer een cursusdag hebt gehad, zoveel eye candy! Ben benieuwd naar je weefwerkje.