zondag 19 mei 2013

De laatste les van dit schooljaar

Inmiddels heb ik heel veel foto's van de handwerkopleiding op mijn blog gezet. Een flink deel van die berichtjes is bijna niet meer terug te vinden tussen alle blogjes. Daarom heb ik het, voor de liefhebbers ☺ allemaal op een rijtje gezet op een aparte pagina. Zie het tabblad 'Opleiding Handwerken' hierboven.

Gisteren voor de laatste keer naar Zeist gereden voor de laatste cursusdag van dit schooljaar.

Deze les ging over de jaarfeesten zoals ze op de Vrije school worden gevierd.  Er lagen weer leuke boekjes om te bekijken.


Deze les moesten we allemaal ons DA model voor de 3e klas (groep 5) inleveren. Het gevolg...... Ik heb weer veel te veel foto's voor één blogje. Daarom begin ik maar met de foto's van breiwerkjes voor de kinderen.

Deze muts is van onze brei-kei Margreet.


Wie deze gemaakt heeft, is me even ontgaan. Weet iemand van mijn medecursisten het? Laat het ff weten, dan kan ik de naam erbij zetten.

En kijk eens naar dit leuke kaboutertje.


Titia had een les spinnen met de spintol voorbereid. Op haar blog kun je er meer over lezen. Ze had zelf verschillende spintollen gemaakt. Zelf heb ik nog nooit gespind, ook niet met een spintol. Gistermiddag heeft Titia laten zien hoe het werkt. Lijkt me leuk om te doen, dus ik ga het zeker eens proberen.


Met haar zelfgesponnen wol weefde ze dit leuke speldenkussen.

Er waren nog veel meer weefwerkjes. Daarover in het volgende berichtje meer, want dit is wel weer even genoeg voor vandaag ;-)

Nog een fijne 2e Pinksterdag. Hopelijk valt het weer een beetje mee en anders is het wel lekker handwerkweer ☺

4 opmerkingen:

Marloes Kreatief zei

Nou dat wordt zeker handwerken het weer is echt pet,,,,,,,,

Elizabeth zei

Zoals altijd vond ik het weer heel leuk om alle foto's te bekijken. Wat handig dat je een tabblad hebt aangemaakt!
Gisteren was het bijzonder mooi weer, ik kon het eigenlijk niet geloven na al die kou. Maar nu vanmorgen vroeg ziet het er weer nattig uit...
Dus ja, dat wordt niet de tuin in maar weer fröbelen.
Fijne dag, groetjes van Elizabeth

zenuwpees zei

Heel mooie werkjes groetjes Marie-Claire

Quadraad zei

Van wie de muts is weet ik ook niet meer...
Het kaboutertje is van Martine en niet van Annika, Annika had een weefwerkje gemaakt met haar kinderen dacht ik. O, het is ook iedere keer zoveel info...en inspiratie!
Groetje van Titia