dinsdag 2 april 2013

Tiende cursusdag deel 2

Zondag vertelde ik jullie al dat ik zoveel foto's had gemaakt op de cursus van afgelopen zaterdag. En nu laat ik jullie zo lang wachten op het vervolg..... Nou, daar gaan we dan.

Na het wolverven werden de DA-modellen besproken. De helft van de groep moest haar DA-model van het onderwerp kleur inleveren. Nou, dat was een kleurig geheel! Kijk maar eens.

Inge had eerst twee regenboogkettingen gebreid.
Maar omdat ze dacht dat dit voor jongens misschien niet zo'n leuk opdracht zou zijn, had ze ook nog deze prachtige gekleurde sterren gemaakt. Sterren gevouwen van vliegerpapier en vervolgens gelamineerd. 
Wacht even, ik kijk even of ik een betere foto heb... Deze foto is van haarzelf, hier schijnt er licht doorheen, dan zie je het mooie kleureneffect beter.
Ook Dini was met transparant papier en lamineerfolie aan de gang gegaan. Zij heeft in haar klas met de kinderen placemats gemaakt voor Pasen.
De tweede die je ziet heeft ze gemaakt om de kleurencirkel te laten zien en je kunt goed zien wat het effect is van meerdere laagjes papier in dezelfde kleur.

Hélène heeft een prachtig verhaal bedacht over ridders en jonkvrouwen. De jonkvrouwen hebben allemaal een lievelingskleur en zelfs hun tranen zijn die kleur. Als ze elkaar troosten komen de tranen van verschillende kleuren bij elkaar op de zakdoeken en daar vermengen de kleuren zich. Deze les zou ze vandaag ook daadwerkelijk met haar klas gaan doen.

Mirjam was helemaal in de paassfeer. Deze eierwarmers haakte ze met een techniek die we een aantal lessen geleden aangereikt kregen. Haken met katoen om een streng lontwol. Heel leuk om te doen en dit resultaat is natuurlijk hartstikke mooi. (En de paaseitjes waren heel lekker ☺, die waren op toen ze naar huis ging.)
En er waren een paar dames thuis als aan het wolverven geslagen. Deze streng met mooie overlopende kleuren is van Margreet.
En Titia heeft op haar blog uitgebreid geschreven over haar avonturen met het verven van wol. Deze mooie wolletjes had ze meegenomen.

De volgende les, over anderhalve week, komt de rest van de groep met de werkstukken voor de opdracht kleur. Ik ben benieuwd!

En dan nu de laatste foto's voor vandaag (anders wordt jullie koffie koud ☺).
Janny heeft van de lap stof die ze de vorige les had geverfd een mooie map of etui gemaakt.....
.... om (haak)naalden in te bewaren.

Tja, en dan heb ik dus nog meer foto's, van de kunstzinnige werkstukken van Inge en Hélène. Maar genoeg voor vandaag, dus daarover in een volgend berichtje.

10 opmerkingen:

Elizabeth zei

Haha, ik word op mijn wenken bediend met het vervolg!
Ik vind de gevouwen bloemen zo mooi tegen het licht in.. En dan het verhaal van de jonkvrouwen, oh.., geweldig. Je kunt kinderen zo enorm inspireren met zulke verhalen bij een creatieve opdracht. Ik weet nog van vroeger over een onderwaterpaleis..
Fijne avond nog!

groetjes, Elizabeth

@nneke zei

Dit moet echt inspirerend werken. Mooie foto's. Groet @

Petra zei

inspirerend blogje! prachtig die ster! en wat een mooie en handige etui. Leuk hé al die mooie dingen om je heen. Ik ga zo nog even bij Titia kijken, klinkt ook wel leuk! Lieve groet, Petra
o ja, idd..wij wandelen héél graag in Meijendel.

Annet zei

Wat een kleurrijke projectjes deze keer, heel leuk! Ik ben benieuwd wat je met de wolletjes van je vorige berichtje gaat doen. groetjes, Annet

Minous Willemsen zei

Ziet er hartstikke leuk uit!

Marian zei

Het ziet er allemaal geweldig uit, heerlijk dat werken met al die kleurtjes.

Rita Janssen zei

Zoveel inspiratie blijft me telkens weer verbazen! En zo'n mooie werkjes met al die regenboogkleuren, geweldig mooi.
Begrijp volkomen dat je graag naar de cursus gaat Paula :)
Groetjes, rita.

zenuwpees zei

Allemaal heel leuke werkjes groetjes Marie-Claire

marion zei

euke werkjes.........

Esther zei

Oooo. Wat prachtig allemaal super creatief 😄 lieve groetjes Esther