maandag 15 april 2013

Kunstzinnige werkstukken

Tijdens de opleiding handwerken maken we allerlei opdrachten. Per leerjaar moeten we 6 DA modellen inleveren. Een DA-model (Didactische Analyse) is in feite een handwerkles die je bedenkt voor de kinderen van een bepaalde klas. Het handwerk wat je dan bedenkt, moet dus door kinderen gemaakt kunnen worden. In de voorbereidende les geven onze docenten ons allerlei voorbeelden. Het leuke van de groep waar ik in zit, is dat praktisch iedereen probeert zelf iets te verzinnen en niet een gegeven voorbeeld uit te werken. Daardoor komen er zulke leuke werkstukken uit de tassen elke les! Inmiddels hebben jullie al heel wat foto's daarvan gezien.

In dit eerste jaar van de opleiding moeten we ook een kunstzinnig werkstuk maken. Dat hoeft niet iets te zijn wat je kinderen kunt laten maken, je mag dus helemaal 'los gaan'. Ook afgelopen zaterdag waren er weer vier medecursisten die hun kunstzinnig werkstuk presenteerden. En weer waren het allemaal prachtige projecten en héél verschillend. Nieuwsgierig geworden? Kijk maar eens mee.

Karlijn heeft een hele serie broches gemaakt voor oma.

Zomaar in een doosje stoppen vond ze niet leuk, dus heeft ze er een sjaal bij gehaakt waarop alle broches gespeld waren. Die sjaal paste niet in één keer op de foto,
Nog een detailfoto:

Anne Marie maakte een prachtig elfenjasje voor haar dochter. Het is gevilt op zijde met gehaakte mouwen. In werkelijkheid nog veel mooier dan op deze foto.
Het jasje zat in deze prachtige doos met echte bladeren.
Ook het logboek (dat we bij het werkstuk moeten inleveren) van Anne Marie was waanzinnig mooi.
Mirjam maakt een wandkleed voor haar pasgeboren kleinzoon. 'De mooiste vis van de zee' (naar een prachtig boekje) is het thema van de babykamer. Het wandkleed is nog niet helemaal klaar, maar kijk eens hoe leuk het wordt:
De volgende keer neemt iedereen haar werkstuk weer mee. Ik zal dan wat detailfoto's van het wandkleed van Mirjam maken. Een deel van de schubben bestaat namelijk uit pailletjes. Heel veel pailletjes. 

Tot slot Mitsuko. Zij is een heel vaardige coupeuse en wilde nu eens niet iets met textiel doen, maar met metaal. Dus met metaaldraad is ze onder andere aan het breien en punniken geslagen. Ze versierde dit shirt met een bijzondere broche en ketting.En ze heeft nog een breiwerkje op de pennen staan. Metaaldraad en kraaltjes. Heel mooi!

Tijdens de laatste les van dit schooljaar, op 18 mei, presenteren nog een aantal cursisten hun werkstuk. Dus dit zijn nog niet de laatste foto's van dit seizoen ;-)12 opmerkingen:

Amarins zei

Oooooooooooooooooo wat mooi allemaal, jeetje zeg. Die mooiste vis uit de zee vind ik wel heeeeeeeeeeeeel gaaf, met al die paiiletjes. Het is hier een favoriet boek, dan is zo;n wandkleed toch helemaal gaaf. Liefs, Amarins

bommelmien zei

Wat laat je weer schitterende werkstukken zien. Zo verschillend en allemaal zo persoonlijk.
Je hebt in ieder geval heel veel nieuwe ideeën opgedaan. Wat een enthousiasme en het cursusjaar is nog niet afgelopen...
Groeten van Willemien.

Moos zei

Owwwwww wat prachtig al die creatieve talenten! Een genot om naar te kijken!!!!

Petra zei

práchtig!!! dat elfenjasje..ik zie daar al een klein elfje in ronddansen! en het wandkleed met het visje...echt heel bijzonder om al deze creativiteit te zien! lieve groet, Petra

Marian zei

Dat zijn prachtige werkstukken, jee wat een creatieve fantasie heeft iedereen. Het is iedere keer weer meegenieten met de werkstukken die gemaakt worden.

Rita Janssen zei

Schitterende werkstukken weer Paula en toch zo heerlijk dat we dit telkens weer mogen mee bekijken en volgen en genieten van zeer speciaal mooi handwerk!
Groetjes, rita.

Esther zei

Prachtig allemaal. Groetjes Esther

zenuwpees zei

Bedankt dat je die mooie foto's van de prachtige werkstukken die iedereen maakt met ons te delen groetjes Marie-Claire

Marloes Kreatief zei

Oh hier krijg je toch inspiratie van geweldig allemaal

marion zei

wat een mooie werkstukken......... Het wandkleed vind ik heel erg mooi, wat een werk

Annet zei

Wat een leuke werkstukken! Dat breiwerk vind ik prachtig.

Lisa zei

Hele mooie werkstukken, wat een fantasie!!! Het moet erg leuk zijn om al die dingen te bedenken en uitvoeren!
Nog even en dan is je eerste jaar achter de rug,ik denk dat je er met plezier aan zal terug denken..
Groetjes, Lisa