dinsdag 3 september 2013

Plannetjes, plannetjes, plannetjes

Oh wat heerlijk, het bubbelt en bruist weer in mijn bovenkamer. De handwerklol is weer helemaal terug. Nou is het niet helemaal weg geweest, maar het stond wel op een wat lager pitje. En nu.... heerlijk genieten weer.
Achter het naaimachien, ook weer eens leuk om te doen.
Is 't geen mooie? ☺☺
Ontdekte ik dat je er ook kruisjes mee kunt borduren. Nou vind ik handgeborduurde kruisjes veel mooier hoor, maar voor dit project komt het wel even van pas.
Al flinke vorderingen gemaakt sinds het weekend.
Moet ook, want eigenlijk wil ik dit project klaar hebben voordat de handwerkopleiding weer begint op 14 september.

En die houten latjes die ik in mijn vorige berichtje liet zien? Nou kijk.....
Die zitten in elkaar. Op de foto lijkt het schever dan het in het echt is hoor, hihi.

Maar hoe zit het nou met al die plannetjes. Nou, dat zal ik je vertellen. Op het blog van Nuttig en Fraai kwam ik informatie tegen over 'Vernaaide linten van Marken', op patroon gezet door Margreet Beemsterboer. En de laatste tijd ben ik heel erg met borduren en borduurtechnieken bezig, dus je snapt dat ik meteen verder ging kijken. 
Deze foto en de volgende plaats ik met toestemming van Margreet. Op haar website Needles@work plaatst ze een voor een de patronen van deze linten. Je kunt er een sampler van maken, maar ik heb er een ander plannetje mee. Dit is de sampler van Margreet:
Maar daar blijft het niet bij. Margreet start een e-cursus 'Handwerken van het eiland Marken'. Nu kan ik er hier van alles over vertellen, maar op haar eigen site (klik) staat alles wat je erover wilt weten. 
En je raad het al..... ik heb me opgegeven voor die cursus. Of ik het allemaal ga bijbenen samen met alle projecten van de handwerkopleiding weet ik niet, maar het hoeft voor mij niet allemaal meteen af. Ik ben heel benieuwd naar alle nieuwe technieken die ik ga leren.
Wil jij dat ook, dan kun je je bij Margreet aanmelden. Als je bij je aanmelding de welkomstcode 'SOUVENIR' vermeld, dan krijg je een welkomstprojectje. Wat het is, weet ik nog niet ☺. Ik lig op de loer bij mijn virtuele brievenbus, want als het goed is, ontvang ik het volgende week per e-mail.


Nou, je ziet het, plannen genoeg. Heerlijk genieten van al die handwerkkriebels. Jullie wens ik ook veel handwerkplezier!9 opmerkingen:

Petra zei

leukkk! ik ga zo eens op haar site kijken. En jouw project ziet er leuk uit zeg...wat een mooie machine heb je, wauw! Groetjes Petra

Angélique zei

O, jij vermaakt jezelf voorlopig wel :-)
Je hebt een mooie naaimachine!

Ellen van Vuuren zei

nou Paula, jij zal je niet vervelen komende tijd haha

Moos zei

Owwwwww bubbel en bruis jij maar heerlijk een eind weg hoor meis! Kunnen we binnenkort weer prachtige dingen bewonderen!

marion zei

ooh wat een leuk idee dat marker borduren.........twijfel twijfel

Annet zei

Ja, die cursus heb ik ook al ergens anders gezien. Gelukkig ben ik niet zo van de kruissteekjes!

Elizabeth zei

Nou, ik zat er helemaal naast met de suggestie voor het hout! Maar wat een leuk rek is dit... Daar kun je je werkjes heerlijk over uithangen!
Je sampler wordt heel mooi Paula.., ik krijg er bijna de kriebels van om ook zoiets... Nee, ik doe het niet, maar je snapt het wel. Fijn dat bij jou ook weer helemaal de zin, de energie en de creativiteit terug zijn!

groetjes, Elizabeth

zenuwpees zei

Proficiat het is heel mooi wat je gemaakt hebt groetjes Marie-Claire

Rita Janssen zei

Leuk dat je weer zo bruist, heb ik ook weer last van momenteel! En dan ben ik niet te stoppen :)
Die vernaaide linten van marken interesseren me ook heel erg, ik vind het supermooi borduurwerk!
Zal nog eens nadenken of ik zal meedoen want ik ga de tijd niet vinden om het elke keer bij te houden denk ik.
Grtjes, rita.