maandag 31 december 2012

Mijmeringen op Oudjaarsdag

Vanmorgen was ik al vroeg wakker. Omdat ik een vrije dag heb, hoefde ik er niet meteen uit. Heerlijke momenten vind ik dat, nog lekker even blijven liggen en wat mijmeren. Vandaag is het natuurlijk Oudjaarsdag, een dag om eens even terug te kijken op het afgelopen jaar.

Al eerder heb ik verteld dat mijn passie handwerken is. Maar ik zat een beetje in een 'handwerksleur', deed steeds maar wat ik al kende en kon me er niet toe zetten nieuwe dingen te proberen. Mijn motto was ook altijd: 'Ik ben niet creatief, ik ben alleen maar handig.' Tot ik dit boek in januari voor mijn verjaardag kreeg.
Mocht je net zo in elkaar zitten als ik, dan kan ik je dit boek echt aanraden. Hier kun je er meer over lezen. 
Zo bedacht ik mijn motto voor 2012:
Dit is een klein stukje van een pagina uit mijn Doodle Diary. 
Normaal ben ik niet zo goed in goede voornemens en zeker niet in het volhouden daarvan, maar met dit motto ben ik echt aan de slag gegaan dit jaar.
Dit zijn de achter- en voorkant van een plakboek waarin allerlei resultaten zitten van experimentjes van dit jaar. Van alles heb ik uitgeprobeerd en ik heb gemerkt dat ik er heel veel plezier in had. Zelf iets bedenken en maken geeft mij zoveel meer voldoening dan alleen maar volgens patronen werken, al zijn veel dingen die ik heb gemaakt echt de moeite van het 'showen' niet waard.  
En verder ben ik in oktober met de handwerkopleiding begonnen. Een stap waarvan ik nog geen minuut spijt heb gehad.

Intussen is voor mij wel duidelijk geworden dat ik het werken met textiel toch het allerleukste vind. Stoffen, garens, ik word er steeds weer blij van.

En voor het komende jaar, heb ik daarvoor nog plannen? Jazeker, ik heb me voorgenomen om me echt te gaan verdiepen in borduren. En dan dus niet meer alleen maar kruissteekjes, waar ik me al jàren mee bezig houd, maar allerlei andere borduurtechnieken. En die werkstukjes zijn voor mijn Souvenir de ma vie, maar ik heb ook een ander project in mijn hoofd.
Nu ben ik gek op afwisseling, dus er zullen ook allerlei andere dingen geprobeerd gaan worden :-) en voor de cursus ga ik natuurlijk ook nog met andere handwerktechnieken aan de slag. Kortom: Kom maar op met dat Nieuwe Jaar, ik heb er zin in!

Ik wens jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling en heel veel geluk, gezondheid, maar vooral veel creatief plezier in 2013.

10 opmerkingen:

Amarins zei

Jij ook een hele fijne jaarwisseling en een heel goed, gezond en creatief 2013 gewenst. Liefs, Amarins

marloes zei

Dat klinkt goed en iets helemaal zelf doen kan mij ook voldoening geven dus aan de slag met bedenken en maken ,maar dat zal je zeker goed afgaan goede jaarwisseling marloeskreatief

Anoniem zei

klinkt allemaal weer veelbelovend bij je.....ben blij dat ik je heb leren kennen op het blog meis
ik hoop dat je een goed uiteinde hebt en een top 2013

lieve groet jenneke

Elizabeth zei

Ik blijf je blog met veel plezier volgen en lezen, spannende plannen heb je al voor volgend jaar, Paula!
Soms heb je idd een duwtje nodig voor dingen, dat herken ik heel goed. Maar voor alles is een tijd..
Ik wens je een hele fijne jaarwisseling en een goed, gezond en creatief 2013!

Groetjes, Elizabeth

ida zei

jij ook een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2013! volgens mij komt het wel goed met die creativiteit van jou!

groetjes Ida

Petra zei

leuk om te lezen wat je voornemen was en wat je plannen zijn. heerlijk creatief, ben ik helemaal met je eens! ook voor jou wens ik een mooi, licht en gezond 2013 toe. Lieve groet, Petra

marion zei

ook voor jou een geweldig gezond 2013 en ik ga dat boek ook kopen dank je wel voor de tip

Angélique zei

Dit blogbericht schept veel verwqchtingen, ik wordt nieuwsgierig waar je in 2013 allemaal mee gaat komen (jijzelf waarschijnlijk ook wel ;-) )
Ik wens ook jou en je familie een goed jaaruiteinde en een fantastisch 2013, maak er wat moois van!

bommelmien zei

Je bent lekker bezig geweest. Plezier in wat je doet is van groot belang. Je hebt plannen genoeg en bent prima gemotiveerd. Het zal wel goed komen met alle souvenirs van je leven. Fijne dagen en tot een volgende keer. Groeten van Willemien.

Annet zei

Ik loop een beetje achter met het lezen van je blog. Leuk dat je dit boek laat zien! Ik kocht het vorig jaar en kwam het vorige week weer tegen. Het eerste hoofdstuk sprak me meteen aan, dus ik hoop hier ook mee aan de slag te gaan.