dinsdag 16 oktober 2012

Wie kan ik blij maken?

Laatst vertelde ik al dat ik in mijn kast een heel rijtje hobbyboekjes heb staan die ik ooit van uitgevers heb gekregen. Sommige heb ik nooit gebruikt en ga ik niet gebruiken ook. Zoals deze:
Een paar pagina's:

Kan ik hier iemand blij mee maken? Laat maar een berichtje achter als je het wilt hebben. Zijn er meer bloggers die het willen hebben, dan zal ik het verloten.

Joepie, ik heb ze weer!!!!!!!!

Een jaar of tien geleden heb ik een heleboel hobbyspullen, voornamelijk boeken, verkocht. Daaronder ook Het Komplete Handwerken. Hoe kun je dat nou doen, zul je zeggen. Tja, een vlaag van verstandsverbijstering of zoiets, denk ik. Ik moet zeggen, heel veel van wat ik toen verkocht heb, heb ik nooit meer gemist, maar Het Komplete Handwerken wèl. En nu ben ik met de cursus begonnen en daar werd ook nog eens gezegd dat het zo'n handig naslagwerk is. Oef, zout in de wond.... .
Dan rest je nog maar één ding: proberen de mappen ergens op de kop te tikken. Dus maar eens speuren op Marktplaats. Daar worden er diverse aangeboden. Goed naar de foto's kijken is wel verstandig, want de staat waarin ze verkeren verschilt nogal. En ik heb zo'n mazzel!!!!!!!! Een dame in het hoge Noorden had de mappen ook op Marktplaats gezet en ze accepteerde mijn bod. Ze heeft ze ook heel snel opgestuurd. Vanmiddag, juist toen ik thuiskwam uit mijn werk, stopte de postbode voor de deur. Wat een timing
En kijk eens in wat voor staat ze verkeren. Ze zijn nog helemaal gaaf.
Mijn dag kan niet meer stuk!

Blokje 20

Tot slot weer een meebreiblokje. Ik heb er nu 20.
Omdat ik eigenlijk geen nieuwe dingen wil kopen (in verband met mijn stash-project) en veel te weinig wol heb voor 100 blokjes, ben ik gaan nadenken of ik echt een deken ga maken. Eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik met een deken moet doen, ik heb al zoveel quilts liggen. Nu heb ik iets anders bedacht. Daarvoor heb ik geen 100 blokjes nodig, zodat ik wel wol genoeg heb. Nu heb ik nog niet genoeg blokjes, dus ik brei nog even door. Wat het wel gaat worden???? Iets héél anders...







8 opmerkingen:

Catherine zei

Je bent de enige niet hoor die spijt heeft van het wegdoen van handwerkboeken. Ik heb jaren geleden, net als jij, Het Komplete Handwerken de deur uitgedaan en nu weer op een boekenmarkt teruggekocht. Gokje: ga je van de gebreide blokjes misschien een tas maken? ;-)
Groetjes, Catherine.

Elizabeth zei

Gips..., oh dat heb ik ook nog eens gedaan!
Ik ben altijd heel erg bewaarderig, heb daarom veel te veel liggen. Goed van je dat je gewoon die boekjes wegdoet, dat zou ik eigenlijk ook moeten doen...
Ik ben wel heel nieuwsgierig naar wat je gaat maken van de breiblokken.. je hebt er nu 20 en ze zijn 20 bij 20.. Misschien een hoes voor een poef? Of een groot woonkussen?

Groetjes, Elizabeth

marloes zei

geweldig dat naslag werk heb ik vorig jaar ook gekocht op de rommelmarkt heb het inderdaad al vele keren gepakt ,daar kan je blij mee zijn. En ja met die blokken ben ik ook aan het stoeien ,niet zo goed wetend wat ik nu wil.Boekje lijkt me enig ,maar heb ook 600 projecten lopen hi...hi.gr marloeskreatief

Anoniem zei

het handwerken staat bij mij gezellig in de kast...beetje gekneusd hier en daar want ik heb het vaak gebruikt.....en misschien ga je een armsjaal maken van de blokjes ;o)

Annet zei

Fijn dat je je naslagwerk weer hebt kunnen kopen, ik ken het zelf niet. Ik ben benieuwd wat je van je blokjes gaat maken.

Astrid zei

Het complete handwerken dat heb ik ooit ook gehad. Maar al lang geleden weggedaan. Maar ik heb nog wel wat materialen waarvan ik van de helft niet van snap waar het voor is: een stapeltje kartonnen vierkantjes met bijna in de hoeken een gaatje, kantklosklosjes, metalen draaioogjes, een soort weefkam, een lapje zijde en batikverf, een kaart met een gat erin van 10x10 met de centimeters erbij en tekens aan de zijkant over losse en vaste dus dat heeft met haken te maken maar wat je er mee kunt?, iets waar je knopen ofzo van kan maken??? En nog wat losse dingetjes.
Dus als je daarvan nog iets kan gebruiken voor je cursus, dan neem ik dan wel een keertje mee.
Of als een van je bloglezers nou zit te springen om bijv de kantklosklosjes, dan zijn ze beschikbaar.

Maak je van de blokjes een peozenkleedje? Maar dat is niet iets heel anders dus dat zal het wel niet zijn.

Groetjes

marion zei

een tas, een placemat, pannelappen

Evelyne zei

Wat leuk te lezen dat meer mensen de boeken van het komplete handwerken in het verleden hebben weg gedaan en nu weer terug kopen. Ik heb ze ook een maand geleden terug gekocht, met de dozen erbij met alle spulletjes. Ik vind het echt geweldig ze weer in mijn bezit te hebben. Gelukkig zijn er ook nog zuinige mensen die dit soort kostbaarheden bewaren en er de waarde van in zijn blijven zien. Daar zijn wij weer blij mee.
Fijn weekend en leuk dat je mee wilt doen in mijn GIVE AWAY!!
Lieve groetjes, Evelyne