dinsdag 11 december 2012

Lekker kliederen

Zoals beloofd in mijn vorige berichtje, kom ik nog even terug op de vijfde cursusdag. Na het theoretische gedeelte gingen we aan de slag met textielverf. Zelf had ik nog nooit zelf stof geverfd, dus ik was heel benieuwd wat dat zou gaan worden.

We kregen ieder vier witte lappen stof.
Nu was de clou dat je je moest verplaatsen in elk van de vier temperamenten en zo vier verschillende lappen ging schilderen. Schilderen in je eigen temperament is natuurlijk niet zo moeilijk, maar die andere, daarover moesten we toch wel nadenken.

Iedereen ging lekker aan de slag.
Het was leuk om te zien hoe verschillend iedereen het aanpakte.
Droog schilderen, nat schilderen....
Lange halen of dikke klodders....
Alleen met verf of eerst met vetkrijt....
Figuratief of abstract...

Je kunt je voorstellen dat de resultaten heel verschillend waren. Op deze foto's zie je er slechts een klein aantal, het waren teveel lappen om allemaal op de foto te zetten . Ga maar na, 13 cursisten maal 4 lappen, ik zal het jullie niet aandoen om die allemaal op een rijtje te zetten :-) 
Bovendien kon ik niet alleen maar gaan lopen fotograferen, ik had zelf ook vier lappen om te schilderen.

Nou vooruit, nog een complilatie....
Bij mij zagen de lappen er na het drogen toch weer anders uit dan in natte toestand. En mijn waslijn trouwens ook, die heeft nu alle kleuren van de regenboog. Tja, textielverf krijg je er niet meer uit. Heb ik mooi een blijvende herinnering aan een leuke cursusdag, hihi.

Nu hebben we in verband met de feestdagen een aantal weken geen les. In januari gaan we weer verder.

Fijne avond nog en veel handwerkplezier.

8 opmerkingen:

marloes zei

Wat een leuke opdracht heerlijk om je uit te leven Gr. Marloes

bommelmien zei

Wat heerlijk om zo bezig te zijn. Ieder mens is verschillend en dat blijkt wel weer in het schilderwerk.
Textielverf gaat overal inzitten en je krijgt het niet zo maar weg. Ik heb jarenlang knijpers gehad met een laagje verf dat er op gekomen was toen ik geverfde werkstukken ging drogen aan een was rekje....
Groeten van Willemien.

Rita Janssen zei

Supermooi Paula en hoeveel variatie erin zit, gewoon geweldig. Maar ja, zoveel mensen, zoveel visies zeker? Interessante cursus die jij volgt lijkt me.
Groetjes, rita.

Annet zei

Leuk om zoveel variatie te zien met hetzelfde uitgangspunt. Ik ben benieuwd hoe jouw lappen eruit zien en wat je ervan gaat maken. groetjes, Annet

Petra zei

leuk en bijzonder hoe iedereen dat invult. Die eerste blauwe..mooi! zegt dat iets over mijn temperament? ;)Een leerkracht van onze school noemde mij een typisch flegmaticus...mwaw..klopt wel een beetje ;) Groetjes, Petra

Quadraad zei

Weet je al wat je gaat doen met je beschilderde lappen? Ik ben er nog niet over uit. Heb het eerst maar even weggelegd in mijn wolkamer, wachtend op een briljant idee (en tijd om dat uit te voeren;-)

Groet, Titia

Esther zei

Ze zien er echt allemaal Prachtg uit, lijkt me Eem leuk werkje. Groetjes Esther.

E Strea Chikitu zei

Nou wat een leuke cursus doe jij!