zaterdag 25 januari 2014

't Was weer een dag vol inspiratie

Vanmorgen mijn tas volgepakt. Wijs Wiesje mocht mee, mijn kralenvilten popje voor het DA model en de borduurwerkjes voor mijn scriptie.
En mijn scriptie zelf. Spannende dag :-)
Dus met de hele handel in de auto gestapt en naar Gouda gereden. Natuurlijk benieuwd er vandaag op het programma zou staan. 

Een aantal DA-modellen werd besproken. Kijk eens wat er weer voor moois uit al die tassen kwam.
Caroline had nog een werkstuk voor het thema handen. 
En er waren flink wat poppen gemaakt. Als Inge haar tas uitpakt, komt er altijd een heleboel tevoorschijn. Drie verschillende poppen had ze maar liefst gemaakt. Dit model kun je dus heel goed door kinderen laten breien.
Margreet heeft een popje gevilt.
Leuk hè. En hoe vind je deze dan, gemaakt van een oude lievelingstrui:
Van het popje van Titia heb ik geen foto gemaakt, want daarvan staan hele mooie foto's op haar eigen blog

Op de tafel stond een nagelnieuw boek. Die heb ik meteen op mijn verlanglijstje gezet! Want na mijn eerste weerstand bij het maken van Wijs Wiesje, geloof ik dat ik nu toch overstag ga.... ze zijn zo leuk die poppen!!
Mirjam maakt haar scriptie over de Cuna techniek, ook wel Mola techniek genoemd. Op reis in Panama kocht ze deze twee prachtige lappen. Die zijn door de Cuna indianen helemaal met de hand gemaakt, met hele kleine steekjes. Heel bijzonder.

En laat dit nou net de techniek zijn waar we vandaag mee aan de slag mochten. Al deze kleurige vilten lapjes lagen voor ons klaar.
Na uitleg over de techniek konden we eventjes aan de slag. 
Maar Margreet bleek voor ons een verrassing in petto te hebben. Ze leerde ons hoe je op een eenvoudige manier hele kleine poppenhoofdjes kunt maken. De mijne is een beetje te langwerpig geworden naar mijn zin, maar ik ga er thuis lekker mee verder experimenteren. Om te laten zien hoe klein het hoofdje is, heb ik er een potlood naast gelegd.
Ik hoef nu nog nog maar één DA model te maken, mijn scriptie is ingeleverd. Dus ik dacht dat er weer ruimte zou komen voor andere dingen. Maar zoals je ziet, ik heb weer genoeg ideeën om mee aan de slag te gaan. Gelukkig hebben we nu vier weken de tijd, de volgende les is pas op 22 februari. Die andere dingen kunnen er wel tussendoor :-). Ik heb al eerder beloofd erover te vertellen, dat zal ik komende week echt gaan doen, beloofd! :-)

Voor nu nog een fijn weekend en veel handwerkplezier.
7 opmerkingen:

Angélique zei

Jeetje, wat een creativiteit weer!
Het is maar goed dat jouw hoofd groter is dan het poppenhoofdje (dat ik overigens prima gelukt vind!) anders zouden al die ideeën er nooit allemaal inpassen ;-)

Elizabeth zei

Jij een dag inspiratie, en wij weer een stuk inspiratie via je blogbericht. We genieten lekker mee!
Wat een mooie dingen zijn er toch weer gemaakt door je mede cursisten..

Marian zei

Geen wonder dat je hoofd weer vol is met allerlei ideeën, zulke mooie poppen en andere dingen zie ik voorbij gaan op de foto's. Leuk klein poppenhoofdje, benieuwd hoe het totaalplaatje er uit gaat zien.

Rita Janssen zei

Zo fijn om telkens weer mee te mogen kijken naar wat er allemaal weer gemaakt is! Mensen blijken soms echt wel onuitputtelijk te zijn wat ideeën betreft :-) Je poppenhoofdje ziet er heel goed uit voor een eerste, ik zou niet weten hoe te beginnen!
Grtjes, rita.

zenuwpees zei

Allemaal heeeeel mooie creaties proficiat aan iedereen groetjes Marie-Claire

Annet zei

Mooi, die mola lappen. Zo te zien zijn jullie met vilt aan de gang gegaan. Ben benieuwd hoe dat gaat met mola!

Amarins zei

Wat ziet dit er allemaal weer schitterend uit. Groetjes, Amarins