maandag 17 maart 2014

Stash challenge update

Weten jullie nog dat ik op 1 maart ben begonnen met mijn hoogst persoonlijke stash challenge? Tijd voor een update.

Hard gaat het niet, maar ik heb weer wat gefröbeld met materialen die ik al in huis had. Om te beginnen heb ik een tweede mand gehaakt. Een paarse deze keer. Nu heb ik nog materiaal liggen voor een derde, een donkerder grijze. Het patroon komt hier vandaan.

Van de ene bol waarmee je zo'n mandje haakt, hou je een heel klein beetje over. Dat probeer ik meteen op te maken. Het grijs  was niet niet genoeg om het hele potje van een jasje te voorzien. Daarom de tweede kleur erbij gebruikt en eigenlijk vind ik het wel grappig zo.
't Is wel een beetje dik voor zo'n klein potje. maar ach, ik ben er wel blij mee. En dit is nu meteen het spaarpotje waar die eurootjes in gaan waarmee ik mezelf beloon voor elk project(je) dat ik maak met materiaal uit mijn stash. Ik moet het toch een beetje leuk houden voor mezelf, toch? :-)

Vorig jaar hebben we tijdens de opleiding een keertje wol geverfd. De gelige wol is geverfd met uien. De wol lag maar te liggen en ik wist eigenlijk niet wat ik ermee aan moest.
Tot me tijdens het vorige avond van de handwerkclub (in de instelling voor mensen met een verstandelijke beperking) werd gevraagd of ik een thema wilde bedenken voor het nieuwe jaar (dat start na de Grote Clubdag, nu dus). Helemaal leuk!! Die uitdaging wil ik wel aangaan. Het thema wordt

Daar kun je zoveel kanten mee op. En ik denk dat het leuk is voor de mensen als ze eens iets anders kunnen doen dan alleen borduren. Met dat vierkantje lapje, wat een aantal van hen wel kan breien, kun je simpel een konijntje maken.
 Ook pompoentjes maken hoeft niet moeilijk te zijn.
Ben benieuwd wat de andere vrijwilligers hiervan vinden en natuurlijk de mensen zelf. Ik heb nog veel meer ideetjes in mijn bol, maar nog niet de tijd om ze uit te werken. Ach, we gaan een heel jaar aan de slag met het thema, dus tijd genoeg. Dit zal dus niet het laatste handwerkje zijn wat ik laat zien. Ik kan helemaal los, hihi! 

Zo, dan ga ik me nu maar geestelijk voorbereiden op de cursus waar ik morgen naartoe ga, voor mijn werk. 'Optimaal werken met Sharepoint'....  Dat heeft dus helemaal NIKS met handwerken te maken. Dat wordt even een knop omzetten :-)  Dat geestelijk voorbereiden lukt vast goed met een paar breipennen in de hand. Zo kunnen we weer het nuttige met het aangename verenigen. Ahum.

Veel handwerkplezier!9 opmerkingen:

Elizabeth zei

Je bent goed bezig Paula!
Wat een leuk thema om invulling aan te geven, dat zal vast wel goed 'vallen'.
Fijne cursusdag morgen...

grtjs, ELizabeth

Angélique zei

Leuke mandjes, leuk potje! En die laatste zal zich snel vullen als je zo doorgaat ;-)
Ik vind dat je een heel leuk en veelzijdig thema hebt bedacht en meteen met een heel leuk idee komt, daar kunnen ze vast wat mee.
Succes morgen!

Marloes Kreatief zei

Leuke dingen Paula je hebt de vaart erin

Marian zei

Leuke mandjes, goed idee om het restje garen zo te gebruiken, ziet er zo leuk uit en meteen een leuke spaarpot :-) Hopelijk gauw een goed gevulde. Grappig konijntje heb je gemaakt van dat lapje, leuk thema.

Rita Janssen zei

Je houdt je goed bij je stash Paula, grote bewondering, ik ben daar echt niet goed in, heb altijd goede voornemens maar die duren nooit lang :-)
Je idee voor de beestenboel vind ik heel goed, simpel en toch een mooi resultaat. Dat konijntje heb ik ook al ooit gemaakt!
Grtjes, rita.

Petra zei

Jij bent lekker bezig, die mandjes...súperleuk!!! Ik ga mijn best doen in april..zou idd heel leuk zijn om elkaar eens écht' te zien! Lieve groet Petra

zenuwpees zei

Hé Paula,Je hebt je weer goed laten gaan mandjes potje en konijntjes zijn prachtig groetjes Marie-Claire

Astrid zei

Wat een leuke manden. Is dat formaat wasmand? Of veel kleiner?
En wat een schattig konijntje.

Amarins zei

Wat een super leuke mandjes en potjes heb je gemaakt. Het konijntje is super lief, leuk gemaakt. Groetjes, Amarins