zaterdag 27 oktober 2012

Stash project en cursus opdracht

Gebeurt er hier nog wat? Het is zo stil... Ja hoor, er wordt nog elke dag een stukje gebreid aan de meebreideken-blokjes die geen deken gaan worden. Er is weer een blokje klaar, die foto volgt nog. En er staat een nieuw 'multifunctioneel' stash project op stapel. Hoezo multifunctioneel? Nou, dat zit zo:

Voor de cursus krijgen we natuurlijk opdrachten. Gedurende het eerste jaar moeten we zes keer een DA-model inleveren. DA staat voor didactische analyse. Nou gaat het veel te ver om dat helemaal uit te leggen, maar daarbij zit altijd een praktisch deel. Nu moet ik tijdens de volgende les op 17 november het DA-model zintuigen inleveren. Daarbij ga je dan iets verzinnen wat je de kinderen kunt laten doen waarbij (een of meer van de) zintuigen worden gebruikt / gestimuleerd. 

Tijdens de inleiding op dit onderwerp lieten de docenten allerlei spellen zien die voor dit doel ontwikkeld zijn. We hebben een deel van die spellen ook uitgeprobeerd. Nu kunnen we voor onze opdracht òf iets bedenken wat we kinderen laten maken òf een spel dat ze kunnen spelen. Nu kies ik voor dat laatste. En het geluk wil dat alles wat ik ervoor nodig heb, te vinden is in mijn voorraad. Vandaar dus multifunctioneel: ik maak een opdracht voor de cursus èn mijn voorraad slinkt.
Deze spullen had ik in de loop van de week al bij elkaar gezocht. Die lichte stof is een restant van paneelgordijnen die ik voor de huiskamer heb gemaakt begin dit jaar.

Gisteravond kwam het leukste deel: stofjes bij elkaar zoeken.
Heerlijk toch, al die kleurtjes! Dat komt allemaal uit mijn koffertjes met restanten quiltstoffen. Dit project laat de voorraad slecht een heel klein beetje slinken, maar alle beetjes helpen, zullen we maar zeggen :-)
Morgen hoop ik de eerste resultaten te laten zien.

Veel handwerkplezier!12 opmerkingen:

Angélique zei

Ik ben heel benieuwd wat dit moet gaan worden, je kan er nog alle kanten mee op. Niet dat ik er geen vertrouwen in heb, hoor; ik weet zeker dat je er iets prachtigs van gaat maken. Maar benieuwd ben ik wel!

marloes zei

waarom prikkel jij mijn nieuwsgierigheid zo????hi hi ik ben ook benieuwd hoor,maar ook jij bent volgens mij veelzijdig met je creativiteit, werk maar lekker door ........gr marloeskreatief

creatie's and stuff by jenneke zei

nou meis ik word ook nieuwschierig vind de lapjes stof allemaal prachtig bij elkaar passen
lieve groet jenneke

Catherine zei

Wat een leuke opdracht. Op de Kleuterkweekschool moesten wij ook eens zoiets doen en toen heb ik een spel met vormen en kleuren bedacht. Ik ben benieuwd hoe jij deze opdracht gaat uitwerken. Het ziet er nu al aantrekkelijk fleurig uit.
Fijn weekend verder.
Groetjes, Catherine.

Marjolein zei

Dat is nog een hele uitdaging je opdracht, en de lapjes zien er heel gezellig uit, lekker fleurig...
fijn weekend

Annet zei

Ik ben benieuwd wat het gaat worden, de kleurtjes zijn alvast prachtig. groetjes, Annet

Elizabeth zei

Wat een leuk blogbericht, ik ruik er een stuk onderwijsdidactiek in.., hahaha.
Misschien ga je er een kleurenspel van maken, rangschikken.., misschien ook nog wel op grootte..
Nou, we gaan het zien. Je hebt iedereen intussen razend nieuwsgierig gemaakt, Paula!

Groetjes, Elizabeth

Anoniem zei

wat een leuke en kleurrijke opdracht!!! Lekker dat je dan alle spulletjes gewoon lekker uit je eigen kast kan plukken. Geeft mij altijd een rijk gevoel. zonder boodschappen te meoten doen toch lekker direct aan de slag te kunnen. Ben benieuwd wat je er verder mee gaat doen.
groet Rian

marion zei

alles wat je voorraad laat slinken is goed, hoe klein ook. Want alle kleine beetjes maken een grote en anders had je stof gekocht en was je voorraad nog groter geworden....

@nneke zei

De voorbereiding van veel van dit soort dingen is vaak het allerleukste. Ook ik ben benieuwd hoor. @

Amarins zei

Ik ben heel benieuwd naar je vorderingen. Ziet er inderdaad leuk uit met al die kleurtjes en komen restjes ook nog eens goed van pas. Groejtes, Amarins

Rita Janssen zei

Je maakt me heel nieuwsgierig paula naar wat er gaat worden van al die leuke gekleurde stofjes! Ben heel benieuwd naar het resultaat en zoals steeds komen restjes altijd van pas. Groetjes, rita