dinsdag 26 februari 2013

Ik zie een ster........

...en nog een, en nog een....
Zie je de bovenste drie sterretjes in het mandje?
Wacht even, ik haal ze er even uit, dan is het misschien wat duidelijker.
Deze drie zijn familie van elkaar. Ze hebben dezelfde moeder, namelijk......
......deze rode zakdoek.
And there is plenty more where that came from....

Er liggen nog 5 stapeltjes geknipte wiebertjes te wachten om in elkaar gezet te worden tot een sterretje. Tot nu toe is het me gelukt om 8 verschillende patroontjes uit deze rode zakdoek te halen. En ik heb nog de helft over, dus wie weet komen er daarna nog meer. Maar eerst deze maar eens naaien. Elke avond een sterretje, dat is mijn doel voor deze week ;-)

En nog een nieuw project.
Ik was dit weekend weer eens in een maak-nou-eerst-eens-restjes-op-stemming. En toen kwam ik via via op dit blog terecht. Nou, daar ging mijn hartje sneller van kloppen. Dus in de mand met wolletjes gedoken, kleurtjes bij elkaar gezocht, haaknaald erbij en gaan..........
Ik heb zo'n behoefte aan het voorjaar, met deze kleurtjes kom ik alvast een beetje in de stemming!! En het haakt als een speer!

En nu maar snel achter mijn naaimachientje voor het sterretje van vandaag (ja, ik moet het bekennen, ik was begonnen om ze met de hand te naaien, maar het machientje gaat toch ff sneller, hihi ☺ en hoewel ik geen haast heb, hou ik toch soms wel van opschieten).

Een fijne avond nog en veel handwerkplezier!







zondag 24 februari 2013

Soms rommel je maar wat

Ken je dat? Zo'n week dat je wel lekker aan het freubelen bent maar er eigenlijk weinig bijzonders uit je handen komt?

Een sterretje hier
Een steekje daar
Hier nog een paar krabbeltjes
En daar nog een probeersel


Maar ik ben niet ontevreden hoor, een heerlijk relaxte week, een beetje in de 'don't worry, be happy' modus. Nog net geen dreadlocks in mijn haar en rasta muts op mijn hoofd ;-)

Dat breiwerk is een proeflapje, ik ben eens aan het proberen of ik kan dubbelbreien. Voor- en achterkant zijn daarbij allebei de goede kant, in tegengestelde kleuren. Een van mijn medecursisten, Margreet, is echt een brei-kanjer. Zij heeft een prachtige sjaal gebreid met de dubbelbreitechniek in prachtige overlopende kleuren. Zo'n breiwerk waar je terstond jaloers op wordt! Dat dubbelbreien wil ik dus ook leren. Het is natuurlijk geen snelle breitechniek. Met 'mijn' manier van breien schiet het echt niet op. Margreet breit 'continentaal', waarbij je de draad om je linker wijsvinger draait en dus niet omslaat met je rechterhand. Dat breit al een stuk sneller. Nu ben ik aan het proberen of me dat ook wil lukken. Valt nog niet mee kan ik je vertellen :-)  Komende zaterdag hebben we weer cursus. Ik neem een breiwerkje mee. Margreet zal me laten zien hoe zij het doet. Ik ben heel benieuwd of ik dat ook onder de knie kan krijgen!

Een fijne zondag nog en veel handwerkplezier.




donderdag 21 februari 2013

Lesdag 8, deel 2

Hèhè, eindelijk, daar is dan het tweede deel van mijn verslagje over de achtste cursusdag. De hele week druk met van alles en niks, maar nu ga ik er eerst even voor zitten.

Altijd als we het lokaal binnen komen, is het weer een verrassing wat er nu weer allemaal in de vensterbank ligt. Onze docenten nemen altijd van alles mee. Nu ook weer een heleboel boeken die te maken hebben met het onderwerp van deze les: Kleur.
En speciaal op mijn verzoek hadden ze ook een boek van de vorige les nog een keer meegenomen, een boek over vormtekenen.
Dit is zo'n super mooi boek, ik zou het dolgraag willen hebben, maar het is zó duur! En tja, je moet ergens grenzen stellen voor jezelf hè. Maar aan het einde van de les heb ik me nog even zitten verlekkeren. Ach, over 11 maanden ben ik weer jarig, wie weet ;-)

De ramen waren beplakt met transparanten. Moet je eens kijken hoe leuk!
Dat beloofde dus wat voor het praktische deel van de les.



Er lag ook een stapel zijdevloeipapier voor ons klaar. In het laatste deel van de les gingen we daarmee aan de slag.
Maar nu gooi ik de volgorde van de les helemaal door elkaar. Want aan het begin van de les had niet alleen ik mijn kunstzinnig werkstuk laten zien, ook twee medecursisten hadden zich heerlijk kunstzinnig uitgeleefd.
Dini was aan het vilten geslagen en had deze prachtige kleurige tas gemaakt.
Op de foto zie je het niet duidelijk, maar het is een hele grote. Er past een A3 map in! Ook het houten handvat heeft ze zelf gemaakt. Ze vertelde wel dat ze flink spierpijn had gehad van het vilten, zwaar werk!

Ook Janny heeft een tas gemaakt, met hele andere technieken. Een heleboel verschillende handwerktechnieken verwerkte zij erin.
Ik weet niet precies wat de voor- en wat de achterkant is, maar die zijn helemaal verschillend.
Mooi hè!

Zo, nu zijn jullie weer helemaal bijgepraat. En ik ga maar weer eens lekker aan de freubel!
Fijne avond nog en veel handwerkplezier.









zondag 17 februari 2013

Lesdag 8

Gisteren heb ik beloofd om vandaag foto's te plaatsen van de cursusdag. Het was weer een inspirerende dag, mijn hoofd leek wel een bijenkorf toen ik thuis kwam. 
Vanmiddag zette ik de foto's over van mijn camera naar mijn computer en schrok me een hoedje..... Zovéél foto's, dan past nooit in één blogberichtje. Laat ik maar beginnen met de foto's van alle werkstukken die mijn medecursisten hebben meegenomen. Ik hoop dat ik goed heb onthouden wat nou precies van wie was. Ladies, als ik een verkeerde naam bij je werkstuk heb gezet, mail me dan even, dan zet ik het meteen recht!

Hou je vast, daar komen alle mooie maaksels:
Er waren een heleboel verschillende luciferdoosjes gemaakt, de een nog fraaier dan de ander. Dit is een ontzettend leuk werkje om met kinderen te maken, bijvoorbeeld voor vaderdag.
Mitsuko had haar werkstuk voor de opdracht temperamenten nog meegenomen, mooie gevilte vlaggen. 

Voor de opdracht haken kwamen weer ontzettend leuke werkstukken uit de bus. Deze octopus is van Inge. Gemaakt van allemaal slierten gehaakte lossen en een tempexbolletje.
Mirjam bedacht ook een werkstuk met slierten gehaakte lossen: twee mappen waarin kinderen bijvoorbeeld tekeningen kunnen bewaren. Een met een mooie bloem en de ander met een mooie stoere schaats, zodat dit project ook voor jongens leuk is om te maken.
Janny was met het thema Valentijnsdag aan de slag gegaan en maakt een boekje en een kaart.

Het blijft voor ons allemaal steeds een uitdaging om dingen te bedenken die gemaakt kunnen worden door kinderen die net beginnen met haken.
Titia maakte deze prachtige bellenstokken. Je kunt beter op haar eigen blog kijken, daar staan veel mooiere foto's en geeft ze ook uitleg hoe ze de stokken heeft gemaakt. 
Dini maakte een leuk key-cord en een sleutelhanger.
Dit is de foto van de kettingen die Caroline maakte. Het is op deze foto niet helemaal goed te zien, maar ze zijn versiert met draadjes en lintjes. 
Annika's dochter had gezegd dat ze een tekening moest haken. Moet je kijken wat leuk dat geworden is!
Mijn eigen haaksels had ik al laten zien in dit berichtje. Die foto's zal ik jullie dus verder maar besparen ;-).

De volgende les komen er nog een aantal werkstukken, van de andere helft van de groep.

Niet alleen ik heb mijn kunstzinnig werkstuk meegenomen, nog twee medecursisten ook. En we zijn aan de slag gegaan met kleur. Maar voor vandaag is dit wel weer even genoeg denk ik. De rest volgt in een volgend berichtje.

Geniet nog van het laatste restje weekend en veel handwerkplezier!








zaterdag 16 februari 2013

Eindelijk.... de foto's.....

Vandaag heb ik mijn 'kunstzinnig werkstuk' meegenomen naar de cursus en hebben mijn medecursisten en docenten het gezien. Dus nu kan ik eindelijk de foto's op mijn blog plaatsen. Ik hoop niet dat jullie verwachtingen al te hoog gespannen zijn ;-), 't is maar een freubelstuk!
Manlief miste een plaat hout in zijn garage. Rara, waar is die gebleven ;-)
Hier nog een paar detailfoto's:
Een bloemetje in wording.
En zo ziet ie er nu uit:



Rechtsboven op het lijstje zit een libelle.
En onderaan nog een vlinder.
Delete - delete - delete - delete
Ik begon hier met uitleg over mijn gedachten achter dit werkstuk, maar dat moet ik eigenlijk niet doen, haha. Laat maar lekker zo.

Ik zit hier achter mijn computer met een hoofd dat suist en tolt van de indrukken en ideetjes na de cursusdag van vandaag. Het is voor mijn bolletje een intensief dagje. Ik ga lekker nu alles laten bezinken en morgen eens kijken wat ik vandaag weer allemaal op de kiek gezet heb. Zoveel leuke dingen zijn er weer gemaakt! 

Voor nu een fijne zaterdagavond en veel handwerkplezier.










vrijdag 15 februari 2013

Ben er weer klaar voor........

Zo, eens even kijken wat ik morgen allemaal moet meenemen.

Een plakstift, een schaar en natuurlijk schrijfgerei.
Mijn haaksels.
Titia wil weleens proberen te spinnen met het haar van Frodo en Pippin, dus voor haar neem ik wat kattenhaar mee.
Oh, en natuurlijk mijn camera niet vergeten. Dat is toch wel bijna het belangrijkste ;-)
Oef, ook mijn kunstzinnig werkstuk. Ben er toch een beetje zenuwachtig over.
Het logboekje niet vergeten en dan heb ik het wel zo'n beetje geloof ik.
Morgenochtend nog een boterhammetje in de tas en dan ben ik er klaar voor. Op naar Zeist voor cursusdag acht. Volgens het rooster gaan we aan de slag met de kleurenleer van Goethe. Ben benieuwd of er veel verschil is met de kleurenleer voor quilters waarmee ik me al eens heb beziggehouden. Morgen weet ik het ;-)  Van een aantal medecursisten heb ik al hun DA-model digitaal ontvangen. Er zitten hele leuke werkstukken tussen! Ik ga weer foto's maken. En zondag zal ik natuurlijk weer verslag doen.

Een fijne avond en veel handwerkplezier.