vrijdag 7 december 2012

Barbara's merklap

Ja hoor, het is me gelukt, Barbara's merklap is klaar. De stof die ik heb gebruikt was vrij fijn, daardoor is de merklap maar 24 bij 27 cm groot. Dat is mooi, want zo past het straks op mijn 'souvenir de ma vie' rol.
Dieuwke heeft er een prachtig patroon van gemaakt, heel goed leesbaar en duidelijk. Daardoor ging het borduren erg makkelijk. Het enige wat ik veranderd heb, zijn de letters. Ik heb er 'PW' van gemaakt en de onderste letters vervangen door het jaartal 2012. Ik vind het leuk om over een aantal jaren nog te kunnen zien wanneer ik de lap heb gemaakt. Het jaartal 1855 staat bovenaan, dat heb ik zo gelaten, want dat is tenslotte het jaar waarin de oorspronkelijke merklap is geborduurd.
Door het flitslicht is de achtergrondstof op deze foto lichter dan in werkelijkheid.
Wil je nou ook deze merklap borduren, kijk dan op de site van Marcella. Daar staat alle info en kun je ook het patroon aanvragen. 

Mocht Dieuwke dit blog lezen: Dieuwke, ontzettend bedankt voor het op patroon zetten van deze prachtige merklap. Ik ben er heel blij mee en met mij vast nog veel meer borduurfanaten.

Morgen ga ik weer voor een cursusdag naar Zeist. Normaal zitten er meerdere weken tussen de twee lessen, nu zijn het er even twee achter elkaar. Ik ben heel benieuwd wat we allemaal gaan doen. In de loop van het weekend zal ik er alles over vertellen.

Fijn weekend en veel handwerkplezier!
10 opmerkingen:

Angélique zei

Jeetje, wat ben je snel! Het is erg mooi geworden.
Fijn weekend en een interessante cursusdag gewenst!

marloes zei

Als dit niet snel is .....pfff.....? Maar wel vreselijk mooigroet marloeskreatief
En engeltjes genoeg hoor hi hi ben een hele hemel vol aan het maken hi. Hi

bommelmien zei

Je hebt deze merklap razend snel gemaakt. Je vond het gewoon heel leuk om te doen.. Ieder steekje moet wel gemaakt worden en het zijn er nog al wat.
Morgen een fijne dag; laat je verrassen, je gaat vast wel weer iets leuks doen. Groeten van Willemien.

Annelies zei

Erg mooi gemaakt. Ik hoop rond de Kerst wat meer tijd te hebben.
Goed dat je iets aan de originele lap hebt veranderd.

Petra zei

Práchtig!!!!! en wat een tempo...wauw!! Ik ben nu ook een klein borduurtje begonnen...weer zo leuk! Lieve groet, Petra

Rita Janssen zei

Wow Paula, proficiat, wanneer heb jij dat gedaan? hij is prachtig geworden, je mag er echt trots op zijn! En hoeveel cursussen volg jij wel? Heb jij daar zoveel tijd nog voor? Buiten mijn 3 dagen werken ben ik liefst van al thuis om mijn huishouden te doen en voor de rest zoveel mogelijk knutselen.
Groetjes, Rita.
P.S.: is je droom al uitgekomen? Bij mij niet!
Blijven hopen!!!!!

Annet zei

Dat heb je snel gedaan! Hij is wel heel mooi geworden, vrolijke kleurtjes ook. Ik hoop dat je een fijne cursusdag hebt gehad.

Anoniem zei

Dat heb je gauw gedaan!!! Het is een mooie lap met een stuk geschiedenis er in en aan jouw leven toegevoegd. Mooi om te zien dat traditie doorgaat ook in deze tijd van allerlei technische hoogstandjes.
groet Rian

Solstitches zei

Congratulations on a beautiful finish. The sampler is gorgeous. I would love to stitch it and have emailed you.

Margaret

marcella zei

Prachtig, Paula, je bent de eerste van wie Dieuwke en ik 'resultaat' zien na de lancering van haar eerste merklap op patroon. Ik zal het je logje aan haar doorsturen, dat vindt ze vast heel leuk!

groetjes, Marcella