zaterdag 30 november 2013

Al halverwege het tweede cursusjaar....

Jeetje, wat gaat het hard. Vandaag alweer de zesde les van cursusjaar 2. Hierna nog maar 6 lessen te gaan.
Als we binnen komen, zijn we altijd nieuwsgierig wat er vandaag op het programma staat. Dus meteen even kijken welke materialen er klaarliggen.
Kleurige bolletjes katoen....
Stramien....
Vaak is er ook iets af te leiden uit de boeken die erbij staan....
We kunnen altijd even lekker neuzen in die boeken. En altijd zijn er wel een paar bij die ik o zo graag zou willen hebben.
We starten altijd met het bespreken van de DA-modellen van een deel van de groep. Vorige keer waren er al veel besproken, een paar waren nog niet geweest. Eerst kwam Karlijn met een schattig vogeltje van vilt.
Wat een droppie hè.
Caroline had een muis gemaakt. Ik zag net dat ik vergeten ben die op de foto te zetten. Maar op haar Facebook kun je de foto zien. 

Inge heeft een heleboel muisjes gebreid en er een hele leuke kaas bij gemaakt. Ik had er geen goede foto van, dus deze heb ik uit haar DA model gehaald. Zo leuk!
Mirjam had weer heel wat uurtjes in haar werkstukken gestoken. Deze egel is natuurlijk ontzettend leuk om met kinderen te maken.
Maar ze had ook nog eens stofdier gemaakt, een prachtig wit paardje. En in deze tijd hoort daar een Sinterklaasje bij, vond ze. 
Tot slot het werkstuk van Hélène, een prachtige kameleon. Wow, die is goed gelukt.
Ze hem hem binnenkort nog met stofverf 'te lijf'.

Titia had haar prachtige 'beestenboel' meegenomen. Kijk maar eens op haar eigen blog, daar staan mooie foto's.

En nu vraag je je natuurlijk af wat we met de materialen hebben gedaan die klaar lagen.
Op het stramien hebben we de tamboereertechniek geleerd. Ik ga er nog eens een nachtje over slapen wat ik daarmee nou ga doen.

Vervolgens zijn we met ongesponnen ruwe schapenwol gaan haken. En tot slot hebben we nog engeltjes gemaakt van lontwol. 
Tja, van die dingen zie je niets op deze foto's. Ik ga er nog mee aan de slag, die foto's volgen dus nog.

Zo, en nu ga ik lekker alles eens laten bezinken en afwachten of er leuke ideetjes komen bovendrijven voor een DA-model voor de vijfde klas (groep 7), want dat is nu de opdracht waaraan we moeten werken.

Allemaal een fijn (handwerk)weekend.


13 opmerkingen:

Anita Oele - van de Grint zei

Hoi Paula,
Zo te zien heb je weer een leuke dag gehad.
Ziet er ontzettend goed uit.
Kan me voorstellen dat je alles even moet laten bezinken, al die indrukken.
Nog een fijn weekend en veel liefs.
Anita

Rita Janssen zei

Oh Paula, zo ontzettend leuk dat je ons je nieuwe cursussen weer laat delen! Wat een prachtige dingen passeren er altijd weer, zoveel creatieve mensen met nog creatievere ideetjes, je kan het bijna niet geloven dat er zoveel verscheidenheid kan zijn over 1 onderwerp, maar het is echt de moeite! Bedankt!
Grtjes, rita.

Marian zei

Jeetje wat veel dingen en ideeën zijn de revue weer gepasseerd. Geen wonder dat je dat even moet laten bezinken. Mooie dingen heb je weer op de foto gezet.

mery,s maaksels zei

wat een leuke dingen laat je ons zien ,maar welke opleiding volg je hand vaardigheid of zoiets maar ziet er in ieder geval leuk uit grtjs mery

Elizabeth zei

Tamboereertechniek..., nooit van gehoord. Ik ben heel benieuwd!
Ik kan me voorstellen dat het heerlijk is om zo'n lokaal binnen te stappen waar alles klaar ligt; dat is toch één grote verrassing!
'k Heb ook weer genoten van al je foto's, wat een leuke en originele dingen zijn er langsgekomen. En dat de muisjes favoriet bij me zijn, wist je misschien al...

Fijne zondag alvast, groetjes van Elizabeth

Angélique zei

O, wat zijn er weer een prachtige werkstukken gemaakt! Zo knap!

Anoniem zei

wat een ontzettende gave creatie's allemaal weer ,,,...die kameleon is helemaal het einde.. liefs jenneke

bommelmien zei

Tamboereren moet ik natuurlijk wel weten... een heel oude techniek die ik ken van uit de klederdrachten. Mutsen van tule werden er mee versierd. Het lijkt net een haaksteek. Ik heb er nooit een werkstuk mee gemaakt en ben dus reuze benieuwd hoe deze oude techniek in een hedendaags jasje verwerkt wordt.
Alle crea diertjes die langs komen zijn heel leuk, maar of alles door kinderen te maken is vraag ik me af....
Goed nadenken over je DA opdracht; daar gaat wel enige tijd in zitten denk ik en dan moet je het nog uitvoeren ook. Veel succes en ik ben blij dat je er weer bent. Ik sukkel wat de laatste weken; er wordt wel wat gedaan, maar de concentratie om het de wereld in te sturen is er even niet. Komt wel weer..
Groet, Willemien.

Amarins zei

Dit klinkt weer als een heerlijke dag. Ik ben benieuwd naar je volgende foto's. Groetjes, Amarins

ida zei

Leuk verslag weer Paula van je
cursusdag, ben beniewd naar wat
je uiteindelijk gemaakt hebt!

Esther zei

Heerlijk te zien dat jullie het naar jullie zin hebben :) groetjes Esther.

Annet zei

Ik kan me voorstellen dat je helemaal vol zit met ideetjes na zo'n cursusdag. Leuk dat tamboeren, ik zag het laatst ook op de blog van Mary Corbet. Misschien kun je daar nog wat inspiratie opdoen! Ben benieuwd naar je engeltjes.

Quadraad zei

Je bent er weer helemaal. Gezellig!
Je omslagdoek is echt prachtig geworden, leuk dat je meer laat zien dan alleen de cursus. Groetje en tot zaterdag! Titia