vrijdag 31 mei 2013

Kijk eens wat ik achter in mijn kast vond....

.... deze doosjes met garen heb ik al meer dan 30 jaar ;-). Manlief heeft dat ooit eens op zijn werk meegekregen. Het zijn niet zo mijn kleuren, daarom heb ik het nog nooit gebruikt. Maar kijk eens wat een mooie doosjes.......
Krijg ik een nostalgisch gevoel van.
Nu zijn de doosjes 'uit de kast gekomen'. Zijn het dan nu ineens wel 'mijn' kleuren? Nee hoor, maar zoals jullie weten wil ik een aantal borduurwerkjes voor kinderen bedenken voor bij mijn scriptie. Dus een beetje in de Vrije School sfeer. Nu een beginnetje gemaakt. Eenvoudige platsteken.
Ook 'de hoek om' borduren.
Ben nog lang niet klaar, maar dit is het resultaat tot nu toe.
Aangestoken door Elizabeth, heb ik ook weer eens zitten spitten in de photoframes op mijn pc. Zo leuk om te doen, maar meestal neem ik er niet de tijd voor. Toch maar weer eens vaker mee fröbelen!

Het zonnetje schijnt inmiddels heerlijk hier. Maar op mijn platte .... zitten, dat gaat nog even niet. De jonge spreeuwen uit de twee nesten aan weerskanten van het huis op het dak zijn uitgevlogen. Wat die beestjes te eten krijgen??? Vooral wormen en insecten geloof ik. Nou, de verteerde resultaten daarvan 'sieren' nu ongeveer al mijn ramen en kozijnen. Werk aan de winkel dus :-) Ach, in ieder geval ben ik lekker buiten bezig.

Een fijn weekend alvast en veel handwerkplezier.


13 opmerkingen:

marion zei

wat een schatten van die doosjes dmc

Moos zei

Owww die doosjes op zich zijn al heeeeel leuk meis!

Succes met de verteerde resultaten hihihihihihihi

Annet zei

Dat is nog eens een leuke vondst! Zo te zien in de vergroting is het cotton a broder, een van mijn favoriete garens.

Jessie zei

Super als dit ineens tevoorschijn komt.

Elizabeth zei

Leuk, als je zoiets tegen komt! Een verrassing in je eigen kast..
Je hebt er wel een leuke bestemming voor gevonden nu. En anders is zo'n stapeltje van die mooie doosjes ook niet verkeerd om naar te kijken!

fijn weekend, groetjes van Elizabeth

Marian zei

Mooie doosjes en het borduurtje is leuk. Dat werkt aanstekelijk.

bommelmien zei

Heerlijk materiaal deze borduurkatoen en de kleurtjes zijn prima voor kinderen.. De mouliné, splijtgaren, van DMC is veel bekender en wordt ook meer gebruikt. Ik heb nog steeds een kleurkaart in huis. Al borduur ik bijna niet meer, ik wil hem toch niet missen. Heb er al zo lang op gepast en hij komt nog uit de handwerk winkel van de familie van Heer Bommel.
Heb ook nog heel veel borduurgaren; mijn schoonmoeder had van alle kleuren 1 streng en die zijn allemaal naar onze oudste dochter gegaan. Zij borduurt wel.
Vandaag heel lang buiten aan de gang geweest. Onkruid verwijderen en ook nog even lekker zitten breien. Groet, Willemien.

Quadraad zei

Jij bent al goed bezig met je scriptiegebeuren. Leuk hoor! Ik zit nog in de fase dat de diverse mogelijkheden door mijn hoofd spoken....
Groetje van Titia

Rita Janssen zei

Wat een toffe doosjes! En jij deed er zolang niks mee? Ongelooflijk, zonde van het garen, straks is het rot! Gelukkig heb je er nu al iets moois mee begonnen, het wordt vast top Paula!
Jij weet de kinderen wel te animeren.
Groetjes, rita.

ida zei

Leuk die doosjes!..en zo te zien ga
jij wel een bestemming vinden voor
de inhoud!

groetjes Ida

zenuwpees zei

Dat is mij ook al overkomen Paula maar ja nu komen ze van pas,je maakt een mooi probeersel groetjes Marie-Claire
ps bedankt voor je reactie op mijn blog

Petra zei

alleen de doosjes vind ik al leuk! en ideaal voor dit werkje, komt mooi uit. O ja,,,en je ramen...herkenbaar dus dat wordt flink poetsen. Lieve groet Petra

Anoniem zei

leuk al die nostalgie.
Misschien een tip wanneer kleurtjes niet echt naar je zin zijn. Je kunt ze gewoon verven in de kleur die je wel leuk vindt. Een donkere kleur krijg je nooit veel lichter, wel anders van kleur, maar soms is het leuk om ermee te experimenteren.
groet Rian [Roef-Licht]