zondag 19 januari 2014

Het wonderlijke verhaal van Wijs Wiesje

Anderhalf jaar geleden begon ik aan de handwerkopleiding om eens kennis te maken met veel verschillende handwerktechnieken en om eens te kijken wat ik nou echt het leukste vind om te doen. Een soort verkenningsreis door handwerkland.

Vooraf had ik natuurlijk allerlei vooroordelen. Zo dacht ik dat vilten helemaal niets voor mij was. Maar wat bleek??? Ik vind het heerlijk om te doen.

En verder dacht ik dat het maken van zonnekindpoppen helemaal 'mijn ding' zou zijn. Maar wat denk je? Helemaal niet dus. Tijdens de vorige les leerden we hoe we de vulling voor het hoofdje moeten maken. Na twee minuten had ik al enorme kramp in mijn handen. Balen. Thuis met frisse tegenzin verder gegaan. Want afmaken wilde ik de pop wel. Al grommend en brommend ging ik verder. Onder mijn handen ontstond toch een knuffelpopje, maar blij werd ik er niet van.

Gisteravond moest ik de pop alleen nog van haartjes voorzien. In de beschrijving stond niks, dus ik ben maar wat gaan doen. Een bol gele katoen opgezocht, flink wat draad om een boek gewikkeld, aan één zijde doorgeknipt en zo had ik een berg 'haartjes'. Die ben ik maar lukraak rondom het hoofdje gaan naaien en al naaiend kreeg ik toch een ander gevoel over het popje. En wat denk je? Ik had dus in één keer exact het goede aantal draden geknipt voor het pruikje. En misschien verbeeldde ik het me, maar op dat moment hoorde ik het popje zeggen:
Zie je wel, als je gewoon de regeltjes loslaat en je eigen gang gaat, lukt alles en heb je wèl plezier.
Wow, wat een wijze woorden. En daaraan dankt mijn popje nu haar naam:

Wijs Wiesje

Allemaal een fijne week en veel handwerkplezier.


9 opmerkingen:

Angélique zei

Ahhhhh! Nou, ik word wel erg blij door het zien van dit popje hoor! Ze is heel mooi geworden!

Anita Oele - van de Grint zei

Ik vind wijs Wiesje heel leuk geworden.
Haar haar zit fantastisch.
Dankzij zo'n opleiding leer je jezelf ook nog beter kennen. hihi groetjes Anita

Annet zei

Wat is dat een schattig popje geworden!

Jessie zei

Wat een prachtig kapsel heeft je Wijs Wiesje, is heel leuk geworden.

Moos zei

Leuk hè .... een ontdekkingsreis tijdens de opleiding wat je wel en niet ligt!

Wijs Wiesje is een juweeltje :)

Carla zei

Lief popje met prachtig haar
Groetjes

Quadraad zei

Ha! Dapper van je dat je hebt doorgezet! Ik verheug me erop volgende week (hopelijk) alle popjes bij elkaar te kunnen zien. Enne....was het niet zo dat je in de popjes altijd iets van jezelf terugziet;-)???

bommelmien zei

Wiesje ziet er toch prima uit! Om zoiets te maken is ook niet echt mijn ding, maar ik zou me er ook manmoedig op gestort hebben; dan krijg je onvermoede gaven van je boven water.;)
Je zult zien dat jouw popje prima past in wat de anderen gemaakt hebben.
Groet, Willemien.

zenuwpees zei

Het popje is heel mooi groetjes Marie-Claire