dinsdag 15 januari 2013

Zesde cursusdag, deel 2

In mijn vorige berichtje heb je kunnen lezen over de werkstukken die mijn medecursisten hadden meegenomen. Na dat deel van de les zijn we weer in de theorie gedoken. Dit keer de tweede klas (groep 4). In de tweede klas op de Vrije School leren kinderen haken. Onze docente had alweer van alles klaar liggen voor ons.
Als je al die kleurige bollen katoen ziet liggen, krijg je toch meteen zin om aan de slag te gaan!
Ook nemen de docenten altijd tal van leuke boeken mee en voorbeelden van handwerkjes die je de kinderen kunt laten maken. Kijk maar eens wat er deze keer zoal was neergelegd:
Leuke gehaakte muizen en slakjes.
Leuke boeken en een ouderwets, maar nog steeds o zo leuk gehaakt paardentuig.
Nog meer boekjes.
Kleurige haakwerkjes.
Wat denk je van deze slang.
Het ballennet schijnt voor kinderen toch nog lastig te zijn.
Leuk om te zien wat je kunt maken van een lange ketting van lossen....

We hebben allemaal veel ideeën opgedaan en kunnen aan de slag met het bedenken van haaklessen voor de kinderen van de tweede klas. Ik ben ontzettend benieuwd waar iedereen weer mee gaat komen. Maar eerst gaat de helft van de groep nog aan de slag met de les temperamenten, dat gaan we 26 januari zien.

Veel handwerkplezier allemaal!
11 opmerkingen:

Elizabeth zei

Oh.., als ik dit allemaal weer zie dan denk ik "ik ga aan de directeur van onze school vragen of ik handwerkles mag gaan geven op school..."
Wat is het toch jammer dat dit is afgeschaft. Tegelijkertijd weet ik zijn antwoord wel en weet ik ook dat ik het niet moet doen *)
Leuk om dit allemaal voorbij te zien komen op je blog, Paula!

grtjs, Elizabeth

Anoniem zei

ouderwets bestaat niet denk ik dan...je kunt het zelf zo leuk oppimpen als je wilt, wat enorm leuk allemaal zeg...zo leuk om dit allemaal te zien

liever groet jenneke

Marloes Kreatief zei

Enig en ik lees dat er geen handwerkjles is bij Elisabeth ,wat zonde de les waar ik als kind al naar uit keek

Marian zei

Wat een leuke herkenbare dingen allemaal, o.a. dat ballennet, heb ik ook gehaakt vroeger op school in rood,wit en blauw, zo jammer dat het handwerken verdwenen is op school. Misschien als brei- en/of haakclubje na school op woensdagmiddag of zo. Gelukkig zijn er nog zat oma's die hun kleinkinderen willen leren breien en haken.
Ben benieuwd wat jij nu weer gaat maken, vind het ook erg leerzaam soms.

zenuwpees zei

das wel heel leuk,ik vind het spijtig dat er op school geen handwerk les meer gegeven wordt.Er zijn er veel die tegenwoordig nog geen knoop meer kunnen aannaaien.Handwerk en kooklessen zowel voor jongens als voor meisjes tot hun 18 jaar is dringend nodig

Moos zei

Jammer toch dat het niet meer gegeven wordt. Alhoewel ik het ook niet op school geleerd heb hoor maar van mijn moeder :-)

Rita Janssen zei

Superleuk Paula! Inderdaad als je die kleurige bolletjes ziet wil je meteen beginnen en heb je meer dan genoeg ideeën wat ermee te doen! Er zijn hele leuke dingen van gemaakt, er zijn toch nog creatieve opvolgers zo te zien :)
Groetjes, rita.

marion zei

ziet er inderdaad erg uitnodigend uit

Annet zei

Heerlijk, zoveel inspiratie. Ik zie trouwens een aantal bekende boekjes staan! groetjes, Annet

Petra zei

zo leuk...ik zie heel wat dingen voorbij komne die hier ook zijn gemaakt door de meiden. Ze konden er vaak geen genoeg van krijgen..van het haken en dus gingen ze thuis vrolijk verder. Dat boekje van Jan Eaton, Haaktechnieken is een heel duidelijk boekje. lieve groet, Petra

ida zei

wat een leuke opleiding doe je toch!! al die leuke
gehaakte dingen, ik ben benieuwd wat jij gaat
maken.

groetjes Ida