donderdag 6 december 2012

Weet je wat ik droomde?

Vannacht had ik een bijzonder droom, ik wil jullie er toch even over vertellen.

Ik liep in een stad. Voor een winkel zag ik een hele grote groep mensen staan. Mijn eerste gedachte: "Is er nu alweer een nieuwe I-phone op de markt?" Toen ik beter keek, zag ik opeens dat het allemaal vrouwen waren. En iedereen was wel iets aan het doen. Ik zag vrouwen die aan het breien waren, er werden Amigurumi's gehaakt, er was een groepje quilters, er werden merklappen geborduurd en ik zag zelfs dames kantklossen en spinnen. En er werd volop gekwebbeld. Tja dit was duidelijk een hele grote groep handwerksters. Opeens herkende ik ook een paar blogsters en medecursisten. Wat gebeurde hier toch allemaal?

Ik wilde er meer van weten. Dus besloot ik maar eens bij een paar dames te gaan informeren wat ze hier allemaal deden voor die winkel. Een breister zei: "Heb je het nog niet gehoord dan? In deze winkel start over een uur de verkoop van een gloednieuwe uitvinding." Nee, daar had ik niks over gehoord. Tja, dat komt er van als je nauwelijks televisie kijkt. Maar wat voor uitvinding is het dan? "Time-expanders" zei de breister. "Time-wat???" "Time-expanders. Daarmee kun je van de 24 uur in een etmaal 48 uur maken. Er is ook een goedkopere variant, daarmee kun je van 24 uur 36 uur maken. Maar wij willen allemaal de duurdere, want aan 36 uur hebben we ook niet genoeg." Wow, hoe was het mogelijk dat ik daar nog nooit van gehoord had. Natuurlijk besloot ik meteen me aan te sluiten bij deze groep, want extra uurtjes in een etmaal, daar snak ik ook naar.

Al babbelend vloog het uur om. Het was reuze gezellig en ik deed zo hier en daar nog inspiratie op ook. En toen gingen eindelijk de deuren van de winkel open. Ik hoorde muziek en keek om me heen waar dat vandaan kwam. En wat zag ik?  Grote verlichte cijfers: 06.00. Getver, de wekker.... wakker.... weg droom. Maar ach, het was een mooie droom, dus ik kon wel lekker nagenieten :-)

Maarja, nu moet ik het toch weer zien te redden met die 24 uur. Komt ook wel weer goed. De sjaal vordert lekker.
Kabels breien blijf ik leuk vinden.
Een close-upje.

Veel handwerkplezier!

10 opmerkingen:

Berkeboom zei

Jammer he dat de wekker ging. Groetjes Gré

Marian zei

He wat jammer, was al blij, ik wil ook wel zo'n ding :-). Heerlijk zo'n droom, daar kan je nog uren van nagenieten. Je sjaal wordt erg mooi.

Angélique zei

hihi, mooi mens! Ik hoef niet te vragen hoe je daar nu bij komt :-)
Beetje jammer dat je nu nog niet weet hoe die time-expanders er uit zien en of het echt werkt :-)
Als je vanavond nou eens heel vroeg naar bed gaat, dan kun je het misschien wel morgen vertellen ;-)

Je sjaal wordt heel erg mooi!

marloes zei

Prachtige sjaal en niet jaloers zijn hoor volgens mij zijn we beide bezige bijtjes,en heerlijk zo n droom jammer dat het een droom is. Wat tijd extra zou heerlijk zijn lieve Gr. Marloes

Anoniem zei

Keep on dreaming.... ;-)

bommelmien zei

Het zal wel bij een droom blijven. Gewoon doen wat je kunt en als het tijd is om te stoppen.... volgende keer verder. Die sjaal ziet er erg mooi uit. Je hebt vast iets met wit: poncho en nu de sjaal... je kunt je hart morgen buiten ophalen >> 15 cm verse sneeuw. Hoeft van mij niet, brr sneeuwruimen en al die andere ongein. Groeten van Willemien.

marion zei

heerlijk zo'n droom, ik ehbook vast ind e rij gestaan

Birgitte aka Bietje zei

Jammer, maar als je vannacht het vervolg droomt, kun je ons morgen vast uitleggen hoe zo'n time-expanser werkt.

Anoniem zei

haha wat een heerlijke droom , waar je onbewuste gedachte je al niet heen kunnen brengen ;o)

Rita Janssen zei

Zo'n droom wil ik ook!! En liefst van al dat hij werkelijkheid wordt dan ook :) want ook ik kan dat gebruiken Paula om aan mijn verslaving te voldoen...
Een hele mooie sjaal trouwens, en lekker warm ook denk ik!
Groetjes, rita.