zondag 15 december 2013

Een paar cursusprojecten

Tijdens de opleiding waren we bezig met de vierde klas (groep 6) en daar komen verschillende thema's aan de orde. Daaronder de handen. Een techniek die behandeld werd was tamboereren. En we gingen aan de slag met stofverven. Nu had ik deze gestreepte lap gemaakt.

Eigenlijk was die bedoeld voor ovenwanten, maar daarvoor vond ik de stof niet geschikt. Er moest ook een werkstuk komen voor een DA-model. Tja, dan wordt het nadenken en wachten of er een ideetje opkomt. Ik rommelde wat in mijn voorraad en kwam onder andere boekbinderslinnen tegen. En toen...
... toen wist ik het.... ik ga een map maken. Kinderen kunnen daarin bijvoorbeeld tekeningen bewaren.
Het thema handen komt terug op een lapje borduurstof dat ook nog ergens in een la lag. De vorm van de handjes is niet geborduurd met een kettingsteek, maar getamboereerd, dus met een haaknaald. Het ziet er hetzelfde uit als de geborduurde variant.
Het lapje was wit en saai.... daarom heb ik het gekleurd met ecoline. Het hoeft toch niet in de was, dus dat moet kunnen :-)
Aan de achterkant is de geverfde lap beter te zien.

Ook Dini had haar DA model al klaar. Kijk eens wat zij maakte van een saaie grijze sok:
Een van mijn medecursisten is kleuter- en handwerkjuf. Zij nam deze super leuke handschoen mee (tijdens de cursusdag zaten we nog dicht op Sinterklaas).
De basis is een zwarte handschoen met daar overheen een vingerloze lichtblauwe handschoen. Leuk hè!

We hadden één slof gevilt tijdens de cursusdag. En tadaa..... nummer 2 is ook gevilt.
Ik vind ze zo nog een beetje saai, dus als de tweede ook helemaal droog is, moet ik daar maar eens wat aan gaan doen. Tja, dan ga ik jullie binnenkort vast nog een keer vervelen met mijn sloffen :-).

In vorig blogberichtje had ik beloofd ook nog wat te laten zien van de viltboeken die uitgestald stonden. Hier komen de foto's:Altijd moet ik me na de les inhouden om thuis niet meteen naar een site van een boekhandel te surfen om al dat leuks te bestellen. Maar op mijn verlanglijstje zetten, denk ik.

Allemaal veel succes met de voorbereidingen voor Kerst en hopelijk blijft er nog wat handwerktijd over :-)10 opmerkingen:

Annet zei

Het geverfde stofje is van zichzelf al zo mooi, maar met die handjes erbij is het helemaal prachtig. Ik ben benieuwd hoe je je sloffen gaat pimpen!

Anita Oele - van de Grint zei

Hallo Paula,

Je berichtjes vervelen nooit, altijd leuk als je weer verteld over de opleiding en wat je allemaal leert.
Jij ook veel succes met de voorbereidingen voor de feestdagen. Net wat je zegt ook wat tijd reserveren om te handwerken, dan kun je even lekker ontspannen.
Veel liefs en fijne dagen.
Anita

bommelmien zei

Wat laat je weer leuke dingen zien. De geverfde lap vind ik schitterend. Gisteren heb ik met Titia over het tamboereren gepraat. Ze zei al dat jij er iets mee gemaakt hebt. Best moeilijk hoor om iets te bedenken. Je handen zijn goed geslaagd en de map is heel bruikbaar.
De sloffen zijn erg mooi gemaakt. Binnenkort zal Betsy mij leren hoe je moet vilten. Ik heb er echt zin in om dat eens te gaan doen.
Bedankt nog voor de lieve mail die je mij stuurde Hij is achtergebleven op de vorige computer, zo gaat dat. Misschien kan ik nog het een en ander tevoorschijn halen. Al mijn foto's heb ik op een aparte harde schijf. Ik moet ze nog wel overzetten op m'n nieuwe laptop. Dat zal ook wel lukken.
Groet, Willemien.

Marloes Kreatief zei

Leuk allemaal Paula en kan me voorstellen dat je naar de boeken wil kijken er os ook zoveel leuks om te doen ,wat maken jullie toch veel ,gr marloes
P.s fijn dat je er weer regelmatig bent

Marian zei

Prachtige lap en mooie map heb je er van gemaakt, zo leuk met die handjes. De rest wat je laat zien mag er ook zijn en ik ben benieuwd hoe je je sloffen gat versieren. En tijd voor handwerken houden we natuurlijk allemaal wel een beetje er in.

Anoniem zei

wat een mooi stofje heb je gemaakt zeg..... evenals al dat andere moois door jou en de cursisten ik geniet
liefs jenneke

zenuwpees zei

Hé Paula het is een plezier om naar je blog te komen er is altijd veel moois te bewonderen en het verveeld nooit en geeft iedeetjes voor wie wil groetjes Marie-Claire

ida zei

Mooie map heb je gemaakt Paula en
al de andere dingen ook zo leuk!

Moos zei

Wat heerlijk om alles weer te zien en te lezen meis! Dit is toch puur creatief genieten!!!!!!!

Moos zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.