zondag 25 augustus 2013

Het begint weer te komen....

.... de zin in handwerken. Het is minder warm, daardoor zijn de handjes minder klam en komt het verlangen naar fröbelwerkjes weer terug.

Maar eerst even een fotootje van een cadeau wat ik onlangs van DH kreeg. Hij was voor zijn werk in Polen, kwam daar deze potloden tegen en bedacht meteen dat dit wel een leuk souvenir voor mij was. En gelijk had ie!!
In Nederland ben ik deze nog nooit tegengekomen. Het zijn echt houten takken waarin een potloodstift is verwerkt. Slijpen moet met een stanleymes denk ik, want ze zijn zo dik (en ook nog eens allemaal verschillend van dikte) dat ze in geen enkele puntenslijper passen. 

Deze etagère staat eigenlijk het grootste deel van het jaar in de kast. Hoog tijd om daar eens verandering in te brengen!
Nog een beetje kaal, maar het beginnetje is er.
Aan mijn kaartenhart hingen al tijden 3 patchworkblokjes. Ooit bedacht dat dit een quiltje moest worden, maar verder dan 3 blokjes ben ik nooit gekomen. Nu heb ik er maar speldenkussentjes van gemaakt, dienen ze toch nog een doel.
Dit borduurwerkje is een freebee van Blackbird Designs. Daar heb ik nog wel verdere plannen mee, wordt onderdeel van iets groters.

En ik probeer af en toe nog een kinderproject te bedenken. Op het idee gekomen door een Createntie van de Witte Engel
Een maskertje voor carnaval of een feestje. Ik heb het versierd met kraaltjes en pailletten. Kinderen kunnen zich er natuurlijk helemaal op uitleven, met kralen of met eenvoudige borduursteekjes.

Ha, het zonnetje breekt hier door. Dus deze fröbelaar gaat maar weer eens lekker naar buiten. Een hele fijne week allemaal.

11 opmerkingen:

Annet zei

Wat leuk, die grote potloden. Goed idee om speldenkussentjes te maken van je sterrenblokjes. Geniet nog maar lekker van het zonnetje!

Carla zei

Leuke dingetjes heb je gemaakt. Schattige speldenkussens

Moos zei

Leuk en heel bijzonder die potloden meis!

Ik zie zo langzaam toch weer veel moois voorbij komen hoor! Enne genieten van dat zonnetje als hij er is hoor. Voor we het weten gaan we de donkere dagen weer in!

Moos zei

Leuk en heel bijzonder die potloden meis!

Ik zie zo langzaam toch weer veel moois voorbij komen hoor! Enne genieten van dat zonnetje als hij er is hoor. Voor we het weten gaan we de donkere dagen weer in!

Petra zei

wat een superleuke potloden zeg!! en zo wordt je etagere weer het bekijken waard, ik ben ooit begonnen aan dat borduurtje...zal het weer eens opzoeken..te leuk om niet af te maken! Lieve groet Petra

bommelmien zei

Je laat toch heel leuke dingen zien.
Zulke kleurpotloden heeft mijn vriendin in Duitsland ook.
De speldenkussentjes zijn heel schattig.
Er staat weer een artikel over je handwerk cursus in HZG. Jouw lessen beginnen vast binnenkort weer. Dan moet je weer aan de bak; klamme handjes of niet......
Groet, Willemien.

Marian zei

Leuk souvenier zeg, volgens mij kent je man je een beetje :-). Ziet er goed uit die kussentjes op je etagère. Mooi borduurtje.

Elizabeth zei

Erg mooie potloden, Paula! Dat is een superleuk cadeau van je man.
Ik vind je speldenkussentjes ook erg leuk, staat toch schitterend zo?
Is het borduurtjes misschien voor je samplerrol? Het is prachtig!

groetjes, Elizabeth

Jessie zei

Je etagére is mooi om allerlei handwerkjes en andere frutsels op te leggen. Bij mij staat er ook een op tafel.

marion zei

wat een lief cadeautje.....mooie potloden en je etagere is al een plaatje

zenuwpees zei

Je hebt veel leuke dingetjes gemaakt groetjes Marie-Claire