dinsdag 21 januari 2014

Oef, wat maak je met zo'n lapje????

Eind vorig jaar bedacht ik me dat het hoog tijd werd dat ik eens wat vrijwilligerswerk ging doen. Al surfend op Internet kwam ik op de site van een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Daar zag ik dat ze een vrijwilliger zochten voor het handwerkclubje. Ja maar dat is leuk, dacht ik natuurlijk meteen. Twee weken geleden ben ik gaan kennismaken bij het clubje. En het is inderdaad ècht leuk!!

De bezoekers van het clubje zijn van verschillende niveaus. De meesten borduren, sommigen breien. Voor een heel groot deel van deze mensen is het te moeilijk om van een gebreid of geborduurd lapje ook daadwerkelijk iets te maken. De vrijwilligsters nemen dan nogal eens zo'n lapje mee naar huis om er iets van te fabriceren, zodat de mensen toch iets leuks overhouden aan hun ingespannen uurtjes handwerken.

Deze keer vond H dat haar gebreide lapje wel klaar was. Dat lapje heb ik maar mee naar huis genomen.
Tja, en toen iets bedenken om ermee te doen. Het lapje is niet vierkant, niet rechthoekig, er zitten gaten in het breiwerk..... denken, denken. Toen ben ik maar eens gaan spitten in de map van de handwerkopleiding. Daarin zitten de DA-modellen van mijzelf, maar ook die van al mijn medecursisten. En zo ontstond toch een ideetje voor dit lapje.
't Is niet een echte beauty, het uiltje is net zo scheef als het lapje, maar ik hoop dat H er blij mee is. Donderdag is de volgende clubavond.... ik ben benieuwd :-) en ik heb er zin in.
14 opmerkingen:

Petra zei

nou dat is toch helemaal geweldig leuk geworden! ik denk dat je een heel blij gezicht krijgt donderdag ;) Groetjes Petra

Angélique zei

Oh, dat werk lijkt me helemaal geknipt voor jou!
Ik vind dat je er een heel mooi uiltje van hebt weten te maken! Dat gaat vast een heel blij persoon opleveren. Je cursus komt al mooi van pas zo :-)

E Strea Chikitu zei

Dag Paula, wat leuk bedacht dat uiltje!!!
Ik heb ook nog 3 tips voor je die eerder iemand in een gelijksoortige setting goed hebben geholpen:

http://estreachikitu.blogspot.nl/2012/02/amigurumi-lukni.html
http://estreachikitu.blogspot.nl/2012/03/amigurumi-lukni-ii.html
http://estreachikitu.blogspot.nl/2012/03/amigurumi-lukni-iii.html

succes ermee !

Amarins zei

Wauw wat super lief van je dat je die taak op je genomen hebt. Wat zullen ze daar blij met je zijn. Een super lief uiltje heb je gemaakt. Groetjes, Amarins

Moos zei

Geen beauty .... echt wel hoor!
Juist onwijs leuk!!!!!!!

bommelmien zei

Helemaal goed! Wat geweldig dat je dit werk op je genomen hebt. Het breiwerk heb je omgetoverd in een prachtig uiltje. Grote bewondering hoor. Veel plezier donderdag avond.
Groet, Willemien.

Marian zei

Grappig uiltje heb je er van gemaakt, fijn dat je dat op je wilt nemen, vrijwilligers worden altijd gevraagd en het werk daar lijkt geknipt voor jou.

Elizabeth zei

O, wat leuk! Het hoeft helemaal niet perfect te zijn..., dit is een uiltje met een eigen verhaal en een eigen karaktertje...
Ik denk dat de breister van dit lapje er erg blij mee is!

groetjes, Elizabeth

Marloes Kreatief zei

Goed van je en hartstikke leuk resultaat

creamien zei

Wat een geweldige uil heb je ervan gemaakt!
Laat je weten wat de reatie van de brie(st)er is???

Annet zei

Dat was een echte uitdaging. Leuk om te zien dat je er zo'n leuk uiltje van hebt gemaakt.

zenuwpees zei

Ik vind het super proficiat groetjes Marie-Claire

Rita Janssen zei

Knap van je om uit zo'n lapje toch nog deze schattige uil te toveren! Ze zal er vast blij mee zijn!
Grtjes, rita.

Anoniem zei

Wat een schattig uilskuiken, jij maakt iemand heel erg blij, die had nooit verwacht dat er zoiets leuks gemaakt kon worden van het scheve lapje.
Groetjes astrid