zondag 19 augustus 2012

Kleine update en nieuw project

Wat? Een nieuw project? Alweer?
Ja. Erg hè.

Maar eerst een kleine update. Met dit mooie weer gaat het handwerken bij mij niet zo vlot. Ik ben natuurlijk het liefst buiten en voor de Chicken Scratch heeft deze kippige dame echt haar loeplamp nodig.
Het wordt dus een kippig chickenlapje :-)
Uit de reacties heb ik begrepen dat we het in het Nederlands 'ruitveranderen' of 'stofveranderen' noemen, maar ik vind de Engelse benaming zo gezellig klinken, dus die blijf ik gebruiken.
Inmiddels is het tweede hartje wel klaar. Hierbij zijn de kleuren precies andersom gebruikt als bij het eerste hartje. Zelf vind ik het witte hartje mooier, dat heeft iets kant-achtigs. Voorlopig kan ik nog vooruit met het werk aan het samplertje. Behalve de hartjes wil ik ook nog wat randjes borduren.


Buiten breien lukt natuurlijk wel, tot het moment dat het te warm wordt en de handjes zo gaan zweten dat het breigaren aan de naalden blijft plakken. Er zijn weer drie blokjes klaar van de meebreideken van het blog van Elizabeth, blokjes 8, 9 en 10.
Bij het patroon van blokje 11 had Elizabeth al aangegeven dat het een lastige is. Een voor ervaren breisters. Nou, dat is dan en uitdaging natuurlijk! Ik heb het werk al twee keer uitgehaald. Een keer had ik al een centimeter of 7 klaar en toen werd het zo'n rommeltje dat ik het maar helemaal uitgehaald heb, want terugsteken is eigenlijk niet te doen. Vandaag maar weer een nieuwe poging wagen. 
Er komen 100 patronen, heeft Elizabeth gezegd. Nu vind ik het wel leuk om de gebreide blokjes af en toe te zien en ze niet weg te stoppen in de kast. Ik vond deze mand, opgeborgen in het 'berghok'. Tevoorschijn gehaald, afgestoft en zie daar, een mooi plekje voor de verzameling blokjes. 

Maar wat is nu dat nieuwe project?
Op het blog van Angelique vond ik een post over een SAL. Ik had geen idee wat dat is en ben eens gaan googelen. SAL staat voor Stitch ALong. De Yahoo group van The Stitch Specialists is net gestart met een Hardanger SAL. Deze SAL is begin augustus gestart, maar ik kon me nog aansluiten. Elke veertien dagen krijg je een pdf file met instructies voor een deel van het project. Er wordt beloofd dat de uitleg zo duidelijk is dat ook beginners ermee uit de voeten kunnen. 
Afijn, aangezien ik graag eens een Hardangerproject wil maken, kon ik de verleiding niet weerstaan om hieraan mee te gaan doen. En zie daar, weer een nieuw project geboren :-)
Als het goed is, past het werkstuk straks op de 'Souvenir de ma vie' rol. 
De borduurstof komt uit mijn voorraad, het Perle garen heb ik gekocht, want dat heb ik niet in huis, ik heb er nog nooit mee gewerkt.

Nu maar hopen dat het binnenkort gaat afkoelen en de temperatuur in mijn Freubelparadijsje weer tot 'werkbare' waarden daalt, dan kan ik lekker aan de slag. Want ook voor dit project heb ik mijn loeplamp nodig. 

Allemaal nog een fijne zomerse zondag.
11 opmerkingen:

yvonne zei

De brei blokken zien er goed uit!!!
Soms denk ik ,ik ga er ook aan beginnen .
Maar nu is het te warm om te beginnen .
Misschien in de herfst ....

Anoniem zei

Wat worden de hartjes mooi, en je blokjes zien en nu al gezellig uit , Elizabeth heeft vaak mooie en leuke ideetjes.....en ik ben erg benieuwd naar je hardanger project .....nu doe ik ook niet veel met die hitte....geef mij maar gauw herfst ;o)

Annet zei

Je chicken scratch wordt mooi! Leuk, die gebreide blokken. Ik heb de meebreideken van Wolhemel gebreid, dat waren 40 mooie blokken, maar het was een hele klus om er een deken van te maken. Het is een leuke manier om nieuwe patronen uit te proberen. Ik ben trouwens heel benieuwd naar je Hardanger project, iets wat ook nog op mijn to-do-lijstje staat.

Elizabeth zei

Natuurlijk regelmatig een nieuw project erbij hoor..., als je eens wist wat hier allemaal ligt....
Je blokken zijn netjes gebreid en ik vind het erg leuk om ze te zien. Blok 11... welke is dat ook al weer, dacht ik... Maar nu weet ik het weer; één van de "ergste" die er bijzit!
Leuk zo'n SAL, dat stimuleert enorm om aan de slag te blijven.

Groetjes, Elizabeth

marloes zei

Heerlijk toch als je meerdereprojecten hebt ik herken het hoor ,maar dit klinkt goed ik volg je hoor ,leuk om te zien ,maar je hartjes zijn echt suuuuuuuuppppppper leuk die rode geeft bijna licht door het wit eromheen echt apart,ook ik brei de blokken van Elisabeth loop een beetje achter maar dat komt weer,
En nee ik heb geen doornroosje spinnenwiel maar een louet net zoiets hi. Hi en zit voor de tuindeur met de fan aan prima uit te houden ,
Die loeplamp wat handig hè ,weet eralles van zo makkelijk soms groetjes marloes

bommelmien zei

Wat zijn die harten mooi! Beide kleurstellingen zijn eigenlijk even bijzonder...De meebreideken van Elizabeth is een geweldig project om breipatronen te oefenen. Zij zoekt het lekker voor je uit.
Het is goed om met meerdere dingen bezig te zijn.. Dat doet bijna iedere handwerkster... Hardanger borduren is erg interessant om te doen.
Ik ben dit weekend ook voorbereidingen aan het treffen voor iets nieuws. Lekker bezig zijn met wol. Heerlijk met dit weer :-)
Nog een fijne avond en groeten van Willemien.

Paula zei

Vandaag heb ik zowaar een heel blok gebreid, dat moeilijke blok waarover ik schreef. Lekker in de schaduw in de tuin, voeten in een bak koud water en het ging prima! Nu woon ik in het westen, hier was het een graad of vijf koeler dan in het oosten, dat scheelt natuurlijk ook :-)

Paula zei

Ja, doe loeplamp is echt ideaal. Ik had nog de nodige borduurstoffen liggen, zoals 28 count evenwave, en dat kon ik niet meer gebruiken omdat ik het niet goed meer kon zien. Maar ik vind dat fijne werk juist zo leuk. En nu lukt het gewoon weer. Ik vond het altijd een oude damesding, maar wil hem nu voor geen goud meer missen, haha.

Paula zei

Volgens mij trekken wij handwerksters ons niks aan van het weer, laten we ons niet van onze handwerkprojecten afhouden. De een gebruikt een fan, de ander zit met de voeten in een bak koud water, wat dan ook, maar bezig blijven we ;-)

Paula zei

Heb je enig idee hoeveel mensen bezig zijn met jouw blokken, Elizabeth? Volgens mij een heleboel, als ik dat zo eens bekijk op al die blogs en alle reacties. Misschien een leuke voor op je blog, als een heleboel mensen de deken klaar hebben, een soort eregalerij met Busybessiedekenfoto's :-)
Je doet in ieder geval hèèl veel mensen een plezier met je patronen.
En blok 11 is uiteindelijk gelukt hoor! Ben vier keer opnieuw begonnen, maar nu is ie helemaal goed!

Anoniem zei

je hartjes zijn schatjes geworden. Ben benieuwd naar je hardangerproject.
Mijn handwerken ligt op een laag pitje, ik blijf overal aan plakken en word er kriegelig van, want ik wil weer graag aan de gang.
groet Rian