dinsdag 25 februari 2014

Een goed plan of.....

Nu de opleiding op z'n einde loopt en mijn laatste opdracht klaar is, kan ik weer helemaal zelf bedenken wat ik ga maken. Dus slaat mijn brein op hol. Oh, dit wil ik maken en ah, dat is ook leuk.... En met dit restje kan ik dat maken...En dan wil ik ook dat maken... En op dat blog zag ik een leuk project en... en... en...
Zie hier mijn probleem.....
Ik kan nooit kiezen!
Zoveel inspiratie in boeken, tijdschriften, patronen van de opleiding, op blogs, pinterest, ravelry... noem maar op. Teveel!!

Dus bedacht ik een plan.
Als ik nou van alles wat ik nog eens wil maken een klein briefje maak en ik doe al die briefjes in een emmertje.... Dan laat ik voortaan het lot bepalen wat het volgende project wordt. Dus pakte ik al mijn boeken en mappen met al die 'wil ik nog eens maken' projecten, maakte briefjes, en gooide ze in een leuk emmertje.
Gaandeweg kreeg ik al het gevoel dat het wel wat veel begon te worden. Toen ik klaar was, keek ik eens naar het resultaat.....
... en toen schrok ik me te pletter. Zovééééél????????? Zelfs al haal ik de 120 met goede ogen en soepele handen, dan nog kan ik dat niet allemaal maken. Help..... hier wordt ik heel zenuwachtig van. Toch niet zo'n goed plan dus. Blijkbaar moet ik maar accepteren dat mijn gebrainstorm en getwijfel onderdeel is van het creatieve proces, haha. Is al mijn briefjesschrijverij nu helemaal voor niets geweest? Nee, toch niet. Ik ben weer een heleboel patronen en ideetjes tegengekomen die ik eigenlijk min of meer was vergeten. Nu er maar op vertrouwen dat er telkens vanzelf weer wat komt bovendrijven uit die gedachtenbrei en er uiteindelijk toch wel weer een keus gemaakt wordt. 

Ohja, ik zou jullie nog het laatste werkstuk voor de opleiding laten zien. Tijdens les 9 maakten we kennis met de Cuna techniek, maar dan met vilt. Daarmee ben ik aan de slag gegaan met een sigarenkistje dat ik van een van mijn medecursisten gekregen had.
Leuk om te doen en voor kinderen in de bovenbouw een leuk project, denk ik.

Over projecten voor kinderen gesproken, kijk eens wat ik vandaag tegenkwam: Een website: Schoolbreien
Moet je eens kijken op het tabblad 'Instructie'. Volgens mij worden àlle kinderen daar enthousiast van. 

Zo, en nu ga ik weer lekker aan de slag. Nog zóveel leuke dingen die ik wil maken :-))
11 opmerkingen:

Marloes Kreatief zei

Ha ha ,echt komisch, zou zeggen aan de slag en geen tijd verspillen ,
En ja ik wil ook 100 dingen tegelijk en roep dan ik hou van afwisseling ,echt het komt allemaal af duurt soms wat langer ,niet erg .
Lieve gr marloeskreatief
En mooi die doos

Angélique zei

O jeetje, jouw wensenlijst is wel heel erg onmogelijk! Ik durf te wedden dat voor ieder briefje die je zou opvissen er 3 nieuwe wensen in de plaats komen. Ik denk dat je maar beter gewoon kunt beginnen aan datgene waar je dan het meeste zin in hebt, afmaken en dan naar het volgende, maar dat is waarschijnlijk veel makkelijker gezegd dan gedaan ;-)
Je kistje is erg mooi geworden!

Marian zei

Jee, wat veel briefjes, ik moest wel lachen, denk dat ik ook zo'n berg briefjes heb als ik alles opschrijf. Ik laat het maar in m'n hoofd zitten en zo nu en dan komt er vanzelf wel weer eens iets opborrelen. Och en wat maakt het uit, als je er maar plezier in hebt.
Wel leuk dat het schoolbreien weer terugkomt, echt leuke werkstukjes staan er op de site.
Mooie doos heb je er van gemaakt.

Anoniem zei

jemig al die briefjes!!!!!!!!!! wat moet ik om je lachen... je zit niet zonder ideeen

bommelmien zei

Gewoon beginnen; doen waar je zin in hebt. Je kunt best verschillende technieken tegelijk onder handen hebben... Geniet ook van het mooie weer.
Groet, Willemien.

Anita Oele - van de Grint zei

Ha,ha iets te veel plannen.
Komt goed, je zult opnieuw een scheiding moeten aanbrengen. Waar wil je het liefste aan beginnen.
Veel succes met je keuze en wat je gaat maken, zien we wel op je blog;-)

Annet zei

Heel herkenbaar! Ik ben laatst begonnen om alles in een schriftje te schrijven. Het is een aardige waslijst geworden.Je vlinder is prachtig!

Rita Janssen zei

Oh zo herkenbaar Paula, ik durf gewoon niet beginnen aan zo'n emmertje met briefjes, mijne zou nog voller zijn vrees ik en ALS we dan 120 worden met lenige handjes en goede ogen hebben we nog steeds een probleem want er komen steeds nieuwe ideetjes op ravelry, de blogs en boeken...HELP!!!! Nu, je sigarendoosje is weer supermooi en die website van schoolbreien heb ik maar snel weer gesloten of we moeten nog meer briefjes maken (haha)
Grtjes, rita.

Elizabeth zei

Grote grutten, Paula... 'k Dacht dat ik erg was, maar jij...?
Maar wel heerlijk dat je straks weer helemaal je eigen keuze's kunt maken als de cursus voorbij is. Die vrijheid is toch geweldig.
Wat een gave link is dat over schoolbreien, die ga ik doorgeven aan m'n collega's!

Groetjes, Elizabeth

Amarins zei

haha, een heeeeeeeeeeeeeeeeel herkenbaar probleem. Volgens mij moet ik wel 300 worden wil ik maken wat ik graag wil. Maar dat zit er vast niet in.
Sterkte met uitzoeken wat je gaat maken. Ik ben heel benieuwd wat er hier voor moois langs gaat komen. Groetjes, Amarins

Quadraad zei

Je hebt wel een erg mooi doosje om al die briefjes in te bewaren;-)
Ik maak ook alweer stiekem plannen voor straks. Maar eerst nog mijn laatste opdracht voor de cursus afmaken en het schaap voor margreet! Succes met kiezen!