donderdag 3 januari 2013

Popje en zentangles

Voor de cursus ben ik aan de slag gegaan met de opdracht temperamenten. Ik had me bedacht om handpoppen te breien, waarbij de kleuren èn de breisteken zijn aangepast aan het temperament. Als eerste heb ik een pop gemaakt met het cholerisch temperament. Als je meer over die temperamenten wilt weten, kun je eens googelen, er is best wat over te vinden op Internet.
Hier is het popje nog in de maak en had ik nog het idee dat het leuk zou worden. Mijn docente had gezegd dat ik de popjes ook kan gebruiken als kunstzinnig project. Dit voorjaar moeten we namelijk een kunstzinnig project inleveren. Het leek me eerst een goed idee. Maar toen was mijn popje klaar en.....
is het absoluut niet naar mijn zin. Ik ben inmiddels wel bezig met het tweede temperament, maar het zint me nog steeds niet. Voor de opdracht temperamenten kan ik er mee leven :-) maar niet als kunstzinnig project. 

Vorige week ben ik naar een kleine expositie geweest van een van mijn wandelmaatjes. Zij exposeert haar examenwerkstukken (van een andere opleiding, hoor) in een kleine kapsalon. Ze heeft prachtige objecten gemaakt met kippengaas en papier maché. Ik ben daardoor helemaal geïnspireerd geraakt. Dus nu heb ik een ander idee voor mijn kunstzinnig project. Vanmiddag de eerste materialen gekocht en van het weekend maar eens lekker aan de slag.

Nog iets wat ik leuk vind om te doen: Zentangles tekenen. Op Internet kun je allerlei 'patronen' vinden. Ik verzamel ze in een boekje. Dat boekje had een saaie zwarte omslag. Daar moest wat aan veranderen. Stofjes heb ik nog genoeg liggen en ook had ik nog ergens transferpapier. Deze look van het boekje bevalt me beter dan het zwart.
Kort geleden ook weer eens een paar avonden lekker zitten zentangelen. Lekker je hoofd leegtekenen!
Een fijne avond nog en veel handwerkplezier!


12 opmerkingen:

marcella zei

Toch een lief popje hoor, mijn kleinkind zou er wel een voorstelling mee willen geven ;)

Angélique zei

Ik vind je zentangle-tekening behoorlijk kunstzinnig; wat mij betreft lever je die in, maar valt natuurlijk niet onder "handwerken", ook al is het echt het werk van een hand ;-)
Ik vind je poppetje geweldig leuk! Ik kan me zo voorstellen dat je daar een hele familie van kunt maken :-)

marloes zei

Grappig zie ineens overal zentangles ,goe begin van een creatief jaar en vind hem heel mooi groet marloeskreatief

Anoniem zei

wowww die zentangle is enorm...ik heb vandaag voor het eerst dat ook eens gedaan leuk om te doen zeg..

toch vind ik je popje erg lief

lieve groet jenneke

Amarins zei

Wauw zeg, dat zentangle tekenen kende ik helemaal niet, wat gaaf. Ik vind je popje wel super leuk!

bommelmien zei

Dit jaar heb ik in ieder geval al iets nieuws geleerd: zentangles tekenen. Ik zag het eerder bij Marloes en haar zus. Jouw tekeningen zijn heel erg mooi en dat zomaar uit de losse pols!?
Het popje is op zich erg leuk maar het moet nog kunstzinnig worden..
Er komt vast wel een oplossing.. Het kost wat tijd, maar die tijd moet je ook nemen...
Succes en groeten van Willemien.

Elizabeth zei

Ik vind het toch een lief popje hoor..! Maar je wilt waarschijnlijk iets met een sterke uitdrukking voor je kunstzinnige project...?
Leuk hè om doodles te tekenen, het is heerlijk ontspannend. Ik vind ze er erg leuk uitzien!

groetjes, Elizabeth

Anoniem zei

het is een schattig popje en wat heb je een plannen heerlijk om te lezen en ik wens je veel succes met het bedenken van HET KUNSTZINNIGE PROJECT .....

zenuwpees zei

Het popje is heel mooi en de tekening ook wordt die tekening ook genaaid,ik heb een paar copieen van zo een tekening en dacht dat het een patroon was

Annet zei

Wat een lief popje! Leuk om je zentangles te zien. prettig weekend, Annet

Esther zei

Wat een prachtig popje en je zentangies zijn ook prachtig. Fijn weekend groetjes Eshter.

Quadraad zei

Ik vind je popje erg schattig! Ben ook erg benieuwd naar de andere. Ik had voor mijn temperamentenles ook over breiwerk gedacht en had al steken in mijn hoofd. Zo had ik voor het cholerische temperament luiewijvensteek en voor het flegmatische temperament kabels gedacht. Veel verder kwam ik niet. En ik bedacht me dat het voor kinderen misschien te moeilijk zou worden. Uiteindelijk dus iets heel anders gedaan. Grappig hoe zo'n creatief proces verloopt. Ben erg nieuwsgierig naar je kunstzinnig werkstuk!
Groetje, Titia