zondag 23 februari 2014

En dat was alweer les nummer 10

Wat zijn de afgelopen anderhalf jaar hard gegaan, het einde van de opleiding komt nu met rasse schreden naderbij. Gisteren de tiende les van het tweede jaar. En wat zijn er weer mooie dingen gemaakt. Genieten jullie mee?
De vorige les hebben we kennis gemaakt met de Cuna-techniek, dit wordt soms ook wel Mola genoemd. Om het ook een geschikte techniek voor kinderen te maken, gebruikten wij vilt.

Dini maakte dit mooie lapje.
Met de uitgeknipte delen kun je natuurlijk ook nog een mooi figuur maken. 
Ook Hélène was ermee aan de slag gegaan, zij maakte een telefoonhoesje.
En deze mooie lap is van Inge.
Voor mijn laatste DA model heb ik ook een projectje met deze techniek gemaakt. Die foto's zal ik binnenkort laten zien (eerst mijn DA-model maar eens opsturen naar de docenten en mijn medecursisten).

Vorige keer waren er al een heleboel popjes gemaakt en nu nog meer. Wat een variatie!

Dini had een weekje vrij gehad. Jemig, wat kan zij veel maken in één week, hihi.
Dini

Dini

Dini

Dini
Maar er waren nog meer poppen. Deze twee waren van Mirjam.
En deze is van Hélène.
Caroline heeft een foto van haar popje op haar Facebookpagina gezet. Titia heeft prachtige handpoppen gevilt, foto's daarvan staan op haar blog. In het echt waren ze nóg mooier!

Tja, wat hadden we verder nog? Ohja, Inge is altijd heel actief. Op school had zij met kinderen een fantasiedier gemaakt van een kous. De kinderen konden ze versieren zoals ze wilden. Het voorbeeld had Inge meegenomen.
En voor de carnaval had ze met kinderen maskers geborduurd op stramien. Een eenvoudig idee, maar je moet er maar net even opkomen.


Karlijn was met de kinderen op haar school (zmlk) gaan vilten. Het lapje kan nog gebruikt worden om bijvoorbeeld een etui van te maken.


Mirjam heeft nog een leuke haaknaaldenrol geborduurd. 


En wat te denken van deze polswarmers van Mirjam. Zó netjes gebreid!
Zal ik het hier maar bij laten voor vandaag? Het duizelt jullie vast, na het zien van al die foto's. Ik zal de cursus straks erg gaan missen, maar jullie misschien ook wel. Jullie zullen het na april moeten stellen met alleen maar de foto's van mijn eigen fröbeltjes :-). Ach, ik heb weer het een en ander op de pen en in de maak, dus er zal nog geregeld een blogje verschijnen. Voor vandaag wens ik jullie nog een fijne zondag en veel handwerkplezier!

10 opmerkingen:

Anoniem zei

jemig wat een creatie's allemaal en allemaal enorm leuk en mooi om te zien x

Rita Janssen zei

Wat een creatieve mensen, heerlijk om te zien, genieten van al dat moois! Superleuke dingen in vilt, maar ook de poppen zijn stuk voor stuk apart en prachtig! Fijn dat je ons dit toont en na april genieten we van jouw creaties!
Grtjes, rita.

Elizabeth zei

Als je vòor zo'n opleiding van 2 jaar staat, lijkt het lang en groot en veel. Maar als je er eenmaal middenin zit, vliegt de tijd.. En nu dus nog maar een paar keertjes. Je gaat het vast nog missen!
Wat een mooie creaties komen er weer voorbij, poppen blijf ik erg leuk vinden en spreken tot de verbeelding..

Groetjes, Elizabeth

Annet zei

Deze leuke postjes met heel veel inspiratie zal ik zeker missen. Gelukkig maak je zelf de prachtigste dingen, dus er blijft genoeg inspiratie over! Ik vind de mola met vilt een geweldig idee, het doet me denken aan de fabric card, die ik laatst maakte in een soort cathedral window met vilt.

Anita Oele - van de Grint zei

Ziet er allemaal weer super uit, ik ben benieuwd naar jouw creaties. Nog een fijne zondag, wat gaat een weekend snel he?
Groetjes Anita

Marian zei

Gave dingen zijn er weer gemaakt, die popjes, zo schattig en de maskers vind ik zo'n goed idee, simpel en heel effectief. De mola techniek vind ik ook heel erg leuk. Ik ben ook fan van de Raspberry rabbits, zij gebruikt de techniek om allerlei mini quilts met vilt eb allerlei siersteken te maken.
Jammer dat het er al weer bijna op zit, ik heb genoten van alle werkstukken van iedereen. Gelukkig blijf jij bloggen en laat natuurlijk ook weer hele mooie maaksels zien

Angélique zei

Je zal het zeker gaan missen. Maar jouw creaties zijn zeer zeker de moeite waard om hier heel vaak een kijkje te komen nemen, hoor! Gewoon lekker blijven handwerken en bloggen :-)

mery,s maaksels zei

wat mooi allemaal in een woord prachtig.

zenuwpees zei

Wat zijn er weer mooie creaties gemaakt proficiat aan iedereen groetjes Marie-Claire

ida zei

Wat zijn er weer prachtige dingen gemaakt, erg leuk al die creativiteit bij elkaar!!