dinsdag 19 augustus 2014

Ojo de dios 2

Ik krijg er maar geen genoeg van. Mandala's maken. In dit berichtje liet ik het eerste geweven mandalaatje zien dat ik geprobeerd had te maken, een ojo de dios met een doorsnede van 15 cm. Helemaal niet tevreden met het resultaat, dus dat moest beter. En groter :-)
Het eerste deel is het moeilijkste, het verbinden van de twee keer twee stokken. Dat is dus ook nog niet helemaal symmetrisch. (Een geoefend oog ziet meteen dat er met de symmetrie wel meer mis is.)Maar na dat lastige stuk komt het heerlijke werk, weven, rond en rond en rond en rond. En wat krijg je dan???? Dit! Doorsnede 45 cm, een flink maatje groter dan de eerste dus.
Op Pinterest heb ik een mandalabord. Daar staan mooie ojo's op!!!!!!!! Als ik dat zie, zinkt de moed me in de schoenen, zo mooi kan ik ze nooit maken. En dat vind ik dan meteen het gevaarlijke van Internet. Daar staat zóveel moois op, dan kan ik nooit evenaren. Ach, ik zeg maar zo, mijn werk is Perfectly Imperfect, maar ik ben er blij mee. Ik maak het tenslotte gewoon voor mezelf. Mijn innerlijke criticus, het blaatschaap, moet ik maar lekker laten blaten. 

Of ik nog veel meer ojo's zal maken, weet ik niet. Met deze in de hand heb ik al het hele huis rondgelopen om een geschikte plaats te vinden om hem op te hangen. En nu hangt hij op een gevaarlijke plek want...... Pippin heeft er wel erg veel interesse in..... En volgens mij, als hij op de kast klimt, kan hij er precies bij. En ik denk niet dat deze ojo de dios bestand is tegen kattenklauwen.

In mijn vorige berichtje liet ik wat van mijn restjes zien. 

Het eerste wat ik ermee heb kunnen maken is dit:
Wordt het al saai?? Weer een soort mandala, nu gehaakt. Het patroon vond ik hier
Tja, het is echt handwerkweer hè, dus vanavond maar weer lekker met de haaknaald aan de slag.

Veel handwerkplezier!

7 opmerkingen:

Angélique zei

Hoe kun je nu denken dat mandala's saai worden? Ze zijn allemaal anders, zelfs verschillende technieken, en ze zijn prachtig! Ga er maar lekker mee door hoor :-)

Petra zei

ja idd..heerlijk handwerkweer. ik ga ook zo nog even aan de haak! Leuke mandala's heb je gemaakt..het blijft toch een heerlijk iets om te doen hé..of je ze nu tekent, haakt of weeft! Lieve groet Petra

Barbara zei

Niks saai! Prachtig! Lieve groetjes, Barbara

sajuki zei

great !
Greetings from Poland :)
Katarzyna


www.sajuki.blogspot.com

zenuwpees zei

Allemaal mooie mandala's en zo verschillend groetjes Marie-Claire

Rita Janssen zei

Die mandala's lijken me heel moeilijk, niks voor mij, maar jij ziet het duidelijk zitten Paula! Ook je "andere" mandala is heel fleurig en knap geworden, je gebruikt je restjes wel heel goed!
Grtjes, rita.
Hopelijk houdt het handwerkweer nog wat aan, alhoewel in de winter bij de kachel, ook gezellig!

Annet zei

Jouw mandala's gaan echt niet vervelen, ze zijn zo mooi! Leuk in die verschillende technieken.