donderdag 20 februari 2014

B.Z.B.A.I.B.

B.Z. wat?
Ben Zo Blij Als Ik Brei.
Ja, ik ben weer helemaal in de brei-mood. In ieder geval elke dag wat later op de avond. Als ik zo rond een uur of half tien lekker op de bank ga zitten, dan is er niets heerlijkers dan een breiwerkje in de hand te hebben. En zo komt het dat ik alwéér een sjaal heb gebreid.
De kleuren komen niet helemaal goed tot z'n recht en het model kun je op deze foto al helemaal niet zien. Google maar eens op Sonnensegel sjaal, dan zie je mooie foto's. Ik kwam niet verder dan dit armetierige plaatje:
Maar blij ben ik er wel mee. En er is met deze sjaal ook weer een bol wol uit mijn voorraad verdwenen, jippie.

Maar ja, dan heb je een breiproject af en wil je toch weer iets nieuws beginnen. Intussen hangt mijn hele kapstok vol met sjaals en stuit ik weer op mijn telkens terugkerend 'probleem'...... ik vind het allemaal heerlijk om te MAKEN, maar ik hoef het niet te HEBBEN. Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn schoondochter een breiboek 'Mutsen'. Mijn zoon vond het wel van lef getuigen dat ze haar schoonmoeder een boek met die titel gaf :-))))
Om een lang verhaal kort te maken, zij had wel een oplossing voor mijn probleem: ik mocht wel wat voor haar breien. Een slimme meid hè :-) Ze hoefde dat maar één keer tegen mij te zeggen. Ook schoondochter 2 zag een leuk patroon. Je snapt, de volgende dag heb ik meteen via Internet wolletjes besteld. Heerlijk, een excuus om wat te kopen.
Op vrijdag besteld en op maandag stond de postbode al op de stoep met deze doos.

Alleen de aanblik van die heerlijke bolletjes, daar word je toch blij van!

En weet je waar ik nog meer blij van werd? Van het cadeautje van zusje. Die had op mijn blog gelezen dat ik dit boek om mijn verlanglijstje had gezet, hihi. 

En laat ik nou nog poppentricot en een heleboel lapjes en wolrestjes hebben liggen. Dat komt vast wel van pas.

Zaterdag weer naar Gouda voor een nieuwe cursusdag. Ik heb er zin in.

Allemaal veel handwerkplezier.


11 opmerkingen:

Angélique zei

Ah, gelukkig... jij hoeft je niet te vervelen :-p
Prachtig boek, ik kijk al uit naar je creaties! Ook het andere boek en de wolletjes zijn super leuk! Dat jij nog tijd hebt om een blogberichtje te typen ;-)

Marian zei

Mooie sjaal, had hem al bij Blij dat ik brei gezien, maar ja, hier hetzelfde probleem. Hoeveel sjaals kan je gebruiken :-). Bij jou is dat opgelost, leuke wolletjes weer en heerlijk zo'n verrassing van je zus te krijgen. Ik zie uit naar alle leuke poppen die bij je gaan verschijnen.

Rita Janssen zei

Fijn dat je het breien weer terug in de vingers hebt en je hebt meteen een prachtige sjaal gemaakt! Knap van je schoondochter om zo'n boek te kopen en dan hintjes geven,zo gaat dat hier ook :-) maar ik vind het niet erg, dan heb je een excuus en weer nieuwe projecten, leuk!!
Ook die waldorfpoppen zien er prachtig uit!
Succes met alles en ook met de cursus.
Grtjes, rita.

Marloes Kreatief zei

Mooie sjaal en ja een breiwerkje kan niet ontbreken vind ik ook hoor ,mooie wolletjes en super boek

Elizabeth zei

Herkenbaar hoor dat het proces veel leuker is dan het product! En toch vind ik je sjaal geweldig, maar ik heb de fun van dit proces natuurlijk niet mee gemaakt.
Wat een mooie wol heb je besteld, lekker hè als het zo snel binnen is. Je hebt voorlopig plannen en uitdagingen genoeg...

groetjes, Elizabeth

Birgitte aka Bietje zei

Schitterend die sjaal, ik heb hem in groen gebreid. Maar ik zou zo ook nog een blauw-paarse versie gaan maken, nou ik de jouwe zie.
Ben nu benieuwd naar je mutsen. Zoon denkt wat meer na dan ik, want ik had het niet 1-2-3 door. Maar ja, het is nog vroeg.

Anoniem zei

mega mooi je sjaal zeg ♥ en wat een heerlijk garen heb je weer

zenuwpees zei

De sjaal is heel mooi ,je hebt 2 mooie boeken gekregen en zo weet je nog wat te doen alhoewel je nog genoeg liggen zult hebben groetjes Marie-Claire

Annet zei

Een prachtige sjaal! Ik heb ook altijd een breiwerkje bij de hand, heerlijk ontspannend 's avonds.

Amarins zei

WAt is deze schitterend mooi, super gedaan. Zul je veel plezier van hebben. Je bent lekker verwend, genieten!
Groetjes, Amarins

Jeanny zei

Wat een prachtige sjaal is dat toch. Ik heb ze al vaker gezien, maar heb me nog steeds ingehouden (tot nu toe).
Lieve groet